Anka, 26 Haziran 2007 Salı Gündemi - Son Dakika
Ekonomi

Anka, 26 Haziran 2007 Salı Gündemi

Anka, Ankara Haber Ajansı A.ş.

26.06.2007 08:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ANKA, ANKARA HABER AJANSI A.Ş.

-BAŞBAKAN ERDOĞAN NİĞDE VE AKSARAY'DA

-AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 22 Temmuz seçimleri için düzenlenen mitinglere Niğde ve Aksaray'da devam ediyor. Erdoğan ayrıca bu illerde çeşitli açılış ve ziyaretlerde bulunacak.(Saat:12.45/19.15)

-CHP LİDERİ BAYKAL İZMİR'DE

-CHP Genel Başkanı Deniz Baykal İzmir'de CHP milletvekili adaylarını tanıtacak. (Saat:14.30)

-CUMHURBAŞKANI SEZER 10. ENERJİ KONFERANSI'NDA

-Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, İstanbul'da 10. Enerji Konferansı'na katılıyor.

-Sezer ayrıca Cumhurbaşkanlığı Tarabya Tesisleri'nde Portekiz eski Cumhurbaşkanı Jorge Sampaio onuruna verilecek öğle yemeğine katılacak ve İzlanda Cumhurbaşkanı Olafur Ragnar Grimsson ile görüşecek.

-Sezer görüşmelerin ardından Ankara'ya hareket edecek. (Saat:10.00/12.30/14.00)

-RTÜK'TEN "MEDYA OKURYAZARLIĞI" ÖĞRETMENLERİNE EĞİTİM

-Devlet Bakanı Beşir Atalay, RTÜK'ün, Ankara'da, "Medya Okuryazarlığı Projesi" kapsamında, medya okuryazarlığı öğretmenlerine vereceği eğitim seminerine katılacak. (Saat:11.00)

-SONAR ARAŞTIRMASINA GÖRE MECLİS TABLOSU: "BAĞIMSIZ DESTEKLİ AKP HÜKÜMETİ"

-SONAR yaptığı son ankette 22 Temmuz seçimlerinde 5 partinin yüzde 10'luk barajı aşacağı sonucuna ulaşırken SONAR Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Bayrakçı da, seçimin ardından oluşacak Meclis tablosu konusunda "bağımsız destekli AKP hükümeti kurulur" değerlendirmesinde bulundu.

-Meclis'e 5 parti girse bile AKP'nin 275-280 arasında milletvekili çıkaracağını ve bağımsız adaylardan alacağı destekle güvenoyunu alabileceği tahmininde bulunan Bayrakçı, bağımsız adaylarla seçime giren DTP'nin ise 27-28 milletvekili çıkarabileceğini söyledi. Bayrakçı, bağımsız adaylar arasında ise Rize bağımsız adayı eski ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz ve Sivas bağımsız milletvekili adayı Muhsin Yazıcıoğlu'na şans tanıdı.

-AKP'NİN İSTİHDAM POLİTİKASI DAHA DA ESNEYECEK

-AKP Seçim Bildirgesi'nde, Türkiye'nin kronik sorunu işsizliğin önlenmesine yönelik istihdam politikasında IMF rotasından ayrılmayacağını ortaya koydu. Bildirge'de esnek istihdam biçimlerinin arttırılacağı vurgulandı.

-Bu kapsamda, esneklik ve güvence uygulamalarının bir arada ele alınacağı, işçi ve işverenler açısından çekici kılınması için gerekli uyumlaştırma çalışmalarının yapılacağı bildirildi.

-Ayrıca, istihdam üzerindeki vergi yüklerinin yanı sıra, idari ve yasal sorunların azaltılacağı sözü verildi.

-CHP HATAY'DA "ALİ DİBO" İLE VURACAK

-CHP, AKP Grup Başkanvekili Hatay Milletvekili Sadullah Ergin'in de adının karıştığı ve kamuoyuna "Ali Dibo" olarak malolan "ihale yolsuzluklarını" seçim kampanyasına aldı. CHP'nin Hatay Milletvekili adayları, Hataylı seçmenlere, "Ali Dibo" örneğini vererek AKP'ye oy vermemelerini söyleyecek.

-CHP Hatay Milletvekili Gökhan Durgun, "Ali Dibo" anlayışının Hatay'da çok yaygın bir şekilde sürdüğünü belirterek, "Ben ve diğer aday arkadaşlarımız, bu sıkıntıları halka anlatmaya devam edeceğiz. Biz seçim dönemi boyunca 'Ali Dibo' konusunu işlemeyi sürdüreceğiz. Peşlerini bırakmayacağız" dedi. CHP milletvekili Fuat Geçen de, AKP'nin "Ali Dibo" ile özdeşleştiğini savunarak, Hatay halkının bu nedenle CHP'ye yöneldiğini ileri sürdü.

-DIŞ POLİTİKADA MUHALEFET ELEŞTİRDİ AKP "YOLA DEVAM" DEDİ

-Genel Seçimlere hazırlanan siyasi partilerin seçim beyannameleri, dış politika konusunda da ayrılıkların görülmesini sağladı. CHP ve MHP, AKP Hükümetini özellikle Avrupa Birliği, Kıbrıs ve Kuzey Irak konularında eleştirirken AKP, politikalarının süreceği sinyali verdi.

-ERMENİ SOYKIRIMI İDDİALARINA OSMANLI ARŞİVİNDEN YANIT

-TBMM, Ermeni soykırımı iddialarına, "Türk-Ermeni İhtilafı, Belgeler" ismiyle yayımladığı kitapta, Osmanlı arşivlerinden çıkardığı belgelerle yanıt veriyor. Editörlüğünü Prof. Dr. Hikmet Özdemir ve Doç. Dr. Yusuf Sarınay'ın yaptığı kitapta, iddiaların kaynağı olan döneme ait 200 belge bulunuyor.

-DİYANET BÜTÇEYİ AŞTI 2006 YILINDA 1.5 MİLYAR YTL HARCADI

- Diyanet İşleri Başkanlığı 2006 Yılı Faaliyet Raporu'nda, bütçeden ayrılan 1 milyar 307 milyon 348 bin 93 YTL'lik ödeneğin yetmemesi nedeniyle, mahalli kaynaklara başvurulduğu, 2006 yılında toplam 1 milyar 452 milyon 348 bin 693 lira harcandığını açıklandı.

-Raporda, "Ancak mahalli kaynaklara sıkça başvurulmasının, Başkanlığımızın ve Devletimizin kamuoyundaki itibarı açışsıdan bazı olumsuzlukları doğuracağı şüphesizdir" denildi.

-İŞVEREN AZALIRKEN, İSTİHDAM ARTIYOR

-Türkiye İstatistik Kurumu'nun açıkladığı 2.5 milyonluk işsiz sayısının tam tersine Türkiye'de gerçekte 5 milyondan fazla kişi işsiz bulunduğu belirlendi. Ücretli çalışanların sayısında son bir yıllık dönemde yüzde 5.7 oranındaki artışa karşın işveren sayısının yüzde 3, kendi hesabına çalışanların ise yüzde 3.9 oranında azalması dikkat çekti.

- ÖTV'SİZ MAZOT, ARMATÖR VE BALIKÇILARIN KASASINA 171 MİLYON YTL BIRAKTI

-Genel seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte partilerin seçim kampanyaları arasında yer alan mazot 1 YTL olacak vaatleri tartışılırken, ÖTV'siz mazot uygulamasından faydalanan armatör ve balıkçıların kasasında 171 milyon 509 bin YTL kaldı.

-OECD RAPORU: TÜRKİYE'YE SERMAYE AKIŞI ÖNEMLİ

-OECD, Türkiye, İsveç, Yunanistan, Polonya ve Slovakya'ya yönelik doğrudan yabancı sermaye akışının altını çizdi.

-OECD Doğrudan Yabancı Sermaye Raporu yayınlandı, raporda AB'ye giriş öncesi ve girişin ülkelere doğrudan yabancı sermaye akışlarını artırdığı belirtildi.

-ÖĞRETMENLER MAAŞTAN DA EĞİTİMDEN DE MEMNUN DEĞİL

-Türk Eğitim-Sen'in yaptığı araştırmada, öğretmenlerin tamamına yakının aldıkları ücretten memnun olmadığı sonucu çıktı. Öğretmenlerin yüzde 93.8'i Milli Eğitimin durumundan da memnun değil.

İYİ GÜNLER DİLERİZÂ…

---------------------------------

YASAL UYARI: ANKA Ajansı'na ait haber, görsel malzeme, bilgi ve belgelerin tüm hakları saklıdır. ANKA aboneleri dışında, ANKA'nın onayı olmadan haber içeriğini kopyalamak veya yeniden yayınlamak yasaktır.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Ekonomi Anka, 26 Haziran 2007 Salı Gündemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement