Ankara'da İş Adamlarından 100 Bin İstihdam İçin Sanayi Bölgesi Talebi - Son Dakika
Güncel

Ankara'da İş Adamlarından 100 Bin İstihdam İçin Sanayi Bölgesi Talebi

Ankara'da bir grup sanayici ve iş adamı, Sincan ilçesindeki 8 milyon metrekare alanın sanayi bölgesi ilan edilmesini istedi.

14.12.2018 17:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara'da bir grup sanayici ve iş adamı, Sincan ilçesindeki 8 milyon metrekare alanın sanayi bölgesi ilan edilmesini istedi. Söz konusu alanda ellerinde pankartlarla basın açıklaması yapan grup, 5 bin işyeri kurma ve 100 bin kişilik istihdam yaratma vaadinde bulundu.

Sincan ilçesinde Ayaş Sanayi Bölgesi yakınındaki İlyakut mevkiinde bulunan alanda buluşan sanayi ve iş adamları, basın açıklaması yaptı. Grup, 'Arsamız var, maddi gücümüz var, sadece destek bekliyoruz', '5000 işyeri 100 bin kişiye iş imkanı', 'Ekonomiye bir katkı bizden, 3 milyar TL yatırım' pankartları açtı. Grup, milli ekonomiye destek olmak ve üretim yapmak, istihdam oluşturmak için 8 milyon metrekare alanın sanayi bölgesi ilan edilmesini talep etti.

Yurt Savunma Toplu İşyeri Kooperatif Başkanı Ali Yıldız Baş, bölgenin ulaşım, ekonomik ve stratejik olarak en uygun konumda olduğunu söyledi. Baş, "İstanbul yolu, Yeni Kent Sanayi bağlantı yolu, Saray Sanayi ve Savunma Sanayi bölgelerine yakın olması nedeniyle 2012 senesinden itibaren kooperatifler olarak tesisler için arazi tedarikini sağladık. Sanayi alanları arasındaki sıkışmış olan bölgenin, sanayi bölgesi olarak ele alınması için çalışmalarımız sürüyor. Devletin çeşitli mevkilerine gerekli yazışmalarımızı yaptık, elimizi taşın altına koyduk. Hem 100 bin istihdam sağlamak hem de üretim yapmak için 3 milyar TL'lik dev yatırım için Cumhurbaşkanımızın sesimize kulak vermesini istiyoruz" dedi.

İş adamı Nejdet Mollaoğlu ise "Kendi imkanlarımız