Ankara Büyükşehir, Kahramanmaraş'a Tır'lardan Dönüştürülen Sabit Duş Alanları da Kurdu - Son Dakika
Güncel

Ankara Büyükşehir, Kahramanmaraş'a Tır'lardan Dönüştürülen Sabit Duş Alanları da Kurdu

Kullanım ömrünü tamamlayan otobüsleri mobil duş, berber ve çamaşırhaneye dönüştürerek deprem bölgesine daha önce gönderen Ankara Büyükşehir Belediyesi, Kahramanmaraş’a 100 kişi kapasiteli duş ve çamaşırhane merkezi kurdu. ABB’nin dönüştürdüğü mobil duş TIR’larının da bölgeye ulaşmasının ardından hijyen merkezi, Kahramanmaraş Nurettin Topçu Anadolu Lisesi bahçesinde kullanıma sunuldu.

27.02.2023 10:55  Güncelleme: 12:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kullanım ömrünü tamamlayan otobüsleri mobil duş, berber ve çamaşırhaneye dönüştürerek deprem bölgesine daha önce gönderen Ankara Büyükşehir Belediyesi, Kahramanmaraş'a 100 kişi kapasiteli duş ve çamaşırhane merkezi kurdu. ABB'nin dönüştürdüğü mobil duş TIR'larının da bölgeye ulaşmasının ardından hijyen merkezi, Kahramanmaraş Nurettin Topçu Anadolu Lisesi bahçesinde kullanıma sunuldu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi 6 Şubat depremleri sonrasında afet bölgesinde kalan vatandaşların en büyük ihtiyaçlarından biri olan hijyen ve yıkanma sorunu için çözümler üretti. Kullanım ömrünün dolması nedeniyle atıl duruma düşen EGO'nun eski belediye otobüslerini mobil duş, kazan dairesi, yatakhane, berber ve çamaşırhaneye dönüştürerek deprem bölgesine gönderen Ankara Büyükşehir Belediyesi, bir yandan gezici olarak bu araçların köylerde ve kamu hizmet noktalarında çalışmasını sağlarken bir yandan da Kahramanmaraş yerleşkesine kurulan duş ve çamaşırhane merkezi için de çalışmalarını tamamladı.

"KENTİN HİJYEN SORUNUNU BÜYÜK ÖLÇÜDE GİDERMİŞ OLACAĞIZ"

ABB tarafından kurulan duş ve çamaşırhane merkezi ile ilgili bilgiyi sosyal medya paylaşımıyla duyuran Başkan Mansur Yavaş, "Gezici otobüs duş, çamaşırhane ve berberin ardından TIR'lardan dönüştürerek Kahramanmaraş yerleşkemizde sabitlediğimiz duş ve çamaşırhane merkezimiz yarın (bugün) faaliyete başlıyor. Aynı anda 100 kişi kapasiteli merkezimizle kentin hijyen sorununu büyük ölçüde gidermiş olacağız" dedi.

TOPLAM 100 KİŞİLİK 10 TIR HAZIRLANACAK

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Kahramanmaraş'a kadın ve erkek bölümlerinin her biri 50'şer kişiden aynı anda toplam 100 kişi kapasiteli duş alanları kurdu. Toplam 10 TIR'dan oluşması planlanan duş alanı için dönüşümü tamamlanan 4 TIR Kahramanmaraş'a ulaştı.

Depremzede vatandaşların ihtiyaçları düşünülerek dönüştürülen ve 8 ton su kapasitesi bulunan Mobil Duş TIR'larının içerisinde lavabo, şampuan, sabun ve saç kurutma makinesi yer alırken cep telefonu şarj istasyonu hizmeti de sağlanıyor.

TIR'lardan dönüştürülen sabit duşlar Kahramanmaraş'ın Dulkadiroğlu ilçesi Yavuz Selim Mahallesi'nde bulunan Nurettin Topçu Anadolu Lisesi'nde kurulan ABB Deprem Koordinasyon Merkezi'nde hizmet verecek.

Ankara Büyükşehir, Kahramanmaraş\'a Tır\'lardan Dönüştürülen Sabit Duş Alanları da Kurdu
Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Ankara Büyükşehir, Kahramanmaraş'a Tır'lardan Dönüştürülen Sabit Duş Alanları da Kurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Counter-Strike 2 Oyuncuları Hile Kullanımından Şikayetçi
    07:09 Counter-Strike 2 Oyuncuları Hile Kullanımından Şikayetçi

    Valve, yıllardır merakla beklenen Counter-Strike 2'yi Eylül 2023'te piyasaya sürdü. Ancak oyuncular, hile kullanımının hala yaygın olduğunu ve Valve'ın bu sorunu çözemediğini belirtiyor. Counter-Strike 2'nin Anti-Hile sistemine rağmen duvar arkasını görme ve otomatik nişan alma gibi hilelerin hala sıkça kullanıldığı söyleniyor. Valve'ın bu konuda nasıl bir adım atacağı merak konusu.

  • Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı
    04:23 Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı

    Düzce'de ticari taksi, aynı istikamette giden motosiklete çarptı. Motosiklet sürücüsü, motosiklette yolcu konumunda bulunan yaralı kız arkadaşını ambulansa binerken bir an olsun yalnız bırakmadı. Kaza sonucunda 2 kişi yaralandı.

  • Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı
    04:17 Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı

    Düzce'de meydana gelen kaza sonucu ticari taksi ile motosiklet çarpıştı. Motosiklette yolcu olarak bulunan kız arkadaşı yaralanan sürücü, ambulansa binerken onu yalnız bırakmadı. Kaza sonrası yol trafiğe kapatılırken, inceleme başlatıldı.

  • Avustralya'da Kilise Saldırısı: En Az 4 Kişi Bıçaklandı
    03:34 Avustralya'da Kilise Saldırısı: En Az 4 Kişi Bıçaklandı

    Avustralya'nın Sydney kentinde bir kiliseye düzenlenen saldırıda piskopos dahil en az 4 kişi bıçaklandı. Polis, saldırganın gözaltına alındığını ve olayı bir 'terörist eylem' olarak değerlendirdiklerini açıkladı. Saldırının ardından kilisenin dışında toplanan yüzlerce kişi, saldırganın kendilerine verilmesini talep etti ve polisle çatıştı. İki polis yaralandı ve 20 polis aracı hasar gördü. Yaralıların hayati tehlikesi olmadığı bildirildi. Saldırının kişisel bir eylem olduğu belirtilirken, olaylar birbiriyle bağlantılı değil. Kilise saldırısının ardından güvenlik önlemleri alındı.

  • Şırnak'ın Uludere ilçesinde dereye düşen araçta 4 kişi hayatını kaybetti
    03:25 Şırnak'ın Uludere ilçesinde dereye düşen araçta 4 kişi hayatını kaybetti

    Uludere ilçesinde meydana gelen kazada, Ferhat Bilen'in kullandığı hafif ticari araç dereye düştü. İtfaiye ekipleri tarafından araçtan çıkarılan Abdulkerim Babat, Melek Soylu, Haşim Babat ve Sevim Demircioğlu hayatını kaybetti. Sevim Demircioğlu ise tedavi altına alındı.


Advertisement