Mansur Yavaş'tan Türk ve Rus iş adamlarına yatırım çağrısı! - Son Dakika
Ekonomi

Mansur Yavaş'tan Türk ve Rus iş adamlarına yatırım çağrısı!

Moskova'da iş adamlarıyla bir araya gelen Mansur Yavaş, "Ankara'daki işsizlik oranını aşağıya çekmek için Türk ve Rus iş adamlarının Ankara'ya yatırım yapmaları davet ediyoruz. Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak da tüm katkıyı yapmaya hazırız" açıklamasında bulundu.

07.07.2019 14:35  Güncelleme: 16:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, dünyaca ünlü birçok belediye başkanının bir araya geldiği 9. Moskova Kentsel Forumu'na katıldı. Başkan Yavaş, Moskova'daki Türk iş adamlarıyla da bir araya geldi.Başkan Yavaş, " Rusya'da oldukça başarılı olmuş iş adamlarımız var. Ankara'daki işsizlik oranını aşağıya çekmek için Türk ve Rus iş adamlarının Ankara'ya yatırım yapmaları davet ediyoruz. Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak da tüm katkıyı yapmaya hazırız" dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olduktan sonraki ilk resmi ziyaretini Rusya'ya gerçekleştiren Mansur Yavaş, Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin'in davetlisi olarak katıldığı 9. Moskova Kentsel Forumu'nda "Şehirler bugün hangi değerlere odaklanıyor?" başlıklı panelde bir de konuşma yaptı. Forum süresince çok sayıda panele katılan Yavaş, birçok ülkeden gelen belediye başkanları, bilim insanları ve şehir planlamacılarıyla bir araya gelerek, Ankara'da yapmayı düşündükleri projeleri anlattı.

Yavaş, Rusya'yı ziyaretinde Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin ile iki başkent arasında 2019-2021 yıllarını kapsayan bir iş birliği protokolü de imzaladı. Moskova Belediye Başkanı Sobyanin ile baş başa ve heyetler arasında görüşmeler gerçekleştiren Yavaş, Ankara-Moskova arasındaki ilişkilerin geliştirilerek güçlendirilmesi yönünde de görüş alışverişine bulundu.

Mansur Yavaş'tan Türk ve Rus iş adamlarına yatırım çağrısı!

SON GÜN İŞ ADAMLARIYLA BİR ARAYA GELDİ

Başkan Yavaş, Moskova'daki resmi temaslarının son gününde Rus- Türk İş Adamları Birliği'ni (RTİB) ziyaret etti. Rus-Türk İş Adamları Birliği Eş Başkanı Sabahattin Yavuz ve Türk iş adamları tarafından karşılanan Başkan Yavaş'a, ATO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Yılmaz ve beraberindeki heyet eşlik etti. Yavaş'ınRTİB ziyaretinde iş adamlarıyla iki ülke arasındaki ekonomik işbirliğinin geleceği de masaya yatırıldı. Moskova-Ankara arasında gerçekleştirilebilecek birçok konuda işbirliği olduğuna dikkat çeken Başkan Yavaş, "Rusya'da oldukça başarılı olmuş iş adamlarımız var. Ankara'daki işsizlik oranını aşağıya çekmek için Türk ve Rus iş adamlarının Ankara'ya yatırım yapmaları davet ediyoruz. Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak da tüm katkıyı yapmaya hazırız" dedi.

Türkiye'ye gelen 5 milyon 800 bin Rus turistin yaklaşık yüzde 60'ını getiren firmaların Rusya'da faaliyet gösteren Türk firmaları olmasından memnuniyet duyduğunu ifade eden Başkan Yavaş, "Ankara çevresindeki turizm bölgeleriyle birlikte konaklama açısından çok değerli bir bölgedir. Türkiye-Rusya Kültür Yılı çerçevesinde Ankara bu Rus turist grubundan mutlaka pay almalıdır. Bu konuda sizlerin desteğini bekliyorum" diye konuştu.

Yavaş, iş adamlarına Ankara'da Rusya-Türkiye İş Formu gibi bir organizasyonunun yapılması halinde Ankara Büyükşehir Belediyesinin bunu destekleyeceğinin altını çizerek, Ankara'ya değer katacak, istihdam sağlayacak her türlü çalışmanın da arkasında olacağını vurguladı.

RTİB BAŞKANI'NDAN DESTEK SÖZÜ

RTİB Yönetim Kurulu Başkanı Sabahattin Yavuz, Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın Moskova 9. Kentsel Forumu'na katılmasının sonuçlarını takip ettiklerini ifade ederek, "RTİB olarak Ankara ve Moskova Belediyesi arasında imzalanan işbirliği protokolüne her türlü desteği vereceğimizi sayın başkana ilettik. Ankara Belediyesi ve Moskova Belediyesi arasındaki bu ilişkiyi kurmada köprü olma amacımızı, isteğimizi de kendilerine ilettik. Çok verimli ziyaret gerçekleştirdiler. Başkanın turizm, tarım ve ticaret gibi birçok konuda teklifleri ve davetleri oldu. RTİB olarak Ankara'nın ticaret kentine dönüştürülmesi için elimizden gelen her türlü desteği vereceğiz" dedi.

Mansur Yavaş'tan Türk ve Rus iş adamlarına yatırım çağrısı!

Konuşmasında Moskova'ya gerçekleştirdiği ziyareti değerlendiren Yavaş, Rusya'daki mevkidaşlarına, "Ankara'da açılacak alan var, işbirliği yapılabilir diye söyledim. Ruslar Türkiye'den domates alıyorlar. Gelin bunu beraber üretelim, karşılığında mal alırız" çağrısını yaptığını kaydetti. Başkan Yavaş, Moskova ziyaretinden oldukça memnun ayrıldığını belirterek, şunları söyledi:

"Memnun kaldık. Gayet güzel ağırladılar. Moskova Belediye Başkanı'nın yaptığı güzel çalışmalarını öğrendik. Bu arada dünyanın çeşitli yerlerinden gelen belediye başkanları hem kendi projelerini, hem de belediyeciliğe ve kente yeni bakış açılarını anlattılar. Artık belediyelerin, şehirlerin araçlardan kurtarılıp insanların daha sağlıklı yaşayabileceği, keyif alabileceği ortamlar olması için geleceğe yönelik ne gibi tedbirler alınması gerektiğinden bahsettiler ve bunun dışında herkes karşılıklı olarak birbirleriyle deneyimlerini paylaştı ve bu konuda işbirliği yapmanın tüm dünyanın hayrına olduğunu da söylediler. Buradan oldukça olumlu izlenimlerle ayrılıyoruz. Ankara'mızı Dünya'ya tanıtacak projeleri hayata geçireceğiz."

Mansur Yavaş\'tan Türk ve Rus iş adamlarına yatırım çağrısı!
Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Mansur Yavaş'tan Türk ve Rus iş adamlarına yatırım çağrısı! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.

  • Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor
    21:44 Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor

    Muş'un Malazgirt ilçesinde baharın gelişiyle dağlarda yeşeren uçkun, mantar, kenger ve sirmo gibi doğal otlar toplanarak tezgahlarda satılıyor. Vatandaşlar, bu işi yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Karların erimesiyle dağlarda çıkan şifalı bitkilerin destesi 50, mantarın kilosu ise 350 liradan satılıyor.

  • Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak
    21:26 Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 694 milyon 461 bin liralık tarımsal destekleme ödemesini bugün çiftçilerin hesaplarına aktaracaklarını duyurdu. Ödemeler arasında hububat-baklagil ve dane mısır desteği, hayvan hastalıkları tazminat desteği, biyolojik/biyoteknik mücadele desteği, sertifikalı tohum üretim desteği, kırsal kalkınma yatırım desteği, bombus arısı kullanım desteği, büyükbaş damızlık (düve) hayvan alım desteği, küçük aile işletmesi desteği ve sertifikalı fidan kullanım desteği bulunuyor.

  • İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı
    21:23 İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı

    İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın Üst Yöneticiliği (CEO) görevini vekaleten yürüten Selahattin Bilgen, Eylül 2023'ten beri bu görevi sürdürüyordu. İGA, küresel rekabetin hızla değişen dinamiklerine uyum sağlayarak kurumsal güçlenmesini sürdürüyor. Bilgen'in kapsamlı tecrübesi, bilgi ve birikimiyle İstanbul Havalimanı'na önemli katkılar sunduğu belirtilerek, asaleten İGA İstanbul Havalimanı İşletmesi CEO'su olarak atandığı açıklandı.

  • DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü
    20:53 DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü

    CAPE Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) heyeti, Güney Afrikalı siyaset ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Türk iş insanları, Johannesburg, Pretorya ve Cape Town kentlerinde üst düzey hükümet yetkilileri ve Güney Afrika'nın önde gelen iş insanlarıyla görüşmeler yaptı. Güney Afrika Ticaret ve Sanayi Bakanı Ebrahim Patel'in de katıldığı etkinlikte, Türkiye ile Güney Afrika arasındaki ticaret bağları ve işbirliği potansiyeli vurgulandı. DEİK heyeti, ziyaret kapsamında yeni iş ilişkileri kurmayı ve ticaret ile yatırım fırsatlarını artırmayı hedeflediklerini belirtti.

  • Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi
    20:48 Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi

    Ankara'nın Nallıhan ilçesinde belediye, çiftçilere girdi ve yem maliyetlerini azaltmaları amacıyla yüzde 75 hibe destekli silajlık mısır tohumu desteği verdi. Nallıhan Belediyesi, yerelden kalkınma ilkesi doğrultusunda tarım ve hayvancılığa hibe desteklerini artırarak, üreticilere mısır tohumu dağıttı. Belediye Başkanı Ertunç Güngör, üreticilere desteklerinin süreceğini belirterek, bereketli bir üretim diledi.


Advertisement