Anka, 27 Haziran 2013 Perşembe Gündemi - Son Dakika
Güncel

Anka, 27 Haziran 2013 Perşembe Gündemi

ANKA, ANKARA HABER AJANSI A.Ş.-TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Ankara'da, Adıyaman Tanıtım Günleri'nin açılışına katılıyor.-Programa, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu da...

27.06.2013 09:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ANKA, ANKARA HABER AJANSI A.Ş.

-ADIYAMAN TANITIM GÜNLERİ

-TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Ankara'da, Adıyaman Tanıtım Günleri'nin açılışına katılıyor.

-Programa, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu da katılıyor. (Saat: 12.00)

-TBMM GENEL KURULU

- Meclis Genel Kurulu'nda, Yargı Hizmetleri ile İlgili Olarak Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı görüşülüyor. (Saat: 14.00)

-TBMM'DE BASIN TOPLANTILARI

-CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ve CHP İstanbul Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu TBMM'de basın toplantısı düzenliyor. (Saat: 11.00/11.30)

-KOMİSYONLAR TOPLANIYOR

-TBMM KİT Komisyonu'nda, T.C. Ziraat Bankası A.Ş 2011, Ziraat Yatırım Menkul Değ. A.Ş 2011, Ziraat Portföy Yön. A.Ş 2011, Ziraat Sigorta A.Ş 2011, Ziraat Hayat ve Emeklilik A.Ş 2011, Bilişim Alternatif Dağ. Kanl. ve Öd. Sist. A.Ş 2011, Fintek Finansal Teknoloji Hizmetleri A.Ş 2011, Ziraat Finansal Kiralama Hizmetleri A.Ş 2011 hesaplarını görüşüyor. (Saat: 10.30)

-TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Bazı Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi Alt Komisyon Raporu ile Devlet Memurları Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı görüşülüyor. (Saat: 11.00)

-TBMM Toplumsal Barış ve Çözüm Sürecini Araştırma Komisyonu'nda, Tutuklu Hükümlü Aileleri Hukuk Dayanışma Dernekleri Federasyonu (TUHAD-FED) Başkanı Zübeyde Teker'in toplumsal barış yollarının araştırılması ve çözüm sürecinin değerlendirilmesi hakkındaki sunumu, Mehmet Temizyüz'ün (TUHAD-FED) toplumsal barış yollarının araştırılması ve çözüm sürecinin değerlendirilmesi hakkındaki sunumunu takip ediyor. (Saat: 11.00)

-İçişleri Komisyonu'nda, Silah Kanunu Tasarısı görüşülüyor. (Saat: 17.00)

-BOZDAĞ VE AVCI'NIN PROGRAMI

-Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ve Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, ATO Congresium'da, 2. Uluslararası Öğrenciler Mezuniyet Töreni'ne katılıyor. (Saat: 11.00)

-BAKAN YILDIRIM KARS'TA

-Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Toprak Otel'de Bakü-Tiflis- Kars Demiryolu Projesi Bakanlar Toplantısı'na katılıyor. Ardından projenin "İlk Ray Kaynak Töreni"ne iştirak ediyor. (Saat: 10.00/14.15)

-BAKAN EROĞLU'NUN PROGRAMI

-Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Bakanlıkta Makedonya Tarım, Orman ve Su Ekonomisi Bakanı ile görüşüyor. (Saat: 15.30)

-BAKAN MÜEZZİNOĞLU İSTANBUL'DA

- Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Hilton Otel'de Genel Sağlık Kapsamı Bakanlar Konferansı'na katılıyor. (saat: 12.30)

-BAKAN ÇAĞLAYAN BELÇİKA'DA

-Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Brüksel'de temaslarına devam ediyor. Temaslarının ardından yurda dönüyor.

-PROTESTOLU SENET TUTARI YÜZDE 30 ARTIŞLA 3 MİLYAR TL'Yİ AŞTI

-Protestolu senet sayısı Mayıs ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 5.6 oranında artışla 91 bin 658 adete, protestolu senet tutarı yüzde 24.6 oranında artışla 636.2 milyon TL'ye ulaştı.

-Protestolu senet sayısı 2013 yılının ilk 5 ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 10.1 oranında artışla 441 bin 931 adete, protestolu senet tutarı yüzde 30 artışla 3 milyar 10 milyon TL'ye ulaştı.

-EVDE OTURMADA OECD BİRİNCİSİYİZ

-OECD Bir Bakışta Eğitim 2013 Raporu: "2012'de zorunlu eğitimin 8'den 12 yıla çıkarılması gelecekte eğitime erişim oranını artırabilir."

-OECD'ye göre, çalışmayan ya da eğitim-öğretim görmeyen kişi sayısını son yıllarda azaltsa da Türkiye bu alanda OECD birincisi.

-Yeni OECD raporuna göre Türkiye'de öğretmen maaşları reel olarak geçen on yılda ikiye katlandı, bu gelişmeyle örgüt genelinde öğretmen maaşlarında görülen en yüksek artışların yaşandığı ülkelerden biri Türkiye oldu. Türk öğretmenlerin Avrupa'daki meslektaşlarından "daha az" çalıştığı da belirtildi.

-ATATÜRK ARBORETUM'U ÖNCE SATILDI SONRA İNŞAAT YAPILMASININ ÖNÜ AÇILDI

- Yalova'da Atatürk'ün adını taşıyan Canlı Ağaç Müzesi'nin nasıl yapılanmaya açıldığına ilişkin yeni belgeler ortaya çıktı. Yalovalılara günübirlik dinlenme ve mesire-rekreasyon alanı kazandırmak hedeflenirken Arberotum arazisinin şahıs ya da şirketlere satıldıktan sonra inşaat ve proje yapılmasının önü açıldı. Bu arada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Canlı Ağaç Müzesi konusuna el koydu.

İYİ GÜNLER DİLERİZ

---------------------------------

YASAL UYARI: ANKA Ajansı'na ait haber, görsel malzeme, bilgi ve belgelerin tüm hakları saklıdır. ANKA aboneleri dışında, ANKA'nın onayı olmadan haber içeriğini kopyalamak veya yeniden yayınlamak yasaktır.

"ANKA Ajansı Basın Meslek İlkelerine Uyar"

Özgür ve bağımsız haberin altındaki imza: ANKA - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Anka, 27 Haziran 2013 Perşembe Gündemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement