Ankara'da Çin Yemekleri Haftası - Son Dakika
Güncel

Ankara'da Çin Yemekleri Haftası

Ankara'da Çin Yemekleri Haftası'nın açılış etkinliği Ankara HiltonSA'da düzenlendi.

07.02.2018 23:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara'da Çin Yemekleri Haftası'nın açılış etkinliği Ankara HiltonSA'da düzenlendi.

Çin'in Ankara Büyükelçiliği ve HiltonSA iş birliğinde düzenlenen etkinliğin açılış törenine Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Ahmet Yıldız, Çin'in Ankara Büyükelçisi Yu Hongyang, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Mehmet Akarca, milletvekilleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Çin'in Ankara Büyükelçisi Yu Hongyang, etkinlikte yaptığı konuşmada, bahar ayında doğanın yeni bir görünüm kazandığını ve ekin dikimin başladığını anımsatarak, "Çin milletinin seçkin kültür geleneğinin önemli bir vasıtası olan Bahar Bayramı, Çin milletinin kültürel zekasını barındırdığı gibi hayallerini ve duygularını da barındırmaktadır. Çin halkının toplumsal ahlakını ve anlayışını da nesilden nesle aktarmaktadır." dedi.

Ülkesinde büyük bir coşkuyla kutlanan Bahar Bayramı'nın sadece Çin'de ya da Çinlilerce kutlanan bir bayram olmadığını dile getiren Yu, "Çin Bahar Bayramı kendine özgü cazibeleriyle dünyada gittikçe daha çok kabul görmekte, giderek tüm dünyanın birlikte kutladığı ve paylaştığı evrensel bir bayram haline gelmektedir. Davet edilen Çin Aşçılık Derneği gastronomi heyeti ile Türkiye'de Çin Yemekleri Haftası'nı düzenleyerek Türk halkına Çin kültürünü göstermeyi ve yaşatmayı, Türk halkıyla Çin Bahar Bayramı'nın sevincini, mutluluğunu ve huzurunu paylaşmayı hedefliyoruz." diye konuştu.

Konuşmaların ardından etkinlik, Çin yemeklerinin ikramıyla devam etti.

Çin Yemekleri Haftası'nda ülkenin degˆis¸ik bo¨lgelerinden gelen 9 u¨nlu¨ s¸ef, o¨zgu¨n tariflerini lezzet tutkunları ile bulus¸turacak.

Etkinlik 11 Şubat'a kadar devam edecek.

Ankara\'da Çin Yemekleri Haftası
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ankara'da Çin Yemekleri Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement