Anamur'a Almanya'dan Kardeş Kent - Son Dakika
Yerel

Anamur'a Almanya'dan Kardeş Kent

Mersin'in Anamur ilçesi ile Almanya'nın Mainz bölgesinde yer alan Bingen kenti, iki belediye arasında imzalanan "Ortaklık Anlaşması" ile "kardeş kent" oldu."Bugün dilleri, dinleri, ırkları ve kültürleri farklı iki toplumun sevgi ve saygıyla kaynaşmasının en güzel örneğini görüyoruz" dedi.

10.10.2011 17:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'in Anamur ilçesi ile Almanya'nın Mainz bölgesinde yer alan Bingen kenti, iki belediye arasında imzalanan "Ortaklık Anlaşması" ile "kardeş kent" oldu.

Anamur Kaymakamı Cemil Aksak, belediyede düzenlenen imza töreninde, başlatılan işbirliğinin her iki kente de faydalı olacağına inandığını belirterek,

"Bugün dilleri, dinleri, ırkları ve kültürleri farklı iki toplumun sevgi ve saygıyla kaynaşmasının en güzel örneğini görüyoruz" dedi.

Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe de, iki yıldır sürdürülen görüşmelerin olumlu sonuçlandığını söyledi.

Bingen kentinin Anamur ile benzer özellikler gösterdiğini ifade ede Türe, şöyle devam etti:

"Doğası, tarihi yapıları, nüfus azlığı, kent insanının sıcaklığı ve orada Türklerin yaşaması bizi Bingen'e yakınlaştırdı. Anlaşmanın ardından iki kent karşılıklı öğrenci değişim programları gerçekleştirecek, karşılıklı turistik ziyaretler artacak, sosyal ve kültürel kaynaşma yoğunlaşacak. Fiziki projelerde de birbirimizi destekleyeceğiz. Bu kaynaşma ve işbirliği ilçemizin Almanya ve Avrupa'da tanınmasına da katkı sağlayacak."

Bingen Büyükşehir Belediye Başkanı Birgit Collin Langen ise Almanya ile Türkiye arasında 50 yıldır ekonomik ve sosyal ilişkilerin sürdürüldüğünü söyledi.

Bingen'de Türklerin yaşadığına işaret eden Langen, "Bugün 3 bin 300 kilometrelik yeni bir köprü ile bağlarımızı güçlendirmek için bir adım daha atıyoruz. Anlaşma imzalamaktan mutluluk duyuyoruz. Bu gün bir fidan dikiyoruz. Bu fidanın gelişerek Anamur'da muz, Bingen'de de üzüm ağacı olarak büyümesini diliyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından "Ortaklık Anlaşması" metni, belediye başkanları tarafından okundu ve imzalanarak mühürlendi.

Törene, iki belediyenin meclis üyeleri de katıldı.

- MERSİN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Anamur'a Almanya'dan Kardeş Kent - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement