Anayasa Değişikliğini Tartışıyoruz" Konferansı - TBB Başkanı Feyzioğlu - Son Dakika
Güncel

Anayasa Değişikliğini Tartışıyoruz" Konferansı - TBB Başkanı Feyzioğlu

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, "Bizim hiçbir zaman sorunumuz siyasi partiler olmadı, hiçbir zaman sorunumuz kişiler de olmadı.

16.03.2017 01:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, "Bizim hiçbir zaman sorunumuz siyasi partiler olmadı, hiçbir zaman sorunumuz kişiler de olmadı. Kişilerin üstünde, siyasetin de üstünde ve dışında asli bir meseleyi konuşuyoruz. Bu mesele Türk milletinin geleceğinin ne olacağı meselesidir." dedi.

Feyzioğlu, TBB tarafından Çorum Barosunun ev sahipliğinde kentteki bir otelde düzenlenen "Anayasa Değişikliğini Tartışıyoruz" konferansında, Türkiye'nin 16 Nisan'da çok önemli bir halk oylamasına gideceğini, yapılacak anayasa değişikliğinin Türkiye'nin ve Türk milletinin geleceğini doğrudan ilgilendirdiğini söyledi.

Anayasa değişikliğini millete anlatmak için yollara düştüklerini, Türkiye'yi karış karış gezerek bilgilendirme toplantıları düzenlediklerini belirten Feyzioğlu, "Bizim hiçbir zaman sorunumuz siyasi partiler olmadı. hiçbir zaman sorunumuz kişiler de olmadı. Kişilerin üstünde, siyasetin de üstünde ve dışında asli bir meseleyi konuşuyoruz. Bu mesele Türk millerinin geleceğinin ne olacağı meselesidir, bu mesele Türkiye'nin, Türk milletiyle bölünmez bütünlüğü meselesidir. Aynı siyasi düşüncelerden olmayabiliriz. Kol kola, yan yana, omuz omuza yürüdüğüm ve onur duyarak bunu yaptığım Prof. Yusuf Halaçoğlu ile siyasi düşüncelerimizde farklılıklar var ama Türk milleti dediğimiz, Türkiye dediğimizde ikimizin de gözünde aynı ışık, yüreğinde aynı çarpıntı var." diye konuştu.

Anayasa değişikliğinin kabul edilmesi durumda 2019 yılında yapılacak seçimlerin çok farklı olacağını savunan Feyzioğlu, "2019 seçimlerinde cumhurbaşkanı bu anayasa göre seçilirse, o zaman direnecek bir meclis, 'yapamazsın' diyen bir Anayasa Mahkemesi olmayacak. 80 milyonluk Türkiye bir kişinin, o kişinin de kim olduğunu bilmiyorsunuz, onun bilgisine, duygularına, tecrübesine, ihtirasına indirgenmiş bir Türkiye olacak." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisine haksız ithamlarda bulunduğunu iddia eden Feyzioğlu, "Kendisine verilen bilgi yalandı, gerçek dışıydı. Sayın Cumhurbaşkanı'mız yine yanıltılmıştı. Ona gereken cevabı dün verdik. Bununla ilgili bir sorun, sıkıntı yok." değerlendirmesinde bulundu.

Çorum Barosu Başkanı Altan Akpınar da Türkiye'nin geleceği açısında çok önemli bir sürece girildiğini ifade ederek, anayasa değişikliğini bir siyasi parti ve siyaset meselesi olmadığını, memleket meselesi olduğunu kaydetti.

MHP'den ihraç edilen Milletvekili Yusuf Halaçoğlu da konuşmasında anayasa değişikliğine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Anayasa Değişikliğini Tartışıyoruz" Konferansı - TBB Başkanı Feyzioğlu
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Anayasa Değişikliğini Tartışıyoruz' Konferansı - TBB Başkanı Feyzioğlu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • TikTok'ta skandallar bitmiyor! 2 aylık hamile kadın çocuğuna baba bulmak için video paylaştı
    08:08 TikTok'ta skandallar bitmiyor! 2 aylık hamile kadın çocuğuna baba bulmak için video paylaştı

    Son dönemde birbirinden skandal görüntülerin yer aldığı ve tepkilerin odağında yer alan sosyal medya platformu TikTok'ta yayınlanan yeni bir video tartışma yarattı. 2 haftalık hamile olduğunu belirten genç bir kadın paylaştığı videoda çocuğuna baba aradığını ifade etti. Videoya not düşen genç kadın "2 haftalık hamileyim. Çocuğuma baba arıyorum, adam gibi adam" dedi.

  • İranlı Şarkıcının Konserinde İzdiham: Cam Kapılar Kırıldı
    07:42 İranlı Şarkıcının Konserinde İzdiham: Cam Kapılar Kırıldı

    İranlı şarkıcı Moein, Van'da verdiği konserde yaşanan izdiham nedeniyle salonun cam kapıları kırıldı. İranlılar, konser alanına geçmeye çalışırken ezilme tehlikesi yaşadı. Konser alanına girmek için saatlerce bekleyen binlerce İranlı, izdiham oluşturdu. Tehlikeye aldırış etmeyen İranlılar, kırılan cam kapılar arasından geçerek konseri izledi.

  • Counter-Strike 2 Oyuncuları Hile Kullanımından Şikayetçi
    07:09 Counter-Strike 2 Oyuncuları Hile Kullanımından Şikayetçi

    Valve, yıllardır merakla beklenen Counter-Strike 2'yi Eylül 2023'te piyasaya sürdü. Ancak oyuncular, hile kullanımının hala yaygın olduğunu ve Valve'ın bu sorunu çözemediğini belirtiyor. Counter-Strike 2'nin Anti-Hile sistemine rağmen duvar arkasını görme ve otomatik nişan alma gibi hilelerin hala sıkça kullanıldığı söyleniyor. Valve'ın bu konuda nasıl bir adım atacağı merak konusu.

  • Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı
    04:23 Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı

    Düzce'de ticari taksi, aynı istikamette giden motosiklete çarptı. Motosiklet sürücüsü, motosiklette yolcu konumunda bulunan yaralı kız arkadaşını ambulansa binerken bir an olsun yalnız bırakmadı. Kaza sonucunda 2 kişi yaralandı.

  • Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı
    04:17 Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı

    Düzce'de meydana gelen kaza sonucu ticari taksi ile motosiklet çarpıştı. Motosiklette yolcu olarak bulunan kız arkadaşı yaralanan sürücü, ambulansa binerken onu yalnız bırakmadı. Kaza sonrası yol trafiğe kapatılırken, inceleme başlatıldı.


Advertisement