Anaokulu Öğrencileri Çanakkale Türküsü'nü İşaret Diliyle Yorumladı - Son Dakika
Güncel

Anaokulu Öğrencileri Çanakkale Türküsü'nü İşaret Diliyle Yorumladı

Yalova'nın Çınarcık ilçesinde bir anaokulunun öğrencileri, Çanakkale türküsünü işaret diliyle yorumladı.

17.03.2018 16:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yalova'nın Çınarcık ilçesinde bir anaokulunun öğrencileri, Çanakkale türküsünü işaret diliyle yorumladı.

Okul öncesi öğretmeni Özlem Bilget yönetiminde 3 ayda hazırlanan çalışmaya, Çiçek Yuvası Anaokulu'nun 5 yaşındaki 16 öğrencisi katıldı.

İşaret dilini izlediği videolarla öğrenen ve öğrencilerine öğreten Bilget, AA muhabirine yaptığı açıklamada, küçük yaş grubu çocuklarda engelli vatandaşlara karşı farkındalık oluşturmak için bu çalışmayı hazırladığını söyledi.

Mesleki hayatında 16'ncı yılını geride bıraktığını belirten Bilget, şöyle konuştu:

"Küçük yaş gurubu çocuklarda dışarıdaki engelli vatandaşlarımıza karşı farkındalık oluşturmak, sınıfta da bu tarz arkadaşlarıyla karşılaştıklarında empati kurmalarını sağlamak için araştırmalar yapmaya başladım. Daha sonra işaret diliyle ilgili videolar izledim ve çok dikkatimi çekti. İlk önce videoları izleyerek ben öğrendim. Daha sonra hareketleri türküyle birleştirerek çocuklara öğrettim. Güzel bir çalışma oldu. Çocuklar da çok severek katıldılar. Bunları çocukların seviyesine uyarladığımda böyle bir çalışmaya rastladım."

Bilget, 3 aylık çalışma sonrasında öğrencilerin Çanakkale Türküsü'nü işaret diliyle aktardığını dile getirerek, şöyle devam etti:

"Vatan ve millet sevgisini en iyi anlatmanın yolunun Çanakkale Destanını iyi bilmekle olacağını düşündük. Bu da ancak eğitimle mümkün olur. Küçük yaştan itibaren çocuklarda bu çalışmayla hem engellilere farkındalık oluşturmak hem Çanakkale Destanını öğretip milli duygularımızı aşılamak için yapılan bir çalışma oldu. 16 öğrenciyle çalıştık. Bu hafta Çınarcık halkına bir gösterimiz de olacak. Biz bu çalışmayla 'Sessizliğin sesi olmaya çalıştık' küçücük de olsa dokunmaya çalıştık. Çanakkale ruhunu işaret diliyle anlatmaya çalıştık."

5 yaşındaki öğrencilerden Derinsu Ateş de "Kulaklarımı kapattığımda hiçbir şey duyamıyorum. Arkadaşlarımın ne dediğini duyamıyorum. Müziği duyamıyorum. Bu gösteriden engelli olanlarımızı daha iyi anlıyorum. Bu gösteriyi bütün şehitlerimize ve engelli olanlarımıza armağan ediyorum." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Anaokulu Öğrencileri Çanakkale Türküsü'nü İşaret Diliyle Yorumladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement