Anaokulu Öğretmeni Kanseri Yendi, Hayallerindeki Düğünü Yaptı - Son Dakika
Güncel

Anaokulu Öğretmeni Kanseri Yendi, Hayallerindeki Düğünü Yaptı

Anaokulu Öğretmeni Kanseri Yendi, Hayallerindeki Düğünü Yaptı

Anaokulu öğretmeni kanseri yendi, hayallerindeki düğünü yaptı Türkan Kendirci, provasında kanser olduğunu öğrendiği gelinliği bu kez hastalığı yenmiş olarak giydi Hasta olduğunu öğrenince "ayrılalım" diyen nişanlısını bu süreçte biran olsun yalnız bırakmayan Tuncay Kaya, erteledikleri...

01.10.2017 11:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Anaokulu öğretmeni kanseri yendi, hayallerindeki düğünü yaptı

Türkan Kendirci, provasında kanser olduğunu öğrendiği gelinliği bu kez hastalığı yenmiş olarak giydi

Hasta olduğunu öğrenince "ayrılalım" diyen nişanlısını bu süreçte biran olsun yalnız bırakmayan Tuncay Kaya, erteledikleri düğün hayallerini gerçekleştirmenin gurur ve mutluluğunu yaşadığını söyledi HATAY - Evlenmeye hazırlanan ve gelinlik provası sırasında meme kanseri olduğunu öğrenen anaokulu öğretmeni Türkan Kendirci, nişanlısının da desteği ile 13 aylık mücadelenin ardından kanseri yenerek hayallerindeki düğünü yaptı.

29 yaşındaki anaokulu öğretmeni Türkan Kendirci, Ankara'da ticaretle uğraşan Tuncay Kaya ile hayatını birleştirmeye hazırlanırken düğün arifesi meme kanseri olduğunu öğrendi. Gelinlik provası yapılırken durumu fark eden ve nişanlısının da ısrarı ile gittiği doktorda kanser olduğunu öğrenen Kendirci, 13 ay süren savaşı sevgiye, ortak hayal ve umutlarına tutunarak yenmeyi başardı. Hastalık sürecinde hayalini kurdukları düğünlerini Hatay'ın İskenderun ilçesinde gerçekleştiren çiftin mutlulukları görülmeye değerdi.

Düğünlerine yaklaşık iki hafta kala gelinlik provasıyla başlayan süreçte eşinin üstelemesiyle doktora gittiğinde meme kanseri olduğunu öğrendiğini belirten Türkan Kendirci Kaya, "Son gelinlik provamdı. Gelinliğimin bana olmayışı ile birlikte anormal bir şeyler olduğunu fark ettim. Daha sonra eşim Tuncay'ın baskılarıyla ve iyi ki o var. Eğer o kadar baskı yapmasaydı ben doktora gitmeyecektim. Doktora gittiğimde meme kanseri olduğumu öğrendim. Kanser artık üçüncü evreye ulaşmıştı ve bir anda her şey değişti. Düğün hazırlığı içerisindeyken onu bir kenara bırakıp, kemoterapi hazırlığı içerisine girdik, tedaviye başladık. Zorlu bir süreçti. Tedavi, kemoterapi, ameliyat, radyoterapi derken 13 ayı birlikte devirdik. Eşim Tuncay bu süreçte her zaman yanımdaydı. Hiçbir zaman beni yalnız bırakmadı. Her kemoterapi odasında beraberdik. Ameliyata girerken yanımdaydı. Hiç bıkmadan 27 seans her gün benimle radyoterapiye geldi. Tüm zorlukları, mutlu günleri de, bazen çöküş noktasında hissettiğim günleri de birlikte atlattık" dedi.

"Hayatın en uç noktasından bir anda en alt noktasına indik"

Hayatın en uç noktasındayken bir anda en alt noktasına indiklerini söyleyen Türkan Kendirci Kaya, "Burada yıkılmamak, vazgeçmemek çok önemliydi. Ben hep inanırsak başarırız diyordum. İkimiz birden inandık. Biz asla vazgeçmeyeceğiz dedik. Tabi ki kötü bir haberdi, zor bir süreçti. Zor bir haberdi. İşte düğününe iki hafta kalmış, doktorun kansersin ve her şeyi iptal edin diyor. Biz de bunu ne kadar iptal edecek olsak da, iptal demiyorum aslında ben buna, hayallerimizi erteledik diyorum" diye konuştu.

"Beklenen gün geldi ve çok heyecanlıyız"

Beklenen günün geldiğini ve çok heyecanlı olduklarını ifade eden Kaya, "Bu süreç bize sanırım hayat boyu edinemeyeceğimiz tecrübeleri kazandırdı. ve ikimizin sevgimizin farkında olmamızı sağladı. Mutluluğun aslında ne demek olduğunu daha iyi anlamamızı sağladı. Ben hiçbir zaman bu haber bizim için çok kötüydü demiyorum. Bunu yaşamamızın da bir sebebi vardı. Yaşadık ve çok şükür atlattık. ve şuan gelinen noktada klasik gelin, damat gerginliğindeyiz. Artık o beklenen gün geldi, çok heyecanlıyız" dedi.

"Hayalimdeki gelinliği şimdi kanseri yenmiş bir şekilde giyiyorum"

Geçen yıl provada meme kanseri olduğunu fark ettiği gelinliği bu yıl kanseri alt etmiş bir şekilde giydiğini belirten Türkan Kendirci Kaya, "Aynı gelinliğimi giyiyorum. Hiçbir şeyden vazgeçmedim. Her şeyimiz aynı, hayal ettiğimiz gibi devam ediyor. Tek bir farkla, hayatın daha farkındayız. Sevgimizin, yaşamanın daha farkındayız. Hayallerimize tutunduk, benim için en önemlisi buydu. Kemoterapi zor bir süreçti. Hiçbir şey toz pembe değildi. Çok zorluklar da yaşadık biz bu süreçte. Bazen artık depresyon olarak alt sınırlara indiğim noktada eşim Tuncay bana hep hayallerimizi hatırlatıyordu, 'Türkan bak biz bunu hayal etmiştik. Evimiz olacaktı. Düğünümüz olacaktı. Çocuğumuz olacaktı. Hadi bak bunları gerçekleştireceğiz' diye. Bana hep bunları hatırlatarak motive etti. Biz hayallerimize tutunduk" şeklinde konuştu.

"Eşime ayrılalım dedim"

İlk öğrendiğinde eşine 'ayrılalım' dediğini ancak eşinin kendisini hiçbir zaman yalnız bırakmadığını ifade eden Kaya, eşi Tuncay'ın bu zamana kadar asla elini bırakmadığını söyledi. Her 6 kadından bir tanesinin meme kanseriyle karşılaştığını ve erken teşhisin gerçekten hayat kurtardığını vurgulayan Kaya, "Meme kanserinin yaşı yok. Kadınlara şunu demek istiyorum. Lütfen bedeninizin farkında olun. Her ay kendi öz muayenenizi yapın. Elinize gelen herhangi bir kitle veya anormal bir durum hissettiğinizde hemen bir doktora başvurun. Çünkü erken teşhis gerçekten hayat kurtarır. Bu bizim için çok önemli. Ne kadar erken yakalarsanız, o kadar daha kısa süreli tedaviyle daha çabuk iyileşebiliyorsunuz" dedi.

Evlenirken hastalıkta ve sağlıkta cümlesinin esas olarak bu yaşadıkları süreçte ortaya çıktığını belirten Kaya, "Biz tanıştığımız gün Tuncay bana her zorlukta, 'biz el eleyiz Türkan' demişti. ve biz el ele o zorlu sürecin en başında yakaladık. Bu bizim sevgimizin kanıtıdır. Hastalıkta ve sağlıkta sözünü biz en başında birbirimize tuttuk" diye konuştu.

Kanser hastası yakınlarına da önemli mesajlar veren Türkan Kendirci Kaya, "Kanser hastası olan bir yakınınıza sevginizi, içimden seviyorum değil gösterin. Çünkü biz o sevgiyi görmek istiyoruz. Onu bilmek istiyoruz. Ona sevginizi ve anlayışınızı da gösterin. O ağrılar ve ilacın etkileri ile bazen ne dediğimizi bilmeyebiliyoruz. Eşim Tuncay da o süreçte hep benim psikolojimden düşündü. ve o açıdan atlattık" dedi.

"Biz artık çok ufak şeylere takmamayı öğrendik"

Kendi ailesinde de kanser vakaları olduğunu ancak hiç bu kadar yakın olmadığını ifade eden Tuncay Kaya ise, "Zorluklar olacağını biliyorduk. Ama bu zorlukları beraber aşacağımızı da çok iyi biliyorduk. Çünkü birbirimize bir söz vermiştik. Sözümüzü tuttuk. Hiçbir zaman elimizi bırakmadık ve bırakmayacağız da. Her ilişkide kavgalar oluyor. Bunlar tadı tuzu, biberi deniliyor. Biz artık çok ufak şeylere takmamayı öğrendik. Birbirimizin kalbini kırmamayı öğrendik. Ufak şeylerden artık kavga etmiyoruz" dedi.

"Sağlıkta ve mutlulukta hiçbir erkek kadınını asla bırakmamalı"

Sözü ilk başta verdiklerini, iyi günde, kötü günde her zaman yanında olduğunu söylediğini belirten Tuncay Kaya, "Kötü günlerden bir tanesi ve o günlerde eşim Türkan'ın yanında oldum. Bu yaptığım çok büyütülecek bir şey değil. Her erkek kadınını asla yalnız bırakmamalı. Sağlıkta, mutlu günlerinde nasıl yanında ise kötü günlerde de yanında olmalı. Yani yaptığım çok önemli bir şey değil" dedi.

İnsanların anlaşamayıp ayrılabildiğini ancak bu ayrılığın nedeninin hastalık olmaması gerektiğini söyleyen Tuncay Kaya, "Eşiniz hasta, bir tekme de ben vurayım olmamalı. Eşinizi seviyorsanız her koşulda yanında durun" dedi.

Genç öğretmen Türkan Kendirci Kaya, provasında talihsiz hastalığını öğrendiği gelinliği bu defa kanser hastalığını yenerek giydi. Erteledikleri hayallerine 13 ay sonra kavuşan ve düğünlerini yapan genç çift, düğünlerinde gönüllerince eğlendiler. Sevenleri ve ailesinin yanı sıra Türkan Kendirci Kaya'nın doktoru Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Umut Barbaros da düğüne katılarak genç çifti bu azim ve sabırlarından dolayı kutladı ve pistte birlikte oynadı.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Anaokulu Öğretmeni Kanseri Yendi, Hayallerindeki Düğünü Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement