Ankara'da, Bin Çocuk Korosu'ndan '10'uncu Yıl Büyük Konseri' - Son Dakika
Güncel

Ankara'da, Bin Çocuk Korosu'ndan '10'uncu Yıl Büyük Konseri'

ANKARA Anıtpark'ta, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında, Çankaya Belediyesi Bin Çocuk Korosu tarafından '10'uncu Yıl Büyük Konseri' sahnelendi.

23.04.2019 21:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ANKARA Anıtpark'ta, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında, Çankaya Belediyesi Bin Çocuk Korosu tarafından  '10'uncu Yıl Büyük Konseri' sahnelendi.

Çankaya Belediyesi Bin Çocuk Korosu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında '10'uncu Yıl Büyük Konseri'ni gerçekleştirdi. Anıtpark'ta düzenlenen etkinliğe, Çankaya Belediye Başkanı CHP'li Alper Taşdelen, CHP Ankara Milletvekili ve TBMM Başkanvekili Levent Gök, ilçe başkanları, belediye meclis üyeleri ile çok sayıda çocuk ve velileri katıldı. Çankaya genelindeki 14 okuldan yaklaşık bin 57 öğrencinin oluşturduğu Bin Çocuk Korosu, haftalardır hazırlandığı konseri, 23 Nisan'da sahneledi. Abdurrahman Tarikçi'nin düzenlemesini yaptığı marşlara, Çankaya Belediyesi'nin müzik eğitmenleri eşliğinde hazırlanan çocuklar, '23 Nisan', 'İzmir Marşı', '10'uncu Yıl Marşı' gibi eserleri seslendirdi.

'KENDİMİZİ 'ÇOCUKLARIN BELEDİYESİ' OLARAK TANIMLIYORUZ'

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, programda yaptığı konuşmada tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutladı. Atatürk'ün dünya çocuklarına armağan ettiği bayramı Anıtkabir'in yanı başında kutladıklarının altını çizen Taşdelen, "Büyük Atatürk size şöyle sesleniyor; 'Küçük hanımlar, küçük beyler sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı ve ikbal ışığısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizlersiniz. Kendinizin ne kadar önemli, değerli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şey bekliyoruz' diyor. Bizler de büyük Atatürk'ün ulusumuzun en büyük bayramını hem sizlere hem de tüm dünya çocuklarına armağan ettiği bayramı bugün Türkiye'nin en güzel yerinde Anıtkabir'in, Ata'mızın yanı başında bayramımızı kutluyoruz. Hiçbir önder ulusunun en büyük bayramlarından birini çocuklara armağan etmemiştir. Atatürk'ün Çankaya'sında onun çocuklara verdiği değerin farkında ve bilincinde olarak biz de kendimizi en çok 'çocukların belediyesi' olarak tanımlıyoruz. Bütün çabamız sizleri mutlu etmek ve sizlere güzel bir gelecek yaratmak içindir. Biz, ulus egemenliğinin, halk iradesinin yaşama geçirildiği ilçedeyiz. Cumhuriyetin en güzel yüzüyüz" dedi.

'TERÖRÜN HER TÜRLÜSÜNÜ KINIYORUZ'

Atatürk'ün, devrimlerini kurumlara ya da devlete değil, halka, millete, çocuklara, kadınlara ve gençlere emanet ettiğini kaydeden Taşdelen, "Çankaya olarak biz de buradan söz veriyoruz. Her zaman ve her koşulda Mustafa Kemal'in izinden yürüyeceğiz. Onun devrimlerinden, Cumhuriyetin değerlerinden, vatanın bölünmez bütünlüğünden, ulusun egemenliğinden ve çocuklarımızın geleceğini hazırlamaktan asla vazgeçmeyeceğiz. Çünkü biliyoruz ki hiçbir güç bu ülkeyi bölmeye yetmeyecek. Terörün her türlüsünü kınıyoruz. Terörün adı ne olursa olsun, ister PKK olsun, ister FETÖ olsun, adı ne olursa olsun hiç kimsenin gücü bu ülkeyi bölmeye yetmeyecektir. Herkes şunu bilsin, 82 milyon Türk yurttaşı olarak her zaman haykırdık, haykıracağız. Şehitler ölmez, vatan bölünmez" diye konuştu.

'TÜRKİYE CUMHURİYETİ SONSUZA KADAR YAŞAYACAKTIR'

CHP Ankara Milletvekili ve TBMM Başkanvekili Levent Gök ise miniklere yaptığı konuşmada "Sizler bu ülkeyi kuran Mustafa Kemal Atatürk'ü biliyorsunuz. Bu çocuklarımızın gözlerine baktığımda, Mustafa Kemal'in gözlerindeki gibi mavi gözleri, çakmak çakmak gözleri görüyorum. İşte bu çocuklar, arkamızda olduğu zaman sevgili Atam Mustafa Kemal Atatürk, hiçbir zaman endişe etme, Türkiye Cumhuriyeti sonsuza kadar yaşayacaktır" dedi. - Ankara

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ankara'da, Bin Çocuk Korosu'ndan '10'uncu Yıl Büyük Konseri' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ayvalık'ta Fabrika İşçilerinin Taşındığı Servis İle Tır Çarpıştı: 9 Yaralı
    02:56 Ayvalık'ta Fabrika İşçilerinin Taşındığı Servis İle Tır Çarpıştı: 9 Yaralı

    Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, TIR ile fabrika işçilerinin taşındığı servis minibüsünün çarpıştığı kazada 3'ü ağır 9 kişi yaralandı. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor
    02:36 Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Bakan Özhakesi, deprem bölgesinde halen 300 binden fazla konut inşaatının devam ettiğini ifade etti.

  • 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi
    02:33 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi

    Türkiye'de gerçekleşecek yerel seçimler nedeniyle 1 Nisan'da okullar tatil edildi. Seçimlerin ardından eğitim kurumlarında temizlik yapılması gerektiği için bir sonraki gün eğitim ve öğretime engel oluşturulmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından valiliklere gönderilen yazıda, eğitim ve öğretimin 2 Nisan Salı günü itibariyle devam edeceği belirtilmiştir.

  • Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu
    02:27 Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Özhaseki, deprem bölgesinde devam eden konut inşaatları hakkında bilgi verdi ve İstanbul'da deprem uyarısında bulundu. Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi.

  • Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü
    02:21 Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü

    Güney Afrika Ulaştırma Bakanlığı, bir yolcu otobüsünün şarampole yuvarlanması sonucu araçtaki 46 kişiden 45'inin hayatını kaybettiğini, 8 yaşında bir çocuğun kazadan ağır yaralı olarak kurtulduğunu açıkladı. Otobüsün, komşu ülke Botsvana'dan Güney Afrika'nın Limpopo eyaletindeki Moria'ya gittiği sırada köprüden uçuruma düştüğü ifade edildi.

  • İzmir'de 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 düzensiz göçmen yakalandı
    01:59 İzmir'de 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 düzensiz göçmen yakalandı

    İzmir'in Karaburun ve Çeşme ilçeleri açıklarında Sahil Güvenlik ekipleri tarafından 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 düzensiz göçmen ise yakalandı. Karaburun açıklarında Yunanistan unsurlarınca Türk kara sularına itilen can salında bulunan 3'ü çocuk 23 düzensiz göçmen kurtarıldı. Çeşme ilçesinde ise Sahil Güvenlik Mobil Radarı tarafından tespit edilen lastik bottaki 2 düzensiz göçmen ekiplerce yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

  • THY Cenevre Müdürlüğü İftar Programı Düzenledi
    01:53 THY Cenevre Müdürlüğü İftar Programı Düzenledi

    Türk Hava Yolları (THY) Cenevre Müdürlüğü, iftar programı düzenledi. Programa, Türkiye'nin BM Cenevre Ofisi Nezdindeki Daimi Temsilcisi Büyükelçi Güven Begeç, BM Cenevre Ofisi Medeniyetler İttifakı Özel Temsilcisi Büyükelçi Hakan Kıvanç ve diğer davetliler katıldı. Başkonsolos İpek Zeytinoğlu Özkan, Türkiye'nin deprem bölgelerine yapılan yardımları hatırlatarak, asrın felaketinin üstesinden geleceklerini belirtti. İsrail'in saldırıları altındaki Gazze'ye yapılan yardımlar da konuşuldu.


Advertisement