ANKA Vakfı 2. Açık Hava Heykel Yarışması sonuçlandı - Son Dakika
Kültür Sanat

ANKA Vakfı 2. Açık Hava Heykel Yarışması sonuçlandı

ANKA Vakfı 2. Açık Hava Heykel Yarışması sonuçlandı

Kayseri'de, Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi ile Turhan Anadolu Kültür ve Kalkınma Vakfı (ANKA) işbirliğiyle düzenlenen ANKA Vakfı 2. Açık Hava Heykel Yarışması sonuçlandı.

21.09.2020 12:55  Güncelleme: 13:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri'de, Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi ile Turhan Anadolu Kültür ve Kalkınma Vakfı (ANKA) işbirliğiyle düzenlenen ANKA Vakfı 2. Açık Hava Heykel Yarışması sonuçlandı.

ERÜ Güzel Sanatlar Fakültesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, ERÜ Rektörlüğü Güzel Sanatlar Bölüm Başkanlığından Öğretim Görevlisi Nihal Şengün ile ANKA Vakfı Başkanı Candan Turhan'ın Yürütme Kurulu üyeliği yaptığı ANKA Vakfı 2. Açık Hava Heykel Yarışması tamamlandı.

Bu yılki teması doğa, tarım ve insan olarak belirlenen yarışmada dereceye giren eserler, Kayseri'nin Bünyan ilçesinde ANKA Vakfı Genel Merkez ofisinin önündeki açık alanda sergilendi.

Yarışmada Büşra Kara "Fatma" isimle eseriyle birinci, Kemal İçden "Yağmur Duası" eseriyle ikinci, Cenan Aktaş "İnsan ve Doğa" isimli çalışmasıyla üçüncü oldu. Mansiyon ödüllerini, "Yıkım" isimli eseriyle Ahmet Ulutaş ve "Ekilmemiş Topraklar" eseriyle Şirvan Güngörmez, Jüri Teşvik Ödülü'nü ise "Çığın Çığı" adlı çalışmasıyla Ahmet Önder Demir aldı.

Özellikle genç yetenekler için fırsat olarak değerlendirilen yarışmayla kültür-sanat alanında kurak kalmış bozkır kuşağında sanatı ve sanatın gündelik yaşamın içindeki varoluşun desteklenmesi hedef alınıyor. Ayrıca doğa ve tarımın insanla ve sanatla, bireyle ve yaratıcılıkla bağlantısının vurgulanması, genç sanatçıların doğa, tarım, sürdürülebilirlik alanında düşünmeye teşvik edilmesi, sanat alanında yetenekli ve yaratıcı kişilerin özendirilmesi amaçlanıyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat ANKA Vakfı 2. Açık Hava Heykel Yarışması sonuçlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Myanmar'da düzenlenen Thingyan Su Festivali'nde su sıçratma geleneği yaşandı
    13:30 Myanmar'da düzenlenen Thingyan Su Festivali'nde su sıçratma geleneği yaşandı

    Myanmar'ın Yangon kentinde düzenlenen Thingyan Su Festivali'nde insanlar serinleyebilmek için birbirlerine su sıçrattı. Festivale özgü bu su sıçratma geleneği, kötü şansı uzaklaştırmayı ve sağlık ile mutluluğa ulaşmayı temsil ediyor. Myanmar Yeni Yılı'nın başlangıcına işaret eden festival genellikle Nisan ayı ortasında gerçekleşiyor ve dört ila beş gün sürüyor. Festival bu yıl 13 Nisan'a denk geldi.

  • Karadeniz'in dalgalarından esinlenen Samsun Müzesi, kent turizmine hareket kazandırıyor
    13:15 Karadeniz'in dalgalarından esinlenen Samsun Müzesi, kent turizmine hareket kazandırıyor

    Samsun Müzesi, Karadeniz'in dalgalarından esinlenerek inşa edilen ve 15 bin metrekare alana sahip olan bir müzedir. Müzede Hitit, Pers, Roma, Doğu Roma, Selçuklu ve Osmanlı dönemine ait birçok eser bulunmaktadır. Ayrıca mamut fosilleri, deniz lalesi ve deniz salyangozu fosilleri gibi tabiat varlıkları da ziyaretçileri zamanda yolculuğa çıkarmaktadır. Müze, açıldığı ilk ayda yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekerek kent turizmine hareket getirmiştir. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, müzenin Samsun'un ve bölgenin en önemli müzesi olduğunu belirtmiş ve ziyaretçi sayısının artarak devam edeceğini söylemiştir. Müzeyi ziyaret edenler de eserlerin detaylı ve güzel bir şekilde sergilendiğini ifade etmişlerdir.

  • Yuyuan Bahçesi'nde düzenlenen Bahar Çiçek Festivali
    12:49 Yuyuan Bahçesi'nde düzenlenen Bahar Çiçek Festivali

    Çin'in doğusundaki Shanghai kentinde bulunan Yuyuan Bahçesi'nde düzenlenen Bahar Çiçek Festivali diye de bilinen Huazhao Festivali, ziyaretçilere geleneksel Çin kültürüne dair sürükleyici bir deneyim sunuyor.

  • Fen Bilgisi Öğretmeni, Osmaniye'deki Kuş Cennetinde 195 Farklı Türü Fotoğrafladı
    12:10 Fen Bilgisi Öğretmeni, Osmaniye'deki Kuş Cennetinde 195 Farklı Türü Fotoğrafladı

    Fen bilgisi öğretmeni Halil İbrahim Alagöz, görev yaptığı kentlerde kuş türlerini fotoğraflayarak yüksek lisans tezini tamamladı. Osmaniye'deki Kastabala Kuş Cenneti'nde 195 farklı türün fotoğraflarını çeken Alagöz, kuş fotoğrafçılığını hobi olarak başladığı Kahramanmaraş'tan Muş'a ve son olarak Osmaniye'ye taşıdı. Tez çalışması için Kastabala Sulak Alanı'ndaki kuş türlerini belirleyen Alagöz, 1,5 yılda 195 kuş türünün fotoğrafını çekti. Alagöz, kuşların tanınması ve korunması için çalışmalarına devam edeceğini belirtti.

  • 11:40 "Çingene Kızı" bayram tatilinde ziyaretçi sayısında rekor üzerine rekor kırdı

    Başta "Çingene Kızı" mozaiği olmak üzere birçok önemli esere ev sahipliği yapan Zeugma Mozaik Müzesi, 9 günlük Ramazan Bayramı tatilinde yaklaşık 40 bin kişiyi ağırladı.

  • İranlı turistler Van'da halay çekmeyi öğreniyor
    11:37 İranlı turistler Van'da halay çekmeyi öğreniyor

    İranlı turistler, Van'a tatil için gelen İranlı turistler, sosyal hayata uyum sağlamak için halay çekmeyi öğreniyor. Alışveriş yaparak esnafa destek olan turistler, akşamları eğlence merkezlerinde gönüllerince eğleniyor ve Kürtçe müzik eşliğinde halay çekiyor.

  • Sivas Atatürk Kongre Müzesi'nde Yöresel Kıyafetler Sergileniyor
    11:37 Sivas Atatürk Kongre Müzesi'nde Yöresel Kıyafetler Sergileniyor

    Sivas'ta bazıları halen kırsal kesimdeki kadınlar tarafından günlük hayatta kullanılan yöresel kıyafetler, Atatürk Kongre Müzesi'nde oluşturulan alanda cansız mankenlerin üzerinde sergileniyor. Müze Müdürü İlker Deveci, Milli Mücadele döneminde Sivaslı kadınların yaşantısını sergilemek amacıyla Milli Mücadele döneminde Sivas ve yörelerinde kadınların giydiği kıyafetleri sergilediklerini belirtti. Müzede 300'e yakın kıyafet sergileniyor ve Sivas Olgunlaşma Enstitüsü'nde kıyafetlerin benzerlerinin dikildiği bilgisi verildi.

  • Zonguldak'ta Otizmli Bireyler ve Aileleri Tiyatro ve Halk Oyunlarıyla Sosyalleşiyor
    11:17 Zonguldak'ta Otizmli Bireyler ve Aileleri Tiyatro ve Halk Oyunlarıyla Sosyalleşiyor

    Zonguldak'ta otizmli bireyler ve aileleri, tiyatro ve halk oyunları eğitimi alarak sosyal hayata aktif katılım sağlıyor. Karaelmas Otizmli Bireyler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından hazırlanan 'Onlara Farklılıklarıyla Değil İsimleriyle Seslen' projesi kapsamında, otizmli bireyler ve aileleri tiyatro oyunları ve halk oyunları gösterimi için çalışmalar yapıyor. Proje sayesinde otizmli bireylerin özgüveni gelişirken, aileler de sosyalleşme imkanı buluyor. Ekip, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü binası tiyatro salonunda sahne alacak.


Advertisement