Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, Mamak'taki metro hattı inşaatı için kredi onayı verdi - Son Dakika
Güncel

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, Mamak'taki metro hattı inşaatı için kredi onayı verdi

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, Mamak\'taki metro hattı inşaatı için kredi onayı verdi

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, AŞTİ ile Dikimevi arasında hizmet veren ANKARAY hattına entegre edilecek Dikimevi-Natoyolu metro hattının inşaatı için 320 milyon avro kredi kullanma talebini onayladı.

13.12.2022 11:01  Güncelleme: 11:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, AŞTİ ile Dikimevi arasında hizmet veren ANKARAY hattına entegre edilecek Dikimevi-Natoyolu metro hattının inşaatı için 320 milyon avro kredi kullanma talebini onayladı.

Büyükşehir Belediye Meclisi ayın ilk oturumunu Meclis Başkanvekili Fatih Ünal başkanlığında gerçekleştirdi.

AK Parti'nin talebiyle "A1 ANKARAY Dikimevi-Natoyolu Raylı Sistem Uzatma Hattı İşi"ni içeren ortak rapor öne çekilerek, konuya ilişkin komisyon raporu müzakereye açıldı.

Söz alan AK Parti Grup Başkanvekili ve Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, geçen ay konu gündeme geldiğinde değerlendirmelerde bulunduğunu anımsattı. Konuşmasının bazı medya kuruluşlarınca çarpıtıldığını ifade eden Köse, kendisinin metro hattına karşı çıktığına ilişkin haberler yayımlandığını anlattı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın krizden ve mağduriyetten beslendiğini savunan Köse, şöyle konuştu:

"2019'dan bu yana biz meclise gelen her kredi talebine onay verdik. Her zaman çözümden yana olduğumuzu, halkımız için yapılan projeleri desteklediğimizi ifade ediyoruz. Öyle olmasaydı burada yüzde 97 oy birliğiyle kararlar almazdık. Konuşmalar, polemikler üzerinden siyasi rant elde etmeye çalışmayın. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanı, maalesef bunu burada ifade etti. Arkasından da havuz medyası bunu köpürterek hakkımızda yalan yanlış pek çok ifadeyi kullandı. Biz bugüne kadar hiçbir konuda gelen borçlanmaya 'hayır' demedik, hepsine 'evet' dedik. Buraya da onay veriyoruz."

Rapor hakkında bilgi veren Hukuk ve Tarifeler Komisyonu Başkanı Ercan Kınacı, başkanlık makamı tarafından Fen İşleri Dairesi Başkanlığınca ANKARAY hattına entegre edilecek Dikimevi-Natoyolu metro hattının inşaatı için 320 milyon avroluk kredi kullanımı talebi bulunduğunu belirtti. Kınacı, raporun ayrıca, metroda kullanılacak araçların alımı için EGO Genel Müdürlüğüne yetki verilmesini içerdiğini aktardı.

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, kredi talebini oy birliği ile kabul etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, Mamak'taki metro hattı inşaatı için kredi onayı verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...


Advertisement