Ankara Ambulans Rallisi 2018 - Son Dakika
Genel

Ankara Ambulans Rallisi 2018

Ankara Ambulans Rallisi 2018 Ankara İl Sağlık Müdürlüğü 112'den sorumlu başkan yardımcısı Doç. Dr. Mehmet Ergin: "Ambulans rallileri hem Türkiye'de hem de dünyada hastane hastane öncesi sağlık çalışanlarının bilgi düzeylerini değerlendirmek, eksiklerini tespit etmek ve tespit edilen...

27.09.2018 18:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Ambulans Rallisi 2018

Ankara İl Sağlık Müdürlüğü 112'den sorumlu başkan yardımcısı Doç. Dr. Mehmet Ergin:

"Ambulans rallileri hem Türkiye'de hem de dünyada hastane hastane öncesi sağlık çalışanlarının bilgi düzeylerini değerlendirmek, eksiklerini tespit etmek ve tespit edilen eksiklikleri gidermek amacıyla düzenlenen yarışmalardır"

ANKARA - Ankara İl Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen Ankara Ambulans Rallisi 2018 etkinliğinde konuşan Ankara İl Sağlık Müdürlüğü 112'den sorumlu başkan yardımcısı Doç. Dr. Mehmet Ergin, "Ambulans rallileri hem Türkiye'de hem de dünyada hastane hastane öncesi sağlık çalışanlarının bilgi düzeylerini değerlendirmek, eksiklerini tespit etmek ve tespit edilen eksiklikleri gidermek amacıyla düzenlenen yarışmalardır" dedi.

Ankara İl Sağlık Müdürlüğü tarafından dört gün sürecek olan Ankara Ambulans Rallisi 2018 etkinliği gerçekleşiyor. Hastane öncesi sağlık çalışanlarının bilgi düzeylerini ölçmek ve eksiklerini tespit etmek amacıyla düzenlenen etkinlikte her birinde farklı vakaların yer aldığı 6 çadır bulunuyor. Hastane öncesi sağlık çalışanlarının çadırlardaki vakalara nasıl müdahale edeceği ve tekink bilgilerini tespiti amacıyla düzenlenen etkinlik hakkında bilgi veren Ankara İl Sağlık Müdürlüğü 112'den sorumlu başkan yardımcısı Doç. Dr. Mehmet Ergin, "Önümüzdeki üç gün boyunca Ankara İl Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen Ankara Ambulans Rallisi 2018'i gerçekleştiriyoruz. Yaklaşık 3 aydır hazırlığını yaptığımız 6 çadırda 5 farklı senaryoyla hastane öncesi sağlık çalışanlarının tıbbi bilgi düzeylerini, uygulamalarını değerlendirmek için önemli bir fırsat" ifadelerini kullandı.

"Ambulans rallileri hem Türkiye'de hem de dünyada hastane hastane öncesi sağlık çalışanlarının bilgi düzeylerini değerlendirmek, eksiklerini tespit etmek ve tespit edilen eksiklikleri gidermek amacıyla düzenlenen yarışmalardır"

Hazırlıkların içerisindeki senaryoların eğitimcilerle ve hakemlerle birlikte oluşturulduğunu kaydeden Ergin, "Senaryolara tıbbi bilgilerini güncel kılavuzlara göre kartlarını hazırladık ve hakemlerimiz senaryoya gelecek olan ambulans ekiplerinin tıbbi bilgilerini bu kartlara göre değerlendirecekler. Travma, medikal hastalıklar, olay yeri yönetimi gibi senaryolar dahilinde değerlendirilmiş olacak. Ambulans rallileri hem Türkiye'de hem de dünyada hastane hastane öncesi sağlık çalışanlarının bilgi düzeylerini değerlendirmek, eksiklerini tespit etmek ve tespit edilen eksiklikleri gidermek amacıyla düzenlenen yarışmalardır. Biz de Ankara İl Ambulans Servisi Başhekimliği olarak kendi ekiplerimizin uygulamalarını ve bilgi düzeylerini tespit etmek üzere bu organizasyonu gerçekleştirdik. Bu dört gün içerisinde 100'den fazla ekibimizin bu senaryolarla değerlendirmeyi amaçlıyoruz. Hem çalışanlarımız için bir motivasyon olacak hem de bizim mevcut uygulamalarımızı değerlendirmek açısından önemli bir fırsat" şeklinde konuştu.

Ergin "Ambulans Rallisi" her sene düzenlenecek mi sorusuna ise, "Normal artlarda her sene bu organizasyonu tekrarlamak gerekli. ama bizim hedefimiz ilk önce Ankara'da bu uygulamayı yapmaktı. Şu anda başarıyla devam ediyor. Takiben de ilk önce bölgesel koordinatör olduğumuz ilerle beraber daha sonra ulusal ve inşallah 2019 yılı içerisinde de uluslararası bir organizasyona imza atmak istiyoruz" yanıtını verdi.

Ankara Ambulans Rallisi 2018
Kaynak: İHA

Son Dakika Genel Ankara Ambulans Rallisi 2018 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement