Anıtkabir'e Resmi Törenin Ardından Ziyaretçi Akını - Son Dakika
Güncel

Anıtkabir'e Resmi Törenin Ardından Ziyaretçi Akını

Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 80'inci yıldönümü nedeniyle Anıtkabir'de düzenlenen resmi törenin ardından, binlerce kişi Anıtkabir'e koştu.

10.11.2018 13:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 80'inci yıldönümü nedeniyle Anıtkabir'de düzenlenen resmi törenin ardından, binlerce kişi Anıtkabir'e koştu. Vatandaşlar Ata'nın huzuruna çıkabilmek için saatlerce kuyrukta bekledi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 80'inci yılında Anıtkabir'de düzenlenen devlet töreniyle anıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindekiler Aslan'lı yoldan yürüyerek Anıtkabir'e geldi. Erdoğan, ay yıldızlı çelengi Atatürk'ün mozolesine bıraktı. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. Saat 09.05'te sirenlerle birlikte Anıtkabir'de de hayat durdu. Erdoğan ve beraberindekiler saygı duruşunun ardından, Misak-ı Milli Kulesi'ne geçti. Erdoğan, burada Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, deftere şunları yazdı: "Aziz Atatürk İstiklal Harbimizin Başkomutanı ve Cumhuriyetin kurucusu olan şahsınızı vefatınızın 80'inci yıl dönümünde rahmetle anıyoruz. Zat-ı devletlerinin ve aziz şehitlerimizin emaneti olan Türkiye Cumhuriyeti'ni dahili ve harici bedhahların saldırılarına rağmen dünyanın en güçlü ve müreffeh devletlerinden biri yapma yolunda kararlılıkla yürüyoruz.Cumhuriyetimizin 95'inci seneyi devriyesinde açılışını yaptığımız İstanbul Havalimanı tarihe nakşolmuştur. Ruhun şad olsun."

ANITKABİR, TERÖNİN ARDINDAN ZİYARETÇİLERE AÇILDI

Resmi törenlerin ardından Anıtkabir'in kapıları ziyaretçilere açıldı. Sabahın erken saatlerinde Anıtkabir'in çevresinde toplanarak kapıların açılmasını bekleyenler, güvenlik kontrollerinden geçtikten sonra sıra halinde Anıtkabir'e alındı. Binlerce kişi ellerinde Türk bayraklarıyla Anıtkabir'e girebilmek için sıra bekledi.  Atatürk'ün mozolesine karanfil bırakanlar, diğer ziyaretçilerin rahat giriş çıkışları için güvenlik görevlileri tarafından çıkışlara yönlendirildi. Anıtkabir'de vatandaşların ziyareti sürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindekilerin Anıtkabir'e gelmesi

-Erdoğan'ın Atatürk mozelesine çelenk bırakması

-Erdoğan'ın Anıtkabir Özel Defterini imzalaması ve açıklaması

-Detay

Haber: Özkan ARSLAN-Muhammet BAYRAM/ANKARA,

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Anıtkabir'e Resmi Törenin Ardından Ziyaretçi Akını - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement