"Anasınıfsız Okul Kalmasın" Projesi - Son Dakika
Güncel

"Anasınıfsız Okul Kalmasın" Projesi

Proje kapsamında özel eğitime muhtaç anaokulu çağındaki çocuklar için yaptırılan Rabia Çelik Anaokulu açıldı Türk Kızılayı Genel Başkanı Akar."Normal okullarda da engelliler için sınıflar olması lazım".

30.05.2013 17:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Anasınıfsız Okul Kalmasın" Projesi kapsamında özel eğitime muhtaç anaokulu çağındaki çocuklar için yaptırılan Rabia Çelik Anaokulu açıldı.

Toplumsal Gelişim Merkezi Eğitim ve Sosyal Dayanışma Derneğinin (TOGEMDER) projesi kapsamında Türk Kızılayının desteğiyle Fatih Eram Özel Eğitim Okulu'nun bahçesinde inşa edilen iki derslikli anaokulu özel eğitime ihtiyaç duyan çocukların fiziksel ve zihinsel gelişi için gerekli eğitim materyalleriyle donatıldı.

Anaokulunun açılışında konuşan Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, eğitimin bir ülkenin geleceği olduğunu söyledi.

Türk Kızılayı olarak bu konuda çalışmalar yaptıklarını ifade eden Akar, "Normal okullarda da engelliler için sınıflar olması lazım. Türk Kızılayı olarak biz bunu yapıyoruz ve ilkokullarda engelli sınıfları oluşturuyoruz. Bunu sadece İstanbul'da değil, Türkiye'nin her noktasında yapıyoruz" diye konuştu.

TOGEMDER Başkanı Saadet Gülbaran da bugüne kadar 465 anaokulu açtıklarını, hedeflerinin yıl sonuna kadar bu sayıyı 500'e çıkarmak olduğunu kaydetti.

İş adamı Murat Çelik ise annesi adına yaptırdığı okulun açılışına katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, gelecek dönemde bir okul daha yaptırma sözü verdi.

Konuşmaların ardından okulun yapımında emeği geçenlere plaket takdim edildi. Daha sonra Türk Kızılayı Genel Başkanı Akar ve beraberindekiler, kurdele keserek anaokulunun açılışını yaptı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Anasınıfsız Okul Kalmasın' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement