Anka, 9 Temmuz 2010 Cuma Gündemi - Son Dakika
Güncel

Anka, 9 Temmuz 2010 Cuma Gündemi

Anka, Ankara Haber Ajansı A.ş.

09.07.2010 08:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ANKA, ANKARA HABER AJANSI A.Ş.

-AKP MYK TOPLANIYOR

-AKP Merkez Yürütme Kurulu toplantısı, parti genel merkezinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılıyor.

-Toplantıda, Anayasa Mahkemesi'nin kararı, liderlerle görüşme, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı için hazırlanan rapor ve referandum için de yol haritası belirleniyor. (Saat: 15.00)

-CUMHURBAŞKANI GÜL TÜRKİYE'YE DÖNÜYOR

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Nijerya temaslarını tamamlayarak Türkiye'ye dönüyor.

-ŞEHİT ASTEĞMEN UĞURLANIYOR

- Van'ın Başkale ilçesinde askeri aracın devrilmesi sonucu şehit olan Piyade Asteğmen Muhammed Talha Dinleyici, Selimiye Camisi'nde öğle vakti düzenlenecek askeri törenin ardından, Beykoz Elmalı Mezarlığı'nda defnediliyor. (Saat: 13.00)

-MECLİS GENEL KURULU

-TBMM Genel Kurulu'nda, YÖK Teşkilat Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde değişiklik öngören tasarının görüşmelerinin tamamlanması halinde Nükleer Enerji ile ilgili tasarı görüşülüyor. (Saat: 14.00)

-KADIN ERKEK FIRSAT EŞİTLİĞİ KOMİYONU

-Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu'nda, Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesine ilişkin alt komisyon raporu görüşülüyor. (Saat: 10.30)

-DSP'Lİ MACİT'İN BASIN TOPLANTISI

-DSP İstanbul Milletvekili Hasan Macit, TBMM'de bir basın toplantısı gerçekleştiriyor. (Saat: 11.00)

-BAKAN KAVAF KARS'TA

-Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Kars'ta çeşitli ziyaretlerde bulunuyor.

-BAKAN YILDIRIM ŞANGHAY'DA

-Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Şanghay'da devam eden EXPO 2010 Dünya Fuarındaki Türkiye Pavyonunu ziyaret ediyor.

-BAKAN EROĞLU AFYONKARAHİSAR'DA

-Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar'da Şuhut Anadolu Lisesi ve İlci Ortaöğretim Öğrenci Yurdu'nun temel atma törenlerine katılıyor. (Saat: 16.00)

-BAKAN GÜNAY'IN PROGRAMI

- Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Ankara'da Cermodern Sanatlar Merkezi'nde Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen "Yaza Merhaba Açıkhava Konserleri"nden üçüncüsü "Türkler Dans Gösterisi"ni izliyor. (Saat: 21.00)

-GÖNÜL KÖPRÜSÜ ÖĞRENCİLERİ SELANİK'E GİDİYOR

-Milli Eğitim Bakanlığı ve TCDD işbirliği ile Turkcell'in sponsorluğunda üçüncü yaşını dolduran, 20 bin öğrencinin katıldığı "Gönül Köprüsü Projesi'nde yer alan öğrencilerden 200'ü Ankara Gar'ın düzenlenen tören ile Selanik'e gidiyor.

-Tören'e Milli Eğitim Bakanlığı ile TCDD'den yetkililer katılıyor. (Saat: 10.30)

-TÜRK BÜRO-SEN: "BAŞBAKAN ERDOĞAN, DENGİR MİR FIRAT VE KÖKSAL TOPTAN'IN BİRİNCİ DERECE YAKINLARI KPSS'SİZ MEMUR OLDU"

-Türk Büro-Sen, Başbakanlık'a KPSS'ye girmeden istisnai kadrodan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yeğeni Ali Erdoğan, Eski TBMM Başkanı Köksal Toptan'ın yeğeni Gökhan Toptan, AKP Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek'in yakını Muhammed Berdibek, TOKİ'de ise AKP Adana Milletvekili Dengir Mir Fırat'ın kızı Neval Fırat Çekiç, AKP Kars Milletvekili Zeki Karabayır'ın oğlu Ö. Faruk Karabayır, AKP Diyarbakır Eski Milletvekili Nurettin Dilek'in kızı Ruken Dilek, AKP Rize Eski Milletvekili Abdulkadir Kart'ın kardeşi Hasan Kart, AKP Batman Eski Milletvekili M. Ali Suçin'nin yeğeni ve damadı Sabahattin Suçin, AKP Trabzon Milletvekili Kemalletin Göktaş'ın oğlu, yeğeni ve eşlerinin istihdam edildiğini iddia etti.

-BAYKAL'IN GERİ DÖNÜŞ PLANI

-CHP'nin eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, TBMM'deki odasına bu Salı itibarıyla oturdu. Baykal, milletvekillerini ve randevulu misafirlerini de TBMM'deki odasında ağırlamaya başladı. Baykal'ın TBMM'deki odasına gidenler ise, "Oda dolup taşıyor" yorumunu yaptı. Baykal'ın odası adeta Genel Merkez gibi çalışırken, CHP kulislerinde, Baykal'ın genel başkanlığa dönmek üzere harekete geçmek için 12 Eylül'de yapılacak referandum sonuçlarını bekleyeceği konuşuluyor.

-Baykal'ın geri dönüş planında, "Referandum sonuçları beklenecek. Başarısız olunması halinde genel başkanlığa dönmek için start verilecek. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ilk seçim sınavı olacak olan 12 Eylül referandumu bir anlamda Baykal'ın da yol haritasını belirleyecek. Referandum sonuçlarına göre dönüş sinyalleri verilecek. Ancak ilk harekete geçen olunmayacak, asıl parti içinde ortaya çıkabilecek tepkiler beklenilecek" gibi hususlar bulunuyor.

-CHP YENİ KÜRT RAPORU ÇALIŞMALARINA BAŞLIYOR

-CHP, son Merkez Yönetim Kurulu toplantısında alınan karar doğrultusunda yeni Kürt raporunun hazırlanması için harekete geçiyor. Raporun hazırlanması için oluşturulacak heyet önümüzdeki hafta Gaziantep'ten başlayarak bölgeyi dolaşacak.

-AVUKATLAR VAKFI BAŞKANI YETİMOĞLU: PAKET REFERANDUMA SUNULAMAZ

-Avukatlar Vakfı Başkanı Avukat Uğur Yetimoğlu, Anayasa Mahkemesi'nin Anayasa Değişikliği Paketi'nin AYM ve HSYK'nın yapısında değişiklik öngören maddelerini kısmen iptal etmesi nedeniyle, paketin referanduma sunulmayacağını öne sürdü.

-YARGITAY'DA SEÇİM HEYECANI

-Yargıtay Büyük Genel Kurulu, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) asil üyesi Musa Tekin'in görev süresinin dolması nedeniyle boşalacak üyelik için 15 Temmuz Perşembe günü seçim yapacak.

-3 YILDA CİNSEL SUÇLARDAN 45 BİN DAVA AÇILDI: EN ÇOK DAVA CİNSEL TACİZDEN

-Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in BDP Şırnak Milletvekili Sevahir Bayındır'ın soru önergesine verdiği yanıt, 2006, 2007 ve 2008 yıllarında, cinsel suçlardan 45 bin 809 dava açıldığını ortaya koydu. Bu davalardan 12 bin 493'ü ise çocuğa karşı işlenen cinsel suçlar nedeniyle açıldı.

-Bakan Ergin'in verdiği rakamlara göre bu davalarda 62 bin 149 sanık yargılanırken, mağdur olan kişi sayısı 63 bin 970 oldu. Cinsel saldırı, çocukların cinsel istismarı, reşit olmayanla cinsel ilişki ve cinsel taciz gibi suçlar nedeniyle mağdur olanların 43 bin 283'ünü kadın, 20 bin 687'sini de erkekler oluşturdu.

-Yine 2006, 2007 ve 2008 yıllarında TCK'nın cinsel suçlara ilişkin 102, 103, 104 ve 105'nci maddelerinden yargılananların 2 bin 82'sini 12-15 yaş erkek, 79'unu 12-15 yaş kadın, 6 bin 128'ini 16-18 yaş erkek, 183'ünü 16-18 yaş kadın, 50 bin 446'sını 18 yaş üzeri erkek, 2 bin 831'ini de 18 yaş üzeri kadınlar oluşturdu.

-Açılan davalar dikkate alındığında en çok davanın ise 21 bin 345'le cinsel taciz nedeniyle açıldığı görüldü.

-ANADOLU YERLİ SIĞIRI İLK KEZ FARKLI HÜCRE TİPİNDE KULLANILARAK KLONLANDI

-TÜBİTAK MAM 2009 Yılı Başarı ve Teşvik Ödülleri'ni kazanan projelerden "Gizleme Ağı Sistemi Projesi"yle Türkiye'de ilk kez 100 GHz'e kadar ölçüm yapılabilen yansımasız oda kuruldu. "Anadolu Yerli Sığırlarının Klonlanması Projesi"yle de dünyada ilk defa Anadolu Yerli Sığırı farklı hücre tipleri kullanılarak klonlandı.

-TOPLAM İHRACAT, HAMMADDE İTHALATINI BİLE KARŞILAMADI

-Türkiye'nin Ocak-Mayıs dönemindeki hammadde ithalatı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 40.5 artarak 49 milyar 391.1 milyon dolara ulaştı. Türkiye'nin 5 ayda 45 milyar 545 milyon dolar olan toplam ihracatı, hammadde ithalatını bile karşılayamadı.

-PARA ARZI 7.5 MİLYAR TL ARTTI

-En geniş tanımlı para arzı M3, 18-25 Haziran haftasında 7 milyar 507.7 milyon TL artarak 557 milyar 982.3 milyon TL'ye yükseldi

-DESİGN TURKEY 2010 BAŞLIYOR

-Design Turkey Endüstriyel Tasarım Ödüllerinin ikincisi için başvurular 12 Temmuz'da başlayacak.

İYİ GÜNLER DİLERİZ

---------------------------------

YASAL UYARI: ANKA Ajansı'na ait haber, görsel malzeme, bilgi ve belgelerin tüm hakları saklıdır. ANKA aboneleri dışında, ANKA'nın onayı olmadan haber içeriğini kopyalamak veya yeniden yayınlamak yasaktır.

"ANKA Ajansı Basın Meslek İlkelerine Uyar"

Özgür ve bağımsız haberin altındaki imza: ANKA

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Anka, 9 Temmuz 2010 Cuma Gündemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement