Ankara'da Dmedd'nin 27. Geleneksel Kermesi - Son Dakika
Güncel

Ankara'da Dmedd'nin 27. Geleneksel Kermesi

Dışişleri Mensupları Eşleri Dayanışma Derneğinin (DMEDD) 27'nci geleneksel kermesi 35 büyükelçiliğin katılımıyla Ankara'da düzenlendi.

25.11.2018 14:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dışişleri Mensupları Eşleri Dayanışma Derneğinin (DMEDD) 27'nci geleneksel kermesi 35 büyükelçiliğin katılımıyla Ankara'da düzenlendi.

Türkiye'nin yanı sıra Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), Çin, Filistin, Japonya, Kuveyt, İtalya, Azerbaycan, Filipinler, Sri Lanka, Güney Afrika, Slovenya, Slovakya, Sudan ve İrlanda gibi ülkelerin aralarında bulunduğu 35 yabancı misyon temsilciliği, bir otelde yapılan kermeste stant açarak ürünlerini sergiledi.

Kilis Meslek Atölyesinin de katıldığı kermeste kurulan stantlarda takılar, heykel, biblo, çanta ve kutu gibi hediyelik eşyalar, yiyecek-içecekler, mutfak malzemeleri, halı, tablo, oyuncak bebek ile geleneksel kıyafetler gibi çok geniş yelpazede ürünler sunuldu.

Kermes misafirlerden yoğun ilgi gördü.

Canlı enstrümantal müziğin yer aldığı kermeste ayrıca, Azerbaycan, KKTC, Filipinler, Irak ve Ukrayna'dan sanatçılar şarkı ve dans gösterileri sundu.

"Bu kadar çok kültür ve farklılığın harmoni içinde bulunması heyecan verici"

Kermesi gezen ve ardından etkinliğe ilişkin AA muhabirine değerlendirmede bulunan Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran'ın eşi Hatice Kıran, "Bu etkinlikten çok etkilendim, çok heyecan verici. Bu kadar çok kültürün, bu kadar çok farklılığın bir arada böyle bir harmoni içerisinde bulunması çok heyecan verici." dedi.

Kıran, Türkiye standının yanı sıra en çok Kilis Meslek Atölyesi ve Filipinler standını beğendiğini söyledi.

"Bağışlarla burslar veriyor, eğitim projeleri gerçekleştiriyoruz"

DMEDD Başkanı İnci Botsalı ise "Biz burada elde edilen bağışlarla 170'e yakın öğrencimizi okutuyoruz. Aynı zamanda Türkiye'nin her tarafında da eğitimle ilgili projeler gerçekleştiriyoruz. Bugün 169 dış temsilciliğimizden gelen ürünler ve 35 yabancı temsilciliğin katılımıyla Ankara'nın en gözde etkinliklerinden birini düzenliyoruz." ifadelerini kullandı.

Kermes Komitesi Başkanı Didem Türemen de geçen yıl 3 binden fazla kişinin kermesi ziyaret ettiğini hatırlatarak, bu sene bu sayının 4 bini aşmasını beklediklerini belirtti.

Türemen, "Kermes çok güzel geçiyor, çok yararlı bir amaca hizmet ediyor. Burada elde ettiğimiz gelirle eğitim katkısında bulunuyoruz. Burslarımız var, aynı zamanda okulların tadilatı, tefrişatı, bunlarla ilgileniyoruz. Burslarımız her yaştan ihtiyacı olan kesimlere açık. Burada görev aldığım için çok mutluyum, inşallah hayırlara vesile olur." diye konuştu.

DMEDD'nin çalışmaları

DMEDD, 1981 yılında Türkiye'nin dış temsilciliklerinde şehit edilen görevlilerin ve vazife başında vefat eden Dışişleri Bakanlığı mensuplarının ailelerine destek olmak ve çocukların eğitimine katkıda bulunmak amacıyla kuruldu.

Kurulduğu tarihten bu yana, 2 bin 500'ün üzerinde eğitim bursu veren DMEDD, ayrıca Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde eğitim kurumlarına destek ve yardım sağlıyor, eğitim projelerine katkıda bulunuyor, engelliler ve mülteciler gibi toplumun kırılgan kesimlerine destek olmayı hedefliyor.

Türkiye'nin tarihi ve kültürel tanıtımına yönelik faaliyet ve etkinlikler de düzenleyen dernek, bu faaliyetlerin önemli bir bölümünü, yıllık yapılan geleneksel DMEDD kermesinden sağlanan katkılardan karşılıyor.

Farklı kültürleri eğitime destek ve yardımlaşma hedefi doğrultusunda bir araya getiren DMEDD kermesinden elde edilecek gelir, DMEDD eğitim fonu, yardım projeleri ve Türkiye'yi tanıtıcı sosyal ve kültürel faaliyetler için kullanılacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ankara'da Dmedd'nin 27. Geleneksel Kermesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi
    23:58 Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde saat 18.11'de 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem çevre illerden de hissedildi. AFAD ve diğer kurumlar çalışmalara devam ediyor. Can kaybı yaşanmazken, bazı binalarda hasar oluştu. Vatandaşlar açık alanlarda bekliyor. İçme suyu konusunda uyarı yapıldı.

  • 23. Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali'nde Suk Dörtlüsü Quartet Sahne Aldı
    23:48 23. Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali'nde Suk Dörtlüsü Quartet Sahne Aldı

    Hüseyin Başkadem'in yönettiği 23. Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali'nin ikinci gününde, Suk Dörtlüsü Quartet sahne aldı. Prag Sahne Sanatları Akademisi'nden gelen sanatçılar, çello, viyola ve keman enstrümanlarıyla seçkin eserlerini seslendirdi. Başkadem, konserde yaptığı konuşmada, dünyada keman ailesinden 4 enstrümanı bir arada çalabilen çok az grubun olduğunu belirtti ve Suk Dörtlüsü Quartet'in festivale üçüncü kez katıldığını söyledi.

  • Bolu Belediye Meclisi, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması maddesini komisyona iade etti
    23:43 Bolu Belediye Meclisi, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması maddesini komisyona iade etti

    Bolu Belediye Meclisi'nde yapılan toplantıda, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması konusu görüşüldü. Gölcük Platformu üyeleri, bungalovların kullanımına karşı çıkarak protesto gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Tanju Özcan, maddenin komisyona iade edileceğini açıkladı.

  • Bosna Hersek'te Srebrenitsa Soykırımı İnkar Edildi
    23:38 Bosna Hersek'te Srebrenitsa Soykırımı İnkar Edildi

    Bosna Hersek'in Sırp Cumhuriyeti'nde düzenlenen gösteride binlerce Bosnalı Sırp, Srebrenitsa soykırımının inkar edildiği bir protestoya katıldı. Gösteride RS Başkanı Milorad Dodik ve diğer önemli Sırp yetkililer konuşma yaptı. Dodik, Srebrenitsa'da yaşananların savaş sonucu işlenen bir suç olduğunu ancak soykırım olmadığını savundu. RS hükümeti, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda görüşülecek olan Srebrenitsa Soykırımı Anma Günü karar taslağına tepki olarak bu gösteriyi düzenledi.

  • Bingöl'de AFAD ekipleri kayalık bölgede mahsur kalan 4 kişiyi kurtardı
    23:23 Bingöl'de AFAD ekipleri kayalık bölgede mahsur kalan 4 kişiyi kurtardı

    Bingöl'ün Merkeze bağlı Yelesen köyünde doğa yürüyüşü yapan 4 kişi, tırmandıkları kayalık alandan inemeyince 112 Acil Çağrı Merkezinden yardım istedi. AFAD İl Müdürlüğü ekipleri, bölgeye sevk edilerek yaptıkları çalışma sonucu 4 kişiyi bulunduğu yerden kurtardı.


Advertisement