Ankara Büyükşehir'den acil durumlarda hayvanlara müdahaleye ilişkin "ilk yardım eğitimi" - Son Dakika
Güncel

Ankara Büyükşehir'den acil durumlarda hayvanlara müdahaleye ilişkin "ilk yardım eğitimi"

Ankara Büyükşehir\'den acil durumlarda hayvanlara müdahaleye ilişkin "ilk yardım eğitimi"

Ankara Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı, acil durumlarda hayvanlara nasıl müdahale edileceği konusunda "Hayvanlarda İlk Yardım Eğitimi" düzenleyecek.

19.11.2019 10:37  Güncelleme: 10:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı, acil durumlarda hayvanlara nasıl müdahale edileceği konusunda "Hayvanlarda İlk Yardım Eğitimi" düzenleyecek.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkent'te ilk kez acil durumlarda hayvanlara nasıl müdahale edileceği konusunda teorik ve uygulamalı "ilk yardım eğitimi" düzenleyecek. İlk yardım eğitimi, Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonu'nda 23 Kasım Cumartesi günü 13.30-17.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek. Talep doğrultusunda devam etmesi planlanan ücretsiz eğitimlere; üniversitelerden sivil toplum kuruluşlarına, çalışanlardan vatandaşlara kadar tüm hayvanseverler katılabilecek. İlk yardım eğitiminde; hasta, yaralı ve zor durumda kalan hayvanlara acil durumlarda veteriner hekim gelene kadar ilk yardım konusunda neler yapılabileceği ve hayvanlara yaklaşımın nasıl olması gerektiği konuları hem teorik hem de uygulamalı anlatılacak.

Toplumsal bilinçlenme

Ankara'da ilk kez Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenecek eğitimlerle toplumsal bilinçlenmeyi amaçladıklarını belirten Sağlık İşleri Daire Başkanı Seyfettin Aslan, "29 Haziran'da düzenlediğimiz Ankara Sokak Hayvanları Çalıştayı'nda bazı kararlar aldık. Bu doğrultuda hayvan nakil aracı gelene kadar yapmamız ya da yapmamamız gerekenler hakkında eğitim vererek, katılımcıları bilgilendirmeyi amaçlıyoruz. Başkanımız; sivil toplum kuruluşlarını, bilim insanlarını ve üniversiteleri eğitime katarak, toplumu bilgilendirmek ve ortak çözüm anlayışını yaygınlaştırmak istiyor. Silahlı yaralanmalardan trafik kazalarına, yanmalardan boğulmalara kadar çeşitli acil durumlarda hayvanlara nasıl müdahale edileceği konusunda üniversitelerden gelen uzman eğitmenlerimiz bu eğitimleri verecek. Tüm Başkentlileri davet ediyoruz" dedi.

Kurtuluş Evcil Hayvanlar Sağlık Merkezi Sorumlu Veterineri Elif Funda Karaisaoğlu Onga da hayvanlara ilk yardımın hayat kurtardığını belirterek, "153 Mavi Masa üzerinden bize gelen ihbarlar sonrası ekiplerimiz ya da vatandaşlarımız tarafından merkezimize getirilen, kırık, trafik kazası, yanık, boğulma ve kanaması olan hayvanlara ilk müdahalelerini yapıyoruz. Vatandaşların da ilk yardımı bilmesinin önemli olduğunu düşünüyoruz. Zamanında müdahale ederek, hayat kurtarmak çok değerli" diye konuştu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ankara Büyükşehir'den acil durumlarda hayvanlara müdahaleye ilişkin 'ilk yardım eğitimi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Enerji Bakanı Bayraktar, Sakarya gaz sahasında yeni bir keşif kuyusu kazılacağını açıkladı
    21:19 Enerji Bakanı Bayraktar, Sakarya gaz sahasında yeni bir keşif kuyusu kazılacağını açıkladı

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraklar, Sakarya gaz sahasında yeni bir keşif kuyusu olan 'Göktepe 1' adlı kuyunun kazılacağını duyurdu. Bayraklar, bu kuyudan önümüzdeki haftalarda yeni bir keşif ve ilave rezerv bulmayı umduklarını belirtti. Ayrıca, Sakarya gaz sahasında günlük gaz üretimini artırarak, Türkiye'nin doğal gaz ihtiyacını karşılamayı hedeflediklerini söyledi.

  • Solingen'de Yangında Hayatını Kaybeden Aile İçin Anma Töreni Düzenlendi
    21:19 Solingen'de Yangında Hayatını Kaybeden Aile İçin Anma Töreni Düzenlendi

    Almanya'nın Solingen kentinde çıkan yangında hayatını kaybeden Türk kökenli Bulgaristan vatandaşı olan aynı aileden 4 kişi için anma töreni düzenlendi. Törene katılanlar, olayın aydınlatılmasını istedi. 1993'te aynı kentte yaşanan Solingen faciasında da 5 aile ferdinin hayatını kaybettiği hatırlatıldı.

  • Fatih'te İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto eden 4 bin kişi toplandı
    21:13 Fatih'te İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto eden 4 bin kişi toplandı

    Fatih'te yaklaşık 4 bin kişi, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla Sultanahmet Meydanı'nda toplandı. Protestocular, İsrail aleyhine slogan atarak Eminönü Meydanı'na yürüdü. Gruptakilere yerli ve yabancı turistler de destek verirken, polis ekipleri güvenlik önlemi aldı. Katılımcılar, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının görmezden gelindiğini belirterek, soykırımın durdurulması çağrısında bulundu.

  • Ankara'da Engellilerin Katılımıyla Gerçekleştirilen 'Resim Workshop' Sergisi Açıldı
    21:13 Ankara'da Engellilerin Katılımıyla Gerçekleştirilen 'Resim Workshop' Sergisi Açıldı

    Ankara Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile Gazi Üniversitesi işbirliğiyle gerçekleştirilen 'Resim Workshop' projesinin sergisi, engellilerin katılımıyla açıldı. Keçiören Gündüz Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi'nde düzenlenen programda, 22 engelli bireyin hayal dünyalarından oluşan resimler sergilendi. Program, engellilerin yaratıcılıklarını geliştirmeyi ve toplumsal yaşama aktif katılımlarını artırmayı hedefliyor.

  • Giresun'da minibüs devrildi: 4 yaralı
    21:11 Giresun'da minibüs devrildi: 4 yaralı

    Giresun'un Bulancak ilçesine bağlı Elmalı köyünde R.K. idaresindeki minibüsün devrilmesi sonucu sürücü ve beraberindeki Turgut, Durmuş ve Durdane Karahasan yaralandı. Yaralılar, 112 Acil Sağlık ekiplerince hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.

  • TİKA, Kolombiya'da ihtiyaç sahiplerine gıda yardımı yaptı
    21:11 TİKA, Kolombiya'da ihtiyaç sahiplerine gıda yardımı yaptı

    Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Kolombiya'nın başkenti Bogota ve Maicao kentinde düzenlenen 'Ramazan Programı' kapsamında ihtiyaç sahiplerine 400 gıda paketi ulaştırdı. Yardımlar, Bogota'daki Abou Bakr Al-Sıddık Camii, İstanbul Camii ve El Kurtubi İslami Araştırmalar Merkezi ile Maicao'daki Omar İbn Al-Jattab Camisi'ne teslim edildi ve yetkililer tarafından ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı. İstanbul Camii Başkanı Carlos Sanchez, Türkiye ve TİKA'ya verdikleri destek için teşekkür etti.

  • Anadolu Alimler Birliği: Mahalli İdareler Genel Seçimleri Ümmetin ve Milletin Geleceğini Düşünme Zamanıdır
    21:09 Anadolu Alimler Birliği: Mahalli İdareler Genel Seçimleri Ümmetin ve Milletin Geleceğini Düşünme Zamanıdır

    Anadolu Alimler Birliği, Mahalli İdareler Genel Seçimleri öncesinde yaptığı açıklamada, tüm kardeşlere ümmetin ve milletin geleceğini düşünmeleri çağrısında bulundu. Açıklamada, seçimlerin sadece yerel seçim olarak algılanmaması gerektiği vurgulanarak, Türkiye'nin İslami kimliği, ruhu ve kaderini belirleyecek kritik bir seçim olduğu ifade edildi. Ayrıca, İstanbul ve büyükşehirlerde tehlikeli bir projenin olduğu ve partilerin değil ümmetin ve milletin geleceğinin düşünülmesi gerektiği vurgulandı.

  • Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: İstanbul'un ikinci bir 5 yıla daha tahammülü yok
    21:09 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: İstanbul'un ikinci bir 5 yıla daha tahammülü yok

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Ümraniye Belediyesi tarafından düzenlenen bir programda konuştu. Yılmaz, İstanbul'un yatırım oranının en fazla azalan il olduğunu belirterek, İstanbul'un ikinci bir 5 yıla daha tahammülü olmadığını söyledi.

  • Ankara'nın Sincan ilçesinde seyir halindeki otomobil alev alev yanarak kullanılmaz hale geldi
    21:08 Ankara'nın Sincan ilçesinde seyir halindeki otomobil alev alev yanarak kullanılmaz hale geldi

    Ankara'nın Sincan ilçesinde seyir halindeki bir otomobil aniden alev aldı. Vatandaşlar yangın söndürme tüpleriyle müdahale ederken, polis ve itfaiye ekipleri de olay yerine sevk edildi. Yangın vatandaşların müdahalesiyle söndürülürken, araç kullanılamaz hale geldi.


Advertisement