Anaokulu Çocukları ve Yabancı Gençler Çamurda Oynadı - Son Dakika
Güncel

Anaokulu Çocukları ve Yabancı Gençler Çamurda Oynadı

Anaokulu Çocukları ve Yabancı Gençler Çamurda Oynadı

Avrupa Birliği projesi kapsamında Balıkesir'e gelen yabancı öğrenciler, çocukların doğal ortamda oynaması için çamur mutfağı oluşturdu.

02.07.2013 14:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avrupa Birliği projesi kapsamında Balıkesir'e gelen yabancı öğrenciler, çocukların doğal ortamda oynaması için çamur mutfağı oluşturdu. Anaokulu öğrencileri ile bir araya gelen yabancı gençler, çocuklarla birlikte çamurdan adam yaparak eğlenceli vakit geçirdiler.

Balıkesir Meslek Yüksek Okulu Çocuk Çocuk Gelişim Grubu'nun Avrupa Birliği projesi kapsamında hazırladığı 'Çamur Mutfağı' projesi büyük ilgi gördü. 7 bin 500 avro değerindeki proje ile çocuklara çamurdan mutfak alanı yapılırken, minik öğrenciler çamurda oynayarak eğlenceli vakit geçirdi. Proje Destekçisi Erhan Adilay, "Projemiz Avrupa Birliği tarafından kabul edildi. Bizim projemizde yabancı ortaklarımız da var. Biz Almanya Berlin'de bir gençlik derneği ile ortak olarak bu projeyi hayata geçirdik. Çocuklarımız evlerde yapılandırılmış eğitim ortamlarında eğitim görüyorlar. Sadece makas ile kağıt kesmekten ibaret çalışmalar çocukları bıktırmış durumda. Çocuklarımızın bağışıklık sisteminin gelişebilmesi ve üretkenliklerinin gelişmesi için oyun ortamı oluşturmaya karar verdik. Bu projenin adını da çamur mutfağı koyduk. Evlerde oynamak istedikleri ancak sürekli olarak engellendikleri çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, fırın ve kapları mutfağa dahil ettik. Su ve kum ile de çamurun olduğu bir ortam oluşturduk" dedi.

Proje dahilinde dünyanın farklı ülkelerinden Alman vatandaşlığına geçmiş 8 Alman ve 3 Türk gencinin oluşturduğu Çamur Mutfağı alanında Şeker Portakalı Çocuk Kreşi öğrencileri doyasıya oynadı. Türk Kökenli Alman Aylin Kip, Türk Kökenli Kanadalı Sami Ergin Erdoğan, Alman Sebastian Rudolph, Amerikalı Mattew Kasper, Kazakistan kökenli Alman Zoerina Adambussinove, Letonyalı Arturs Solojovs, İtalyan Marco Pannulo ve Annalisa Mantelli ile projenin Türk öğrencileri Esra Eş, Sinem Ünver ve Arzu Özdemir'den oluşan Çamur Mutfağı grubu öğrencilere çamurdan çeşitli şekiller yapmasına yardım etti. Şeker Portakalı Eğitim Kurumu Sahibi Hülya Savuran, projenin çok başarılı bir şekilde gerçekleştiğini ve çocukların eğlenceli vakit geçirdiğini söyledi.

Alman Sebastian Rudolph, çocukken kendisinin deniz kenarında kum ve su ile çamur yapıp oynadığını ancak ilerleyen yıllar sonunda tekrar aynı imkanı bulduklarını söyledi. Proje Sahibi Gizem Kayıngül, "Çocuklarla çamurda oynamak çok keyifli. onların yaratıcılıklarını geliştiren ve bağışıklık sistemini güçlendiren bir projeye imza attık" dedi.

Kamyon lastiğinin içine doldurulan su ile çamur yapan ve etrafa su sıçratan çocuklar eğlenceli vakit geçirirken, projenin 9 günü kapsadığı ve çeşitli okullarda da hayata geçirileceği kaydedildi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Anaokulu Çocukları ve Yabancı Gençler Çamurda Oynadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement