Anamur'da Sel Seraları Vurdu - Son Dakika
Güncel

Anamur'da Sel Seraları Vurdu

Anamur\'da Sel Seraları Vurdu

MERSİN'in Anamur İlçesi'nde meydana gelen sağanak yağmur sonrası oluşan selde, yollar çökerken, seralar su altında kaldı.

12.03.2017 18:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MERSİN'in Anamur İlçesi'nde meydana gelen sağanak yağmur sonrası oluşan selde, yollar çökerken, seralar su altında kaldı.

İlçede gece saat 03.00 sıralarında başlayan yağmur, aralıklarla şiddetini artırarak devam ediyor. Yağış, muz ve çilek seralarının yanında evleri de su altında bıraktı. Sultan Çayı Deresi'nde bağlı olan balıkçı tekneleri, balıkçılara korkulu anlar yaşattı. Yaz döneminde yapılan dere duvarları yıkıldı. Tekne sahiplerinden Bora Biçer, sel suyunun getirdiği molozların çarpması ile teknelerin ipilerinin parçalanarak denize sürüklenmesinden endişe duyduklarını söyledi. Çiftçi Zafer Karataş ise bir hafta önce bakımını yaptığı muz serasının sular altında kaldığını dile getirdi. Fatma Bulut da, kanalların taşması ile çilek serasının sular altında kaldığını ifade ederek, yetkililerden yardım istedi.

DALGALARIN BOYU 2 METREYİ BULDU

Bu arada, Esentepe Mahallesi'nde bulunan Cumhuriyet Anadolu Lisesi altındaki yolun bir kısmı çöktü. Şiddetli rüzgar dalgaların yer yer iki metreye kadar yükselmesine neden oldu. Vatandaşlar evlerinin içerisine dolan yağmur suyunu kendi imkanları ile dışarıya atmaya çalışırken, Büyükşehir Belediyesi'ne ait vidanjörlerde suları boşaltmak için yoğun çaba sarf ediyor. İlçe Belediye Başkanı MHP'li Mehmet Türe, aşırı yağış nedeni ile su baskınlarının meydana geldiği, ekiplerin çalıştığı yerleri gezdi. Vatandaşları dinleyen Başkan Türe, gelen molozlardan dolayı kanalların tıkanması ile suyun çilek tarlalarına taştığını kaydetti. Türe, kanalların açılması ile de suyun boşalmaya başladığını söyledi.

Öte yandan Meteoroloji yetkilileri, Bozyazı ve Anamur'da metrekareye 70 kilogram yağmur düştüğünü açıkladı. - Mersin

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Anamur'da Sel Seraları Vurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement