Anayasa Mahkemesi'nin Balyoz Kararı: Sanık Avukatı Ersöz: Sanıklar Tahliye Edilecek - Son Dakika
Güncel

Anayasa Mahkemesi'nin Balyoz Kararı: Sanık Avukatı Ersöz: Sanıklar Tahliye Edilecek

Sanık avukatı Hüseyin Ersöz, Balyoz Plan Davası sanıklarının Anayasa Mahkemesi'ne yaptıkları bireysel başvurunun ardından Yüksek Mahkeme'nin verdiği "hak ihlali kararı" doğrultusunda, yargılanmanın yenilenmesi talebinde bulunacaklarını ve sanıkların bu süreçte tahliye edileceğini belirtti.

18.06.2014 19:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sanık avukatı Hüseyin Ersöz, Balyoz Plan Davası sanıklarının Anayasa Mahkemesi'ne yaptıkları bireysel başvurunun ardından Yüksek Mahkeme'nin verdiği "hak ihlali kararı" doğrultusunda, yargılanmanın yenilenmesi talebinde bulunacaklarını ve sanıkların bu süreçte tahliye edileceğini belirtti.

Balyoz Planı Davası sanık avukatlarından Hüseyin Ersöz, Anayasa Mahkemesi'nin Balyoz Planı Davası'na ilişkin yapılan bireysel başvurular neticesinde adil yargılanma hakkının ihlal edildiğine hükmetmesini ve bundan sonra yaşanacak süreci ANKA muhabirine değerlendirdi.

Anayasa Mahkemesi'nin kararı doğrultusunda İstanbul Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ne yargılanmanın yenilenmesi talebiyle başvuracaklarını kaydeden Ersöz, "Mahkemenin yargılanmanın yenilenmesi dışında bir karar vermesi söz konusu olmaz. Zira Anayasa Mahkemesi'nin vermiş olduğu kararlar bütün yargı organları tarafından bağlayıcı bir neticeye sahip. Ben, bu çerçevede Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nin yargılanmanın yenilenmesi, infazların durdurulması ve tahliye kararı vereceğini de düşünüyorum. Mahkeme tarafından bir an önce bu kararlar verilmeli. Hatta sanıklar ve avukatlar tarafından başvuru yapılmadan bu kararlar direk verilmeli. Benim beklentim, hiçbir gecikmeye yer vermeksizin bu akşam ya da en geç yarın cezaevindeki insanların özgür bırakılmasıdır. Bundan sonrada adil yargılanma hakkına uygun şartlar yaratılarak, yargılanmanın yenilenmesidir" diye konuştu.

-"10. AĞIR CEZA MAHKEMESİ ÜYELERİNE DAVA AÇACAĞIZ"-

Anayasa Mahkemesi'nin kararında, delillerin tartışmalı olduğu ve bazı tanıkların dinlenilmediği vurgusu yapıldığını hatırlatan Ersöz, "Bu sebepten direk davanın özünü ilgilendiren adil yargılanma sorunu var. İstanbul Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nin bu noktada inisiyatif alması söz konusu olamaz. Anayasa Mahkemesi'nin kararını uygulamaya sokacaktır" dedi.

Anayasa Mahkemesi'nin bireysel başvurular hakkında verdiği kararın gerekçesinin ellerine ulaşmasının ardından yargılamayı yapan İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi hakkında da harekete geçeceklerini kaydeden Ersöz, "Bu yargılamayı yapan hakimler ve savcılar hakkında da HSYK'ya suç duyurusunda bulunacağız. Bunun yanında söz konusu hakimlerle ilgili, özgürlük hakkını hukuka aykırı bir şekilde ihlal eden uygulamaları hakkında tazminat davası açılması da gündeme gelebilir" ifadelerini kullandı.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Anayasa Mahkemesi'nin Balyoz Kararı: Sanık Avukatı Ersöz: Sanıklar Tahliye Edilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement