Analı-kızlı' Bel Fıtığından Triatlon Yarışına - Son Dakika
Spor

Analı-kızlı' Bel Fıtığından Triatlon Yarışına

- 'Analı-kızlı' bel fıtığından triatlon yarışınaANTALYA - Antalya'da yaşayan Cennet ve Çiğdem isimli anne kız, yakalandıkları bel fıtığını yüzme ve triatlon sporu ile yenmeyi başardı.

08.09.2017 10:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

- 'Analı-kızlı' bel fıtığından triatlon yarışına

ANTALYA - Antalya'da yaşayan Cennet ve Çiğdem isimli anne kız, yakalandıkları bel fıtığını yüzme ve triatlon sporu ile yenmeyi başardı. 'Analı-kızlı' sloganı ile triatlon yarışlarına katılan anne ile kızının amacı toplumda sporu yaygınlaştırmak.

Konyaaltı ilçesinde yaşayan amatör tiyatro oyuncusu 56 yaşındaki Cennet Teker, 13 yıl önce bel fıtığından ameliyat oldu. Bir süre sonra Teker'in fıtığı aralıklarla yeniden nüksetti. Ameliyatlardan çare bulamayan Cennet Teker, yüzme ve bisiklet sporu yapmaya başladı. Teker'in kısa sürede fıtığında iyileşme olduğu görüldü. 2 yıl önce de Cennet Teker'in 35 yaşındaki mali müşavir kızı Çiğdem Teker'in belinde 3 fıtık olduğu öğrendi. Annesinden ilham alan Çiğdem Teker de yıllardır ara verdiği yüzmeye yeniden başladı. Katıldığı masterlerde çeşitli madalyalar alan Çiğdem, annesinin tavsiyesi ile triatlon sporu yapmaya başladı. Yaptığı sporla fıtığı iyileşen anne kız, katıldıkları iki triatlon yarışını başarıyla tamamladı. Cennet Teker, 54 yaş kategorisinde madalya kazandı. Günde 4 saat antrenman yapan anne ve kızı hafta sonundaki Eğirdir Final Triatlonu'na hazırlanıyor. 'Analı-kızlı' sloganı ile yarışlara katılan anne ile kızın hedefi ise toplumda spor bilincini yaygınlaştırmak, profesyonel olarak triatlona devam etmek.

"Kızımla yarışmak onur verici"

56 yaşındaki Cennet Teker, 13 yıl önce bel fıtığından ameliyat olduğunu hatırlatarak, geçen 10 yıl içinde fıtığının tekrarladığını kaydetti. Fıtıkla birlikte salon sporu yapmaya başladığını dile getiren Teker, "4 yıldır bisiklet kullanmaya başladım. Koşma ve yüzme de işin içine girince arkadaşlarımın tavsiyesiyle triatlon sporuna yöneldim. Kızım yüzücü olduğu için yüzmemi geliştirdim. İyi ki de arkadaşlarımı dinlemişim. Kızımla birlikte yarışmak bana büyük gurur veriyor" dedi.

"Şampiyonluk hedefliyor"

Triatlon yarışlarında 50+ yaş kategorisinde yarıştığını belirten Cennet, "Yazın sabah 5.30 da kalkıp 40 kilometre bisiklete biniyoruz. Denizde yüzüyoruz. 10 kilometre koşu antrenmanı yapıyoruz. Bugüne kadar 2 triatlon yarışına katıldım ve yaş grubumda madalya aldım. Hafta sonunda Türkiye Triatlon Federasyonu tarafından düzenlenen, Isparta Eğirdir Final Triatlonu'na katılacağız. Tüm hazırlıklarım tamam. Hedefim Türkiye Şampiyonu olmak" şeklinde konuştu.

"Fıtığım düzeldi"

Fıtığının düzelmesinde bu üçlü sporun büyük etkisi olduğunu belirten Cennet Teker, "Spor yapmak fıtığın düzelmesine katkı sağlıyor. Benim yaşımdaki insanların spor yapmasını istiyorum. Biz anne kız yarıştığımız için, 'analı-kızlı' tişörtü yaptırdık. İlgi de çekti tişörtümüz. Ama en büyük destekçim eşimdir. Benim mutlu olduğum alan triatlon olduğu için eşim sonsuz destek oluyor. Tüm erkeklerin eşlerinin sevdiği alana destek vermelerini istiyorum" ifadelerine yer verdi.

Teker: "Fıtık yeniden yüzmeye başlattı "

Mali müşavir ve aynı zamanda triatlon sporu ile uğraşan Çiğdem Teker ise sporun yüzme branşıyla 6 yaşında tanıştığını söyledi.

12 yaşına kadar yüzmeye devam ettiğini fakat okuluna ağırlık vermesiyle spora zaman ayıramadığını aktaran Teker, "Yüzmeyi bıraktım. Yaklaşık 20 yıl yüzmeyi profesyonele yakın olarak yapmadım. Taki 2 yıl önce belimde 3 tane fıtık olduğunu öğrenene kadar yüzmedim. Ameliyatlık bir fıtık olduğunu öğrendim. Doktorum yüzmenin fıtığa faydalı olacağını söyledi. Bende yeniden yüzmeye karar verdim. Alt yapımda olduğu için çok güzel bir geri dönüş oldu" dedi.

"İnsanlara spor yapmayı göstermek istedik"

Bir anda kendini master yüzme yarışlarında bulduğunu aktaran Çiğdem Teker, "Mesleğim gereği çok yoğunum. İşimle aynı anda sporu götürüyorum. Annem sporun çeşitli branşlarıyla uğraşıyor. Annem triatlona katılalım dedi. Bisiklet ve koşu antrenmanı yaptım. İki triatlona katıldık ve bunu başarıyla tamamladık. 3.5 saatte tamamladık. Derece gibi bir hedefimiz yoktu amacımız triatlonu tamamlamaktı. Önemli olan annemin yaşındaki insanlara spor yapmalarını göstermek istedik. En azından sabah yürüyüş yapabilirler" diye konuştu.

"3 fıtığım da geçti"

Yüzme, bisiklet ve koşudan oluşan triatlonun fıtığının geçmesine büyük katkı sağladığını dile getiren Teker, "3 fıtığım da geçmiş durumda. Sağlığım çok iyi. Analı kızlı projemiz çok çabuk yayıldı. İmkanlarımız ölçüsünde çalışıyoruz ama sponsor desteği olabilir. Mesleğimde bu spor sayesinde başarım arttı. Daha profesyonelce bu işi yaparak yaşıtlarım ve daha ileri ki yaştaki insanlara örnek oluşturmak" ifadelerine yer verdi.

Analı-kızlı\' Bel Fıtığından Triatlon Yarışına
Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Analı-kızlı' Bel Fıtığından Triatlon Yarışına - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement