Ankara'da GKV'lilerin Ayak Sesleri - Son Dakika
Güncel

Ankara'da GKV'lilerin Ayak Sesleri

Ankara\'da GKV\'lilerin Ayak Sesleri

. İkinci TBMM önünde "Çıktık Açık Alınla" oratoryosundan bir bölümü sahneleyen öğrencileri Ankaralılar bağırlarına bastı.

15.11.2011 08:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları Atatürkçü Düşünce ve Tiyatro Kulübü öğrencileri bir dizi etkinliğe katılmak üzere gittikleri Ankara'da vatandaşların ilgi odağı oldu

Bir dizi etkinliği gerçekleştirmek üzere Ankara'ya giden Gaziantep Kolej Vâkıfı Özel Okulları Atatürkçü Düşünce ve Tiyatro Kulübü öğrenci ve öğretmenleri çeşitli ziyaretlerin ardından Anıtkabire giderek çelenk koydu. GKV Özel Liseleri Müdür Yardımcısı Mevlüt Duman, Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenleri Nermin Esen, Vildan Baloğlu, Esin Alpdoğan, Burcu Altınbaş ve matematik öğretmeni Murat Öngen rehberliğinde Ankara'ya giden öğrenciler önce 1. TBMM'ni ziyaret etti. Ardından ikinci TBMM'yi ziyaret eden öğrenci topluluğu meclis binasının önünde "Çıktık Açık Alınla Oratoryosundan bir bölümü sahneledi. Meclis binası önünde oratoryo sahneleyen öğrencileri gören Ankaralı vatandaşlar büyük bir hayranlıkla sahnelenen gösteriyi izledi. Büyük alkışlar arasında öğrencileri kucaklayan vatandaşlar "İlk kez böyle bir gösteriyi izliyoruz. Anadolu gerçekten güzel şeylere gebe" yorumunu yaptılar. Daha sonra Anadolu Medeniyetleri Müzesi ve Etnografya Müzesinde incelemeler yapan öğrenci ve öğretmenler program kapsamında Atatürk Orman Çiftliğine giderek buradaki yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldılar. Atatürk'ün doğduğu evin bire bir kopyası olarak inşa edilen evi ziyaret eden GKV'liler 2013'te Selanik&e yapılacak olan geziyle ilgili ön çalışmaları da yapmaya başladılar. GKV'li öğrenciler eski Gaziantep 5. Zırhlı Tugay Komutanı Şendoğan Karakuş ve eşinin de katılımıyla Anıtkabir'de incelemeler yaptı. Ellerinde Türk bayrakları ve üzerlerindeki Mustafa Kemal imzalı tişörtlerle tören yolundan geçiş yapan öğrencileri buradaki diğer konuklarda alkışladı.

GKV Özel Liseleri Müdür Yardımcısı Mevlüt Duman tarafından Anıtkabir'deki mozoleye törenle bir çelenk konduktan sonra öğrencilere birlikte öğretmenleri saygı duruşunda bulundu. GKV Mütevelli Kurulu Başkanı Nüket Ersoy adına Türk Dili Edebiyatı Öğretmeni Vildan Baloğlu tarafından imzalanan özel deftere "Ulu Önder, Emanet ettiğin cumhuriyetin sahibi gençler olarak huzuruna açık alınla çıktık. Sana minnet ve şükran duygumuzu iletiyoruz. Seni çok özlüyoruz." mesajı yazıldı. Anıt Kabir Komutanı Albay Nevzat Büyükceran tarafından öğrencilere Anıtkabir hakkında genel bilgiler verilirken öğrenciler merak ettikleri soruları da sordular. Anıt kabirde incelemelerini tamamlayan GKV Özel Okulları öğrencileri Ankara'da bulunan diğer tarihi yapılarda da incelerlerini sürdürdü.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Ankara'da GKV'lilerin Ayak Sesleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement