Anıtkabir'de Dalgalanan Türk Bayrağı Suluova'da - Son Dakika
Güncel

Anıtkabir'de Dalgalanan Türk Bayrağı Suluova'da

AMASYA(AA) - Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebedi istirahatgahı Anıtkabir'de 1-17 Aralık'ta dalgalanan Türk bayrağı, Suluova ilçesine getirildi.

08.01.2018 11:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AMASYA(AA) - Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebedi istirahatgahı Anıtkabir'de 1-17 Aralık'ta dalgalanan Türk bayrağı, Suluova ilçesine getirildi.

Türk bayrağı, Suluova Lokman Hekim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 11. Sınıf öğrencisi Ege Can Köse'nin yazdığı "vatan ve bayrak" konulu mektubunda Anıtkabir'deki bayrağı talep etmesi üzerine Anıtkabir Komutanlığı tarafından Suluova ilçesine gönderildi.

Anıtkabir Komutanlığı tarafından kutu ile okula gönderilen Türk bayrağı, daha sonra öğrenci Köse ile İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Davu, okul müdürü Mükerrem Düz ve rehberlik öğretmeni Gürcan Önder tarafından Kaymakam Vural Karagül'e takdim edildi.

Öğrenci Köse ile okul yetkililerini tebrik eden Karagül, Anıtkabir'de dalgalanan Türk bayrağını ilçede ağırlamaktan büyük bir heyecan ve mutluluk duyduğunu söyledi.

Akademik başarının yanı sıra öğrencileri milli ve manevi değerlerini bilen ve sahip çıkan bireyler olarak yetiştirmek arzusunda olduklarını ifade eden Karagül, "Değeri bizim için çok büyük olan Anıtkabir'den gelen bu bayrağın Suluova'da dalgalanıyor olması tabi ki bizim için gurur verici. Öğrencimiz Ege Can'ı da bu başarılı çalışmasından dolayı tebrik ediyorum. Bayrağı, özellikle özel günlerde hükümet konağımıza ve diğer kamu, kuruluşlarında asarak hak ettiği değeri vermeye çalışacağız. Hakikaten Anıtkabir'de dalgalanan bayrağın burada olması bizim için gurur kaynağıdır." ifadelerini kullandı.

İnternette okuduğu bir haber üzerine bu girişimde bulunduğunu belirten öğrenci Köse ise "Anıtkabir'de dalgalanan bayrağın iki haftada bir değiştirildiğini, kurumlara ve isteyenlere gönderildiğini öğrendim. Benim de aklıma geldi, neden bizim de okulumuza gelmesin diye, öğretmenlerime danıştım. Anıtkabir'in bayrağının kurtuluş savaşının başladığı Amasya'ya yakışacağını düşündüm. O yüzden mektup yazdım ve istedim, çok mutluyum."

Kaymakam Karagül tarafından teslim alınan Türk bayrağı, okul öğrencilerinin hatıra fotoğrafı çektirmeleri sonrası hükümet konağına asıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Anıtkabir'de Dalgalanan Türk Bayrağı Suluova'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement