Ankara'da Çankaya Mizah Festivali - Son Dakika
Güncel

Ankara'da Çankaya Mizah Festivali

Ankara\'da Çankaya Mizah Festivali

Ankara'da Çankaya Mizah Festivali'nin kahkahaları yankılandı!

12.06.2012 15:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara, 7-10 Haziran 2012 tarihleri arasında, otoritenin "Gülme!" emrine kahkahalarla karşılık veren Çankaya Mizah Festivali'ne ev sahipliği yaptı! Çankaya Belediyesi, Reklam Yaratıcıları Derneği ve Ankara Üniversitesi'nin destekleriyle gerçekleşen festival; Ankaralılara 4 gün boyunca karnaval yürüyüşü, "stand-up"lar, tiyatrolar, sohbetler, atölyeler ve sergiler sundu.

Organizasyonunu Hayalgücü'nün üstlendiği Çankaya Mizah Festivali, Konur Sokak'tan başlayıp Sakarya Caddesi Meydanı'nda sona eren karnaval yürüyüşü ile başladı. Aynı akşam Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde düzenlenen açılış kokteylinde, mizahımızın unutulmaz ustası Sadri Alışık'ın anısına hazırlanan "Sadri Alışık Belgeseli" konuklarla paylaşılırken, büyük ustanın filmlerinde söylediği şarkılar dinlendi. Gece, Zeki Kayahan Coşkun'un davetlilere sunduğu stand-up gösterisiyle son buldu.

Ankara'nın çeşitli mekanlarında ve sokaklarında gerçekleşen festivalin programında; Heberler ekibi, yönetmen Yüksel Aksu, "Yangın Var" filminin yönetmeni Murat Saraçoğlu, "dürüst, tarafsız, ahlaksız haber"in adresi "Zaytung" ekibi, Twitter fenomenleri Sami Hazinses ve Eski Solcu, kadın mizahçılar, Penguen dergisi ekibinden Serkan Altuniğne ve Kaan Sezyum, Leman dergisi yazar ve çizerleri, karikatür tarihçisi Turgut Çeviker ve Ateş İlyas Başsoy ile Adnan Akçay katılımcılarla keyifli sohbetler gerçekleştirdiler.

Mehmet Esen, Yunus Günçe, İlker Gümüşoluk, Serkan Yılmaz, Cem Dinlenmiş, Mesut Süre ile Mahşer-i Cümbüş'ün "stand-up" ve gösterilerini sergiledikleri festivalde aynı zamanda; Kaan Sezyum'un konuk olduğu "Kısmet Şov" da sahnelendi. Çankaya Mizah Festivali kapsamında ayrıca, Türkiye'nin en önemli karikatüristlerinden Kenan Yarar ve Tayyar Özkan, performans ve söyleşiyi bir arada sundukları çok özel etkinliklerde Ankaralılarla buluştu.

Festival kapsamında; "Mizahımızda Çizgi Tipler" adlı sergi, Cem Dinlenmiş'in ve Necati Abacı'nın sergileri, Tayyar Özkan ve Faruken Bayraktare'nin "Hayvanlar Alemi" başlıklı sergileri, Cemil Cahit Yavuz'un "Leke Oyunları" sergisi, Hasan Seçkin'in "Emek Karikatürleri" adlı sokak sergisi ve "Barış Karikatürleri" adlı karma sokak sergisi de mizah severlerle buluştu. Festivalin en özel etkinlerinden biri ise, Yön Sanat Atölyesi'nin, tamamı engelli bireylerden oluşan 12 kişilik kadrosuyla ortaya çıkardığı "Azrail Blöf Yapmaz" oyunu oldu.

Sakarya Caddesi ve Yüksel Caddesi'nde kurulan sahneleri ve sokakları; Ankara Üniversitesi öğrencileri, pandomimciler, sokak oyuncuları, portre karikatürcüleri, meddahlar ve müzisyenler doldurdu. Leman ve Uykusuz dergilerinin standları ile çeşitli karikatür sanatçılarının masaları da Ankaralı mizah severleri ağırladı.

Kaynak: Bültenler

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement