Ankara'da 6 İlçede Genel Arama Yapılacak - Son Dakika
Güncel

Ankara'da 6 İlçede Genel Arama Yapılacak

Ankara\'da 6 İlçede Genel Arama Yapılacak

Ankara'da 13-27 Şubat tarihleri arasında Çankaya, Altındağ, Keçiören, Mamak, Yenimahalle ve Pursaklar ilçelerinde polis genel arama yapabilecek.

20.02.2014 09:12  Güncelleme: 09:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara 10'uncu Sulh Ceza Mahkemesi, Ankara Emniyet Müdürlüğü'nün valilik kanalıyla yaptığı başvuru üzerine Çankaya, Altındağ, Keçiören, Mamak, Yenimahalle ve Pursaklar'da genel arama kararı verdi. 13 Şubat'ta başlayan ve 27 Şubat'a kadar devam edecek izne göre polis, yaklaşık 3 milyon Ankaralının yaşadığı bu ilçelerde aralıksız üst, araç ve özel evrak araması yapabilecek.

TUNCELİ'Yİ HATIRLATTI

Hürriyet'teyer alan habere göre; Polisin 2010'da İstanbul Üniversitesi için 1 yıl süreyle, Tunceli'de 2005'te il genelinde 1 aylık aldığı ve büyük tartışma yaratan genel arama kararlarından bir örneği de Ankara'da verildi. Ankara 10'uncu Sulh Ceza Mahkemesi'nin kararına göre polis, 13-27 Şubat tarihleri arasında Çankaya, Altındağ, Keçiören, Mamak, Yenimahalle ve Pursaklar ilçelerinde genel arama yapabilecek. Ankara Emniyet Müdürlüğü valilik kanalıyla 12 Şubat 2014'te asayişin sağlanması için 6 ilçede 15 gün süreyle kişilerin üstleri, araçları ve özel evraklarının önleme amaçla aranabilmesi için başvurdu.

EMNİYET'İN GEREKÇESİ

Emniyet talebin gerekçesinde, "Milli güvenlik ve kamu düzeninin, genel sağlık ve genel ahlakın veya başkalarının hak ve hürriyetlerinin korunması, suç işlenmesinin önlenmesi, taşınması veya bulundurulması yasak olan her türlü silah, patlayacı madde veya eşyanın tespiti amacıyla, hâkim kararı veya gecikmesinde sakınca doğabileceğine" dikkat çekti.

3 MİLYON ŞÜPHELİ

Ankara 10'uncu Sulh Ceza Mahkemesi, Emniyet'in bu talebini olumlu bularak 15 gün için genel arama kararına imza attı. Mahkeme kararında, "Adli ve Önleme Yönetmenliği'nin 19 ve 20'nci maddelerinin devamı uyarınca Ankara Valiliği Emniyet Müdürlüğü'nün talebinin kabulü; merkez ilçeler Çankaya, Altındağ, Keçiören, Mamak, Yenimahalle ve Pursaklar'da polis sorumluluk bölgelerinde 13 Şubat 2014 ila 27 Şubat 2014 tarihleri arasında 15 günlük süreyle kişilerin üstleri, araçları ile özel kağıtlarının, eşyalarının önleme amacıyla kanun ve yönetmenlikteki sınırlamalar göz önünde tutulmak kaydıyla arama yapılmasına izin verilmiştir" denildi.

SIKIYÖNETİM İLANI

Ankara Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Erol Aras ise bu kararla arama izni verilen bölgelerde yaşayan 3 milyon Ankaralının olağan şüpheli duruma düşürüldüğünü belirterek, kararı şöyle eleştirdi: "Bu karar CMK hükümlerine açık aykırılık gösterdiği gibi dayanak olarak gösterilen yönetmeliğe de aykırı. Söz konusu yönetmelik maddeleri somut olarak yerleşim yerinin ve aramanın geçerli olacağı zamanın belirlenmesine hükmediyor. Ancak bu karar genel bir karardır. Tüm kent şüpheli durumuna düşürülmüştü. Yasa ve yönetmelik hükümlerine kesinlikle aykırı bir karardır. Hukuki hiçbir dayanağı yoktur. Bu kararla Başkent'te görünmez bir sıkıyönetim ilan edilmiş. Sıkıyönetim dönemlerinde, olağanüstü hal ilanlarında alınan kararlarla aynıdır. Bu tür kararlar olağanüstü dönemlerde sıkıyönetim ilan edildiğinde alınıyordu. Demek ki bizim bilmediğimiz bir sıkıyönetim ilanı varmış. Bu kararı Baro'nun yönetim kurulu toplantısında ele alacağız ve temyizi için başvuracağız."

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Ankara'da 6 İlçede Genel Arama Yapılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • AKIN: BENCE ARAMALAR TÜRKİYE GENELİNDE OLMALI BUNDAN HIRSIZLAR KAÇAKLAR RAHATSIZ OLUR SIRADAN VATANDAŞ NEDEN RAHATSIZ OLSUN ÜLKE VE HALK GÜVENLİGİ SIKI KONTROLLER OLMADAN NASIL SAGLANIR HERKESTE ATEŞLİ VE SİLAH VE KESİCİ ALETLER VAR BUNLARI TAŞIYANLAR CEZALANDIRILMALI... NEDEN HERŞEYE KARŞI ÇIKIYORLAR YADA İTİRAZ EDİYORLAR ALIŞKANLIK OLDU.. BEDAVA TABLET DAGITILDI EGİTİM İÇİN ONUN İÇİN BİLE YÜRÜDÜLER.. BEDAVA MEZAR VERSELER ONADA KARŞI ÇIKACAKLAR.. AKIL YOKSUNU ZAVALLILAR. 2 4 Yanıtla
  • MİLLET: ARAMAYA GEREK YOK ŞU MEVCUT BULUNAN KASA,KUTU,TELEFON TAPELERİ,VİLLALAR,BASINA SANSÜR,HAYIRSEVEN RIZA,OĞULLAR,KIZLAR ,GELİNLER,DÜNÜRLER BUNCA BELGEYLE BAŞAÇIKTINIZMI Kİ YENİ ARAMA YAPACAKSINIZ 4 1 Yanıtla
  • ASİL: KABATAŞİ TA BAŞÖRTÜL Ü BAYANA(NASIL ÖRTÜNDÜYSE)YAPILAN KÜÇÜK İDRARIN NUMUNESİNİ ANKARADA ARAYACAKLAR. YAHU OLMAYAN İDRAR BULKUNURMU 2 1 Yanıtla

Advertisement