Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden "sel baskını" bilançosu: Son 4 günde 1 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi kayboldu, 166 kişi mahsur kaldı - Son Dakika
Güncel

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden "sel baskını" bilançosu: Son 4 günde 1 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi kayboldu, 166 kişi mahsur kaldı

Ankara'da son 4 gündür etkili olan sağanak yağış, hayatı altüst etti. Yaşanan sel baskını sonucu bir kişi hayatını kaybederken, bir kişi de sele kapılarak kayboldu. Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada 250 ağaç devrilmesi, 63 çatı uçması ve 166 mahsur kalma olayının yaşandığı belirtildi.

12.06.2022 14:53  Güncelleme: 14:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), dün yaşanan sel felaketi hakkında sosyal medyadan bir mesaj yayınladı. Belediyeden yapılan açıklama "Son dört günde kentimizde yaşanan yağışlar ve sel felaketi ile bugün Kalecik ilçemizde başlayan ve Ankara Merkez'de de beklenen yağışlar hakkında bilgilendirme" notuyla paylaşıldı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan yazılı açıklamanın detayları şu şekilde:

"Değerli Ankaralılar, kentimizde yaşanan sel felaketi hakkında bilgi vermeye, gelişmeleri şeffaf bir şekilde paylaşmaya ve Belediyemizin yaptığı çalışmaları anlatmaya, 'yönetimde sorumluluk' anlayışımız gereği devam edeceğiz.

Ankara'da son 4 gündür yaşanan fırtınada zaman zaman saatte 92 kilometre rüzgar hızı ölçüldü ve 127 kilogramlık yağış gerçekleşti. Ankara'nın yıllık ortalaması ise 392 kilogramdır. Bu 4 gün boyunca 250 ağaç devrilmesi, 63 çatı uçması, 5 istinat duvarı çökmesi, 166 mahsur kalma dahil 6670 olaya Belediyemiz tarafından müdahale edildi.

"TOPRAK SUYA DOYDU"

Bugün Ankara'da öğleden sonra yoğun yağışların başlaması beklenmektedir. Bugünkü yağışın olumsuz sonuçlarının, önceki yağışlarda toprağın suya doyması nedeniyle daha çok olabileceği tahmin edilmektedir. Bu bakımdan, özellikle istinat duvarı yakınlarına araçların park edilmemesi, büyük mesire alanları gibi açık alanlardaki bireysel programların ertelenmesi gibi tedbirlerin alınmasını vatandaşlarımızdan özellikle rica ederiz.

"YARALARIMIZI BİRLİKTE SARACAĞIZ"

Ankara Büyükşehir Belediyesi, kentimizde yaşanan sel felaketlerinin olumsuz etkilerini en aza indirmek için bugün 1468 araç 3914 personeli ile teyakkuz halinde saha çalışmalarına devam etmektedir. Mağdur olan vatandaşlarımıza ise tek tek ulaşıp mağduriyetlerini çözüme kavuşturmaya devam edecek, yaralarımızı birlikte saracağız. Ankara'mıza geçmiş olsun"

Ankara Büyükşehir Belediyesi: Fırtınada saatte 92 km rüzgâr hızı ölçüldü ve 127 kg yağış gerçekleşti
Ankara Büyükşehir Belediyesi\'nden "sel baskını" bilançosu: Son 4 günde 1 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi kayboldu, 166 kişi mahsur kaldı
Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden 'sel baskını' bilançosu: Son 4 günde 1 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi kayboldu, 166 kişi mahsur kaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Mehmet Yavuz: Alt yapı sorununu çözen başkana bakın be 0 0 Yanıtla
  • Antalya'da Emekli Öğretmen Karavanda Ölü Bulundu
    18:42 Antalya'da Emekli Öğretmen Karavanda Ölü Bulundu

    Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde yaşayan emekli bir öğretmen, park halinde bekleyen dolmuştan çevirme karavanda ölü olarak bulundu. Arkadaşı tarafından hareketsiz şekilde bulunan öğretmenin cansız bedeni, inceleme için Antalya Adli Tıp Kurumu'na sevk edildi.

  • Salda Gölü yakınında erkek cesedi bulundu
    18:41 Salda Gölü yakınında erkek cesedi bulundu

    Burdur'un Yeşilova ilçesindeki Salda Gölü yakınında, yıkılan eski restoranın su dolu havuzunda bir kişinin hareketsiz olduğu bildirildi. Olay yerine gelen ekipler, havuzdan çıkarılan kişinin kamyon sürücüsü İsmail Karnak olduğunu belirledi. Karnak'ın cesedi hastaneye kaldırıldı.

  • Bolu'da 20 bin fidan dağıtıldı
    18:41 Bolu'da 20 bin fidan dağıtıldı

    Bolu'da Orman Haftası nedeniyle Valilik Meydanı'nda vatandaşlara 2 bin 500 adet fidan dağıtıldı. İl ve ilçelerde toplam 20 bin adede yakın fidan dağıtıldığı öğrenildi. 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası kutlamaları kapsamında Bolu Kardelen Meydanı'nda düzenlenen fidan dağıtım etkinliğinde 2 bin 500 adet fidan dağıtıldı. Fidan dağıtım etkinliğine Bolu Vali Yardımcısı Abdullah Şen, Bölge Müdürü Mahmut Şentürk ve Bolu ilindeki kurum amirleri ile bölge müdür yardımcıları, şube müdürleri, işletme müdürleri ve kurum personeli katıldı. Ihlamur, karaçam, sarı çam, ceviz, kuşburnu, kestane, mavi ladin, sedir ve kızılcık türlerinden toplam 2 bin 500 adet fidanın ücretsiz olarak dağıtıldığı etkinlikte vatandaşların ilgisi oldukça fazlaydı. Tüm fidanlar kısa sürede tükendi. İl merkezi ve ilçelerde, Orman Haftası dolayısıyla toplam 20 bin fidan dağıtıldığı öğrenildi.


Advertisement