Anka, 13 Şubat 2011 Pazar Gündemi - Son Dakika
Güncel

Anka, 13 Şubat 2011 Pazar Gündemi

Anka, Ankara Haber Ajansı A.ş.

14.02.2011 05:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ANKA, ANKARA HABER AJANSI A.Ş.

-CUMHURBAŞKANI GÜL İRAN'DA

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad'ın davetine karşılık bu ülkeye resmi bir ziyarette bulunuyor.

-BAŞBAKAN ERDOĞAN'IN PROGRAMI

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ahmet Kabaklı'nın ölümünün 10. yıldönümü anma programları çerçevesinde restorasyonu tamamlanan İstanbul'da bulunan Türk Edebiyatı Vakfı ve Edebiyat Kıraathanesinin açılış törenine katılıyor.

-Erdoğan, Bağcılar Olimpik Salonu'ndaki 3. Ordulular Sevgi Şöleni'ne katılıyor. (Saat: 12.00/13.30)

-CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU İSTANBUL'DA

-CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul'da Beylikdüzü İlçe Başkanlığı seçim çadırını ziyaret ediyor. (Saat: 15.30)

-DSP LİDERİ TÜRKER KOCAELİ'NDE

-DSP Genel Başkanı Masum Türker, DSP Kocaeli İl Başkanlığı'nda İl Yönetim Kurulu üyeleri, İlçe Başkanları ve İlçe Sekreterleriyle bir araya geliyor. (Saat: 12.00)

-DSP'Lİ ERÇELEBİ'NİN BASIN TOPLANTISI

-DSP Genel Sekreteri ve Denizli Milletvekili Hasan Erçelebi, DSP Muğla İl Başkanlığında basın toplantısı düzenliyor. (Saat: 14.00)

-BAKAN YILDIRIM ERZİNCAN'DA

-Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Erzincan'da bir dizi etkinliğe katılıyor. (Saat: 09.00/12.00/15.00/17.00)

-HEPAR LİDERİ PAMUKOĞLU "SEÇİM BİLDİRGESİNİ" AÇIKLIYOR

-Hak ve Eşitlik Partisi (HEPAR) Genel Başkanı Osman Pomukoğlu, partinin ekonomi program ve hedeflerini içeren "Seçim Bildirgesini" Ankara'da düzenleyeceği basın toplantısında açıklıyor. (Saat: 10.30)

-DİSK "GENEL TEMSİLCİLER KURULU" TOPLANIYOR

- Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu'nun (DİSK) kuruluşunun 44. yıldönümü nedeniyle İnşaat Mühendisleri Odasında, sendika yönetici ve baş temsilcilerinin katılımıyla "Genel Temsilciler Kurulu" toplanıyor. (Saat: 10.00)

-DERVİŞ ELEŞTİRDİ, STRAUSS-KAHN HAK VERDİ: "İHTİYATLI VE PROAKTİF OLMAK FON'UN GÖREVİ"

-IMF Başkanı Dominique Strauss-Kahn, Brookings Enstitüsü Başkan Yardımcısı ve Küresel Ekonomi ve Kalkınma Direktörü Kemal Derviş, Lindsey Group İcra Başkanı Tim Adams, Peterson Uluslararası Ekonomi Enstitüsü Başkanı Fred Bergsten, IMF'nin düzenlediği aldığı "Daha İstikrarlı Bir Uluslararası Para Sistemi" konulu panel Washington'da yapıldı.

-Panelde konuşmacılar uluslararası parasal sistemin hala geniş bir yelpazede reformlara, ekonomi politikalarında sürdürülebilir işbirliğine ve reform uygulamalarına ihtiyaç duyduğunu, büyük ve çalkantılı sermaye akışlarının döviz kurları üzerindeki baskılarının ise sürdüğünü belirttiler. Konuşmacılar panelde uzun vadeli parasal istikrar için IMF'deki SDR uygulamasının rolünde olası artışı ele aldılar.

