Anamur'da 2013 Akdeniz Oyunları Tanıtıldı - Son Dakika
Yerel

Anamur'da 2013 Akdeniz Oyunları Tanıtıldı

Anamur'da 2013 Akdeniz Oyunları tanıtım toplantısı düzenlendi.

24.10.2011 16:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Anamur'da 2013 Akdeniz Oyunları tanıtım toplantısı düzenlendi.

Anamur Kaymakamı Cemil Aksak, belediyede düzenlenen toplantıda, 2013 Akdeniz Oyunları'nın Mersin'de yapılacak olmasının bölgenin tüm dünyada tanıtılmasına olanak sağlayacağını belirterek, ilçelerin de verecekleri destekle organizasyona katkı sağlamaları gerektiğini söyledi.

Aksak, bu konuda Anamur olarak ellerinden geleni yapacaklarını da sözlerine ekledi.

2013 Akdeniz Oyunları Genel Koordinatörü Ali Yener de, 24 ülkeden 30 branşta yaklaşık 3 bin 500 genç sporcunun katılacağı organizasyon için Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç başkanlığında oluşturulan komitenin yoğun olarak çalıştığını söyledi.

Yener, organizasyona hazırlık çalışmaları kapsamında, yarışma ve müsabakaların yapılacağı mevcut tesislere bakım yapılacağını ifade ederek,

"İhtiyaç duyduğumuz yeni spor tesislerinin yapımı için de projeler ihale ediliyor. Bu organizasyon için bütçeden ayrılan yaklaşık 500 milyon lira ile Mersin'e yeni yatırımlar yapılacak" dedi.

Mersin ve çevresinin dünyaya tanıtılabilmesi için organizasyonun büyük fırsat olduğunu vurgulayan Yener, "Bu kapsamda ilçelerimizdeki bilgilendirme toplantılarını sürdüreceğiz ve katılımlarını sağlayacağız. İlçelerimiz de bu tanıtım fırsatından yararlanacaklar" diye konuştu.

Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe de 2013 Akdeniz Oyunları ile ilgili bilgilerinin netleştiğini ifade ederek, "Anamur'un ile en uzak ilçe olması bir dezavantaj. Ancak biz yine de ilçemizin bu organizasyondan maksimum fayda sağlaması için bütün hazırlıkları yapacağız" dedi.

- MERSİN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Anamur'da 2013 Akdeniz Oyunları Tanıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement