Anamur'da 5. Tarım ve Gıda Fuarı Açıldı - Son Dakika
Ekonomi

Anamur'da 5. Tarım ve Gıda Fuarı Açıldı

Mersin'in Anamur ilçesinde 5. Tarım ve Gıda Fuarı açıldı.

24.10.2018 14:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'in Anamur ilçesinde 5. Tarım ve Gıda Fuarı açıldı.

Anamur Kaymakamı Mehmet Kurdoğlu, Fuar Alanı'ndaki açılışta yaptığı konuşmada, ilçenin turizm merkezi, Antalya ile Çukurova'nın ortasında olması ve Kıbrıs'a yakınlığıyla stratejik bir yer olduğunu söyledi.

Tarihi zenginlikleri ve tarım ürünlerinin çeşitliliğiyle Anamur'un gözde bir ilçe olduğunu ifade eden Kurdoğlu, "Devam eden yol çalışmaları bittiğinde Anamur hem turizmin, hem tarımın merkezine daha da yakınlaşacak. İskele bittiğinde ihracat kapımız açılacak. Bize düşen üretimi arttırmak ve Avrupa standartlarını yakalamaktır. Hükümetimizin bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da tarıma destek ve teşviklerinin devam edeceğine inanıyorum." dedi.

Tarım ve Orman İlçe Müdürü Niyazi Sarıoğlu da ilçede 28 bin örtü altı ve 3 bin dekar açık alanda yılda 200 bin ton muz, 18 bin dekar alanda da yıllık 63 bin ton çilek üretimi yapıldığını söyledi.

Anamur'un ülke ekonomisine önemli katkı sağladığını belirten Sarıoğlu, "Yerli üretimi arttırarak ithalatı düşürmeyi hedefliyoruz. Tüketicilerimizden yerli ürünleri tercih ederek paramızın kendi cebimizde kalmasını sağlamaya yardımcı olmalarını istiyoruz. 2018 yılının ilk 6 ayında ithal muza 106 milyon dolar ödedik. Bu Türkiye ekonomisi için çok ciddi bir rakam." diye konuştu.

Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe de fuarı geçen yıl 25 bin kişinin ziyaret ettiğini, bu yıl da bu rakamın üstüne çıkmak istediklerini kaydetti.

Konuşmaların ardından fuarın açılışı gerçekleştirildi. Açılışa Kazakistan Ankara Büyükelçisi Abzal Saparbekuly da katıldı.

Öte yandan fuar kapsamında muz tarımı üzerine söyleşiler, yarışmalar ve zeytin fidanı dağıtımı gerçekleştirilecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Anamur'da 5. Tarım ve Gıda Fuarı Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement