Anka 43 Yaşında - Son Dakika
Güncel

Anka 43 Yaşında

ANKA Haber Ajansı 43'üncü yaşına girdi.

27.05.2014 11:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ANKA Haber Ajansı 43'üncü yaşına girdi. Bağımsız, objektif habercilik anlayışını ilke edinen ANKA, yayınına geride bıraktığı 42 yıldan bu yana, ilkelerinden ödün vermeden devam ediyor.

ANKA Haber Ajansı bugün 43 yaşında. 1972 yılında Altan Öymen'in kurduğu ANKA Ajansı, haber yayınını tam 42 yıldır sürdürüyor. 12 Mart ara rejiminin ardından Türkiye'nin yaşadığı çalkantılı dönemde 1972 yılında kurulan ANKA'nın temel ilkeleri, özgür, bağımsız ve güvenilir bir habercilik anlayışına dayandırıldı.

26 yıl boyunca Müşerref Hekimoğlu tarafından yönetilen, dönemin en seçkin gazetecilerinin bünyesinde görev yaptığı ANKA Haber Ajansı, Türk basınının kesintisiz en uzun süre hizmet veren kuruluşları içinde yer alıyor.

ANKA, Türk basın tarihinin, bu denli uzun süre bağımsız yaşayan tek özel haber ajansı özelliğine sahip olmasıyla dünyada da tanındı.

-42 KOCA YIL-

Yerli ve yabancı araştırmacılar için haber ve veri arşivi olarak önemli bir başvuru kaynağına dönüşen ANKA Ajansı 42 yıllık sürecin altı yılını Altan Öymen, 26 yıllık bölümünü de 2004 yılında kaybettiğimiz Müşerref Hekimoğlu yönetiminde tamamlayarak bugüne ulaştı.

ANKA, yerli ve yabancı basın kuruluşları, gazete, televizyon ve radyolara verdiği hizmetin yanı sıra artık vazgeçilmez bir noktaya ulaşan internet medyasında veri ve haber akışıyla lider konuma yerleşti. ANKA Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü aracılığıyla tüm yerel radyo, televizyon ve gazetelere de ücretsiz haber desteği sağlıyor. ANKA, hizmet kalitesini her geçen gün geliştirerek Türkiye'de ve dünyada öncü haber ajansları arasındaki yerini almak amacıyla çalışmalarını sürdürüyor.

Türkiye'nin özgür ve bağımsız tek haber ajansı ANKA, Günlük Haber Servisi, Günlük Ekonomi Bülteni ve Haftalık İngilizce Ekonomi, Finans ve Politika Dergisi ANKA Review yayınları ile çalışmalarına devam ediyor.

-İNTERNET DÜNYASI VE ANKA-

Teknolojinin gelişimiyle internetin günlük hayatta daha fazla kullanılması, okurların habere hızlı ulaşımında tercih noktası olmuştur. ANKA, yayına yeni başlayan ve halen yayın hayatını sürdüren internet medyasına sağladığı ücretsiz destekle, bu alanda hizmet veren kuruluşların yüzde 99'una ulaşıyor.

ANKA, 800 bölgesel/yerel gazete, radyo ve televizyona haber desteği vererek, bu alanda geniş bir ağa sahip.

-HABERCİLİĞİN OKULU-

Dünyadaki birçok ajans gibi ANKA da bir okul niteliği taşıyor. ANKA'da kuruluşundan günümüze 250'nin üzerinde haberci görev aldı. Ajans'ta çalışan ve yetişen pek çok isim, yazılı-görsel basında etkin görevler almaya devam ediyor. Çok sayıda önemli gazeteci yetiştiren ANKA, gazetecilik okulu olma niteliğini sürdürüyor. ANKA'nın yetiştirdiği birçok isim, halen Türk basınının kilit noktalarında genel yayın yönetmeni, başyazar, köşe yazarı, temsilci, yönetici ve muhabir olarak görev yapıyor.

-UĞUR MUMCU'DAN DERYA SAZAK'A...-

Altan Öymen, Müşerref Hekimoğlu, Uğur Mumcu, Nuri Çolakoğlu, Zafer Mutlu, Hasan Cemal, Sevgi Soysal, Osman Arolat, Ali Polat, Derya Sazak, Vahap Munyar, Örsan Öymen, Abbas Güçlü, Teoman Erel, Uluç Gürkan, Yalçın Küçük, (Şehit) Adem Yavuz, Hikmet Bila, İsmet Solak, Füsun Özbilgen, Yazgülü Aldoğan, Yasemin Çongar, Cevat Taylan, Ahmet Tan, Kuvvet Başarır, Gül Önet, Nursel Gürdilek, Raşit Gürdilek, Ragıp Erten, Oktay Kurtböke, Dinç Tayanç, Jülide Gülizar, Ayşegül Dora, Varlık Özmenek, Metin Aksoy, Ahmet Kahraman, Vecdi Seviğ, Veli Özdemir, Nuri Sefa Erdem, Alaattin Aktaş, Rahmi Yıldırım, Ahmet Abakay, Orhan Aysezen, Conxita Işık ANKA'da yetişen ya da bugünlere gelmesinde katkıda bulunan isimlerden sadece bazıları.

-ABONELERDEN ALINAN GÜÇ-

Türk basının faaliyetlerine aralıksız en uzun süre devam eden kuruluşları arasında yer alan ANKA Haber Ajansı, bağımsız-objektif ve güvenilir habercilik anlayışına 43'üncü yılında da aynı kararlılıkla devam edecek.

ANKA Ajansı, 42 yıllık yaşamını, bağımsız ve özgür haberciliğini sadece abonelerinden aldığı güç ve destekle sürdürüyor.

Tüm abonelerimize ANKA Ajansı'na verdiği destek ve güçten dolayı teşekkür ediyoruz.

-BYEGM'DEN KUTLAMA-

Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) ANKA'nın yeni yaşını kutladı. Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Murat Karakaya mesajında, "ANKA Ajansı'nın 42. Kuruluş yıl dönümünü kutlar, tüm ANKA çalışanlarına başarı dileklerimi ve selamlarımı sunarım" dedi.

Kaynak: ANKA

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Şanlıurfa'da çıkan kavgada 4 kişi bıçakla yaralandı
    18:18 Şanlıurfa'da çıkan kavgada 4 kişi bıçakla yaralandı

    Şanlıurfa'nın Haliliye ilçesinde Ahmet Yesevi Mahallesi Açıksu Caddesi'nde iki grup arasında çıkan tartışma bıçaklı kavgaya dönüştü. Kavgada 4 kişi bıçakla yaralandı. Olay yerine 112 Acil Servis ve polis ekipleri sevk edildi ve yaralılar hastanelere kaldırıldı.

  • Konya Karapınar'da Trafik Kazası: 5 Yaralı
    18:17 Konya Karapınar'da Trafik Kazası: 5 Yaralı

    Konya'nın Karapınar ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 5 kişi yaralandı. Ereğli'den Karapınar istikametine seyir halinde olan bir otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kaldırıma çarptı. Kazada otomobil sürücüsü ile araçta bulunan 4 kişi yaralandı ve Karapınar Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralıların sağlık durumunun iyi olduğu belirtiliyor. Kazayla ilgili tahkikat devam ediyor.

  • Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı: Bir memlekette özgür bir şekilde yaşayabilmek, birbirleri ile hemhal olabilmek o memleketin en büyük zenginliği
    18:15 Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı: Bir memlekette özgür bir şekilde yaşayabilmek, birbirleri ile hemhal olabilmek o memleketin en büyük zenginliği

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Kastamonu'nun Pınarbaşı ilçesinde düzenlenen AK Parti mitinginde yaptığı konuşmada, bir memlekette özgür bir şekilde yaşayabilmek ve birbirleri ile hemhal olabilmek o memleketin en büyük zenginliği olduğunu belirtti. Yumaklı, Pınarbaşı'nın doğal güzelliklerini ve yapılacak hizmetleri anlatarak, birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaptı.

  • Balıkesirli doğa yürüyüşçüleri Everest Ana Kampı'na doğru yola çıktı
    18:14 Balıkesirli doğa yürüyüşçüleri Everest Ana Kampı'na doğru yola çıktı

    Balıkesir'in Edremit Körfezinden bir grup doğa yürüyüşçüsü dünyanın çatısı olarak bilinen Everest Ana Kampına gitmek için yola çıktı. Adramut Doğa Gezginleri grubu, 16 günlük bir program gerçekleştirerek Himaleya'ların güzellikler ve zorlukları eşliğinde Everest Ana Kampı'na ulaşmayı hedefliyor.

  • Türkiye'de 3'üncü: Bu merkezde bedensel engelli bireyler spor yapacak
    18:14 Türkiye'de 3'üncü: Bu merkezde bedensel engelli bireyler spor yapacak

    Kastamonu'da hizmet vermeye başlayan ve Türkiye'de 3'üncü olan merkezde bedensel engelli bireyler spor yapma imkanı bulacak. Merkezin tanıtım programında konuşan Kastamonu Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu, 'Ciddi bir emek var. Böyle bir merkez bir İstanbul'da var, bir Antep'te var üçüncüsü de burada var' dedi.

  • Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı: Türkiye'nin ikinci yüzyılını yerel yönetimlerle inşa edeceğiz
    18:13 Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı: Türkiye'nin ikinci yüzyılını yerel yönetimlerle inşa edeceğiz

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Kastamonu'nun Pınarbaşı ilçesinde düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin ikinci yüzyılını yerel yönetimlerle inşa etmek için gayret sarf edeceklerini belirtti.

  • Boyabat'ta sandık kurulu başkan ve üyelerine eğitim verildi
    18:12 Boyabat'ta sandık kurulu başkan ve üyelerine eğitim verildi

    Sinop'un Boyabat ilçesinde 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde görev alacak sandık kurulu başkan ve memur üyelere eğitim verildi. İlçe Seçim Kurulu Müdürlüğünce düzenlenen eğitimde, sandık başkanlarına görevleri, yetki ve sorumlulukları ile seçim kuralları hakkında bilgi verildi.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kocaeli'ye 24 milyar lira prim teşviki verdik
    18:10 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kocaeli'ye 24 milyar lira prim teşviki verdik

    Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kocaeli'de düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, Kocaelili işverenlere 24 milyar lira tutarında prim teşviki verdiklerini ve ildeki aktif sigortalı sayısının 276 binden 786 bine çıktığını belirtti. Ayrıca, ulaştırma alanında yapılan yatırımları da anlatan Erdoğan, Kocaeli'nin yüksek hızlı tren merkezi haline getirildiğini ve birçok alanda hizmetlerin devam ettiğini söyledi.


Advertisement