-Kemal Derviş: "Toparlanmanın henüz çok gereksinim duyulan istihdam artışı ve eşitlik gibi konularda isteneni vermediği konusundaki endişeler var... Dünya epeyce iyisini başardı ancak emek piyasaları ve istihdam anlamında, hemen hemen her yerde büyük sorunlar var... İhtiyatlı ve proaktif olmak Fon'un görevi, Fon risklere işaret etmeyi ihmal etmemeli... SDR'nin nasıl davranması gerektiği ve sistem içinde nasıl kullanılması gerektiğine ilişkin büyük tasarımlar işe yaramaz. bunlar davranışlardan evrimleşir... ancak davranışlara eşlik eden kimi tasarımlar ise uygulanabilir ve yararlıdır ve IMF'nin son raporunda okuduğum da bu."

-ÇALIŞMA BAKANI: SGK'NIN MİTHATPAŞA BİNASINDAKİ KANALİZASYON SIKINTISI SÜREKLİ DEĞİL, GEÇİCİ

-CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek'in soru önergesini yanıtlayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, Sosyal Sigortalar Genel Müdürlüğünü'nün Mithatpaşa Caddesi'ndeki binada sürekli kanalizasyon sıkıntısı olmadığını, ancak geçici olarak meydana gelen arızaların da en kısa sürede giderildiğini bildirdi.

-Binadaki D Blok tuvaletlerinden her katta birer adedinin önlem olarak geçici bir süreliğine kapatıldığını belirten Dinçer, onarım işi tamamlandıktan sonra 27 Aralık 2010 tarihinde de kullanıma açıldığını söyledi.

-SEVGİLİLER GÜNÜ'NDE GÜL ALAN DA VAR, NAMAZ KILAN DA VAR

-14 Şubat Sevgililer Günü'nde milletvekillerinin değişik programları bulunuyor. Bazı milletvekilleri baş başa yemek yemeği tercih ediyor. Bazı vekiller kırmızı gülden vazgeçmezken kimi de "geleneklerim de yok" diyor. Kimisi de Sevgililer Günü'nü "tüketim" olarak gördüğü için kutlamıyor. Bu sene Sevgililer Günü'nün, Mevlit Kandili ile aynı güne denk gelmesi nedeniyle 14 Şubat'ta, "Namaz kılacağım" diyen vekiller de var.

-PİYASALAR GÖZÜNÜ MERKEZ BANKASINA DİKTİ

-Ekonomi'de Salı günü hareketli geçecek. Salı günü hem Merkez Bankası Para Politikası Kurulu'nun faiz kararı açıklanacak hem de İşsizlik rakamları belli olacak.

-Merkez Bankası Eski Başkanı Gazi Erçel, Para Politika Kurulu'nun bu hafta açıklayacağı kararıyla ilgili, "Başbakan Yardımcısı Ali Babacan "bekleyip göreceğiz' dedi. Babacan'ın dediklerini dikkate alırsak bir değişiklik olmayacak. Ama top yuvarlaktır" dedi.

-110 İŞÇİ İŞSİZ KALACAĞI TARİHİ BİLİYOR, HEPSİ 8 MART'A İŞSİZ UYANACAK

-Türk Patent Enstitüsü'nde 10 yılı aşkın süredir bir çok farklı taşeron şirkete bağlı olarak hizmet veren 110 taşeron işçisi, kurumun 8 Mart tarihinde yenilenmesi gereken hizmet sözleşmesini yenilemeyeceğini belirtmesi üzerine bu tarihte kapı önüne koyulacak. Kurum, bu da yetmezmiş gibi, onlardan boşalan yeri doldurmak için 4/B'li 115 sözleşmeli personel almak için ilana çıktı.

-İSMMMO: İMKB'DE 26 YILDA 55 ŞİRKET BATTI, 400 BİN YATIRIMCI MAĞDUR

-İstanbul Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası'nın "İMKB ve Mağdur Yatırımcı" araştırmasına göre borsanın kuruluşundan bugüne geçen 26 yılda 55 şirketin hissesi işleme kapatılırken, sayıları 400 bini bulan küçük yatırımcılar yaklaşık 1 milyar dolar zarar etti.

İYİ GÜNLER DİLERİZ

---------------------------------

YASAL UYARI: ANKA Ajansı'na ait haber, görsel malzeme, bilgi ve belgelerin tüm hakları saklıdır. ANKA aboneleri dışında, ANKA'nın onayı olmadan haber içeriğini kopyalamak veya yeniden yayınlamak yasaktır.

"ANKA Ajansı Basın Meslek İlkelerine Uyar"

Özgür ve bağımsız haberin altındaki imza: ANKA - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Anka, 13 Şubat 2011 Pazar Gündemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement