Anayasa Referandumuna Doğru - Son Dakika
Güncel

Anayasa Referandumuna Doğru

Anayasa Referandumuna Doğru

AK Parti Antalya teşkilatı kurucu üyeleri yeni anayasa değişikliği referandumu öncesi bir araya geldi.

20.02.2017 20:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Antalya teşkilatı kurucu üyeleri yeni anayasa değişikliği referandumu öncesi bir araya geldi.

AK Parti İl teşkilatı tarafından düzenlenen toplantıda, kuruluşundan bu güne teşkilatta görev yapmış parti üyeleri ile önceki dönem milletvekillerinin yer aldığı istişare toplantısında yeni anayasayla ilgili maddeler ve saha çalışmaları konusunda istişarelerde bulunuldu.

AK Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer, toplantının açılış konuşmasında, Türkiye ile AK Parti'nin kaderinin bir kez daha bütünleştiğini söyledi.

AK Partisiz bir Türkiye'nin artık düşünülemeyeceğini dile getiren Sümer, yine tarihi bir sürece girildiğini kaydetti.

Sümer, şöyle devam etti:

"Kuruluşundan bu güne Türkiye'nin siyasi tarihine geçecek bir büyümeyi ve kalkınmayı gerçekleştiren AK Parti bu yolda emin adımlarla yoluna devam ediyor. Bu yolculuğumuzda öyle bir dönemden geçiyoruz ki biz düşersek Türkiye düşer, Türkiye düşerse koskoca bir tarih koskoca bir medeniyet çatırdar. Bunu böyle bilin. Coğrafyanın da, dininde, insanında sahibi elbette Rabbimizdir. Ama bizimde bu coğrafyaya, bu dine, bu millete hizmet vazifemiz var. Üstelik bu vazifeyi kimse bizim omuzlarımıza zorla yüklemiş değildir. Burada olan ve olmayan her arkadaşım bu sorumluluğu yüklenmeye kendisi taliptir. Hepimizde bu anlayışla ülkemize ve milletimize en iyi şekilde hizmet etmek için çalışıyoruz. Bizim siyasetimiz Türkiye siyasetidir."

Toplantıda söz alan Anayasa komisyonu üyesi Antalya Milletvekili Mustafa Köse anayasa değişikliği ve Cumhurbaşkanlığı sistemini hakkında kurucu üyelere bilgi verdi.

Köse, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi konusunun sadece bugünün konusu olmadığını belirterek, "Cumhurbaşkanlığı sistemi değişikliği 1961 Anayasasından itibaren sürekli gündemimizde olan bir konudur. Türkiye siyasetinde söz sahibi olmuş Turgut Özal, Necmettin Erbakan, Alparslan Türkeş, Muhsin Yazıcıoğlu, Süleyman Demirel ve birçok siyasetçinin ülkemiz için en iyi yönetim biçiminin başkanlık olduğunu ifade etmiştir. Milli Nizam Partisi 1969 yılında parti programına başkanlık sistemini koymuş. Alparslan Türkeş, Temel Görüşler isimli kitabında, 'çağımız hızlı karar alabilme çağıdır. Bunun için tarih ve töremize uygun olarak, başkanlık sistemini savunuyoruz' diye ifade etmiş. Bugün bu sistem değişikliğine karşı olduğunu belirten yazarlar, o dönemlerde başkanlık sistemini destekler yazılar yazmıştır." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı sisteminin detayları hakkında kapsamlı bilgiler veren Köse, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Şimdi getirdiğimiz sistemde, Cumhurbaşkanı yaptığı her işten sorumlu olacak, yargılanabilecek, en önemlisi de halka karşı sorumlu olacak. Bugün getireceğimiz sistem, söylendiği gibi Cumhurbaşkanına sınırsız yetkiler falan da vermiyor. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin işlevini yitireceğini söylüyorlar. Bu sistem değişikliği ile meclis tam anlamıyla görevini yapmaya başlayacak.1961 yılından bugüne bakanlar ve başbakan hakkında 261 gensoru verilmiş, bunların sadece 2'si kabul edilmiş. Nerede meclis denetimi. Çıkarılan kanunların yüzde 99,9'u tasarı şeklinde geliyor, yani hükümetten geliyor. Bizim getireceğimiz sistemde, meclis kanun çıkarmak olan asli görevini yapacak."

Toplantıda konuşan Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç de anayasa değişikliği sürecinin çok zor bir ortamda gerçekleştiğine dikkati çekti.

Enç, "Özellikle anayasa değişikliği sürecinde karşı tarafın her türlü engellemesine direnmesine rağmen biz bir şeye inanmıştık. 2001 yılında partiyi kuran o şanslı kişiler kurucular kurulumuz eminim bu yolun ne kadar zor olduğunu biliyorlardı. Bu yolculuğumuzda kadın kollarımız değişti gençlik kollarımız değişti il yönetimlerimiz değişti ama içinizdeki ateş 14 Ağustos 2001'de ne ise şimdi de o. En ufak bir eksilme en ufak bir azalma yok, çünkü biz bu ülkeyi seviyoruz. Kurucu Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın gösterdiği hedefler doğrultusunda emin adımlarla yürüyeceğiz. 16 Nisan'da Antalya'dan güçlü bir 'evet' çıkması için var gücümüzle hep birlikte çalışacağız. İnanıyorum ki Antalya geleceğin güçlü Türkiye'si için önemli bir katkı sağlayacaktır." şeklinde konuştu.

Milletvekili Hüseyin Samani de kamuoyunun bazı siyasi partilerce yanlış yönlendirilmeye çalışıldığına dikkati çekerek, "Bazı kimseler bu konuda acele ettiğimiz söylüyor. Neden acele edildi diye soruyorlar. Bu soruyu sorarken tarihimize dönüp bakmanın yanlışı içerisinde bulunuyorlar." ifadelerine yer verdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Anayasa Referandumuna Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Türkiye'de Tarımsal Girdi Fiyatları Arttı
    10:47 Türkiye'de Tarımsal Girdi Fiyatları Arttı

    Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, tarımsal girdi fiyat endeksi (Tarım-GFE) yıllık 49,92, aylık yüzde 3,59 arttı. Şubat ayında tarımsal girdi fiyatları bir önceki aya göre yüzde 3,59, bir önceki yılın aralık ayına göre yüzde 11,37, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 49,92 artış gösterdi. Veteriner harcamaları yıllık değişimde en yüksek artışı gösterirken, aylık değişimde ise diğer mal ve hizmetler grubu öne çıktı.

  • Okul Sporları Yarışmalarında 3x3 Basketbol Gençler Kız-Erkek Grup Müsabakaları Başlıyor
    10:45 Okul Sporları Yarışmalarında 3x3 Basketbol Gençler Kız-Erkek Grup Müsabakaları Başlıyor

    Okul Sporları Yarışmaları kapsamında 3x3 Basketbol Gençler Kız-Erkek Grup Müsabakaları Denizli'de yapılacak. 16 erkek takımı ve 15 kız takımı yarı final bileti için mücadele edecek. Yarışmaların açılış seremonisi 22 Nisan Pazartesi günü gerçekleşecek.

  • Bursa Devlet Tiyatrosu'ndan 'Küçük Korku Dükkanı' müzikali
    10:43 Bursa Devlet Tiyatrosu'ndan 'Küçük Korku Dükkanı' müzikali

    Bursa Devlet Tiyatrosu, sezonun iddialı projelerinden olan 'Küçük Korku Dükkanı' adlı müzikalin prömiyerini gerçekleştirdi. Howard Ashman ve Alan Menken'in yazıp bestelediği müzikal, tiyatroseverlerin beğenisini topladı. Müzikal, sezon sonuna kadar Bursa'da sahnelenecek ve daha sonra İstanbul ve Antalya'da da gösterilecek.

  • Konya'da bisiklet sürücüsünün ölümüne neden olan sürücü kaçtı
    10:42 Konya'da bisiklet sürücüsünün ölümüne neden olan sürücü kaçtı

    Konya'nın Ereğli ilçesinde kamyonun çarptığı bisikletli hayatını kaybederken, kamyon sürücüsü olay yerinden kaçtı. Kazada hayatını kaybeden bisiklet sürücüsü evine götürmek için aldığı ekmeklerle geride kaldı. Polis, kaçan sürücünün yakalanması için çalışma başlattı.

  • Adıyaman'da Otomobil Tarlaya Yuvarlandı: 2 Yaralı
    10:41 Adıyaman'da Otomobil Tarlaya Yuvarlandı: 2 Yaralı

    Adıyaman'da sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil, taklalar atarak tarlaya yuvarlandı. Kazada otomobil sürücüsü ve yanındaki bir kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma devam ediyor.


Advertisement