"Anayasanın Dili" Sempozyumu - Son Dakika
Güncel

"Anayasanın Dili" Sempozyumu

"Anayasanın Dili" Sempozyumu

Ankara Büyükşehir Belediyesi, hazırlık çalışmaları süren yeni anayasanın günümüz Türkçesine uygunluğu ve bunun için yapılması gerekenleri masaya yatırıyor.

22.04.2012 12:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Büyükşehir Belediyesi, hazırlık çalışmaları süren yeni anayasanın günümüz Türkçesine uygunluğu ve bunun için yapılması gerekenleri masaya yatırıyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in ev sahipliğinde 24 Nisan Salı günü gerçekleştirilecek Anayasa'nın Dili konulu sempozyuma TBMM Başkanı Cemil Çiçek ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağı bildirildi.

Türk Dil Kurumu, Türkiye Yazarlar Birliği ile Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği'nin de katkılarıyla düzenlenecek

sempozyuma, Çiçek ve Erdoğan'ın yanı sıra TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, Türk Dil Kurumu Başkanı Mustafa Kaçalin, Türkiye Yazarlar Birliği Şeref Başkanı Mehmet Doğan, Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Genel Başkanı Ekrem Erdem, Türkiye'nin önde gelen hukukçuları, dil bilimcileri ve edebiyatçıları katılacak.

"Anayasaların Dili, Türkiye'de Kanunların Dili, Bir Dil ve Edebiyat Metni Olarak Anayasa" ve "Kapalı Oturum" olmak üzere 5

oturumda yapılacak sempozyum 24 Nisan Salı günü Sheraton Otel'de gerçekleştirilecek.

"Yeni Anayasa'nın hazırlık çalışmalarında ve sonrasında ortaya çıkacak olan metnin hukukun temel ilkelerine, hukuk mantığına ve hukuk diline en uygun metin olmasının yanında, Türk dilinin mantığına, günümüz Türkiye Türkçesi'nin kurallarına da uygun olması" amaçlanarak düzenlenecek sempozyum sonucu da hazırlanacak metin, Anayasa hazırlık çalışmalarını yürüten komisyona sunulacak.

Sempozyum, www.anayasanindili.com internet adresinden de canlı olarak izlenebilecek. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 'Anayasanın Dili' Sempozyumu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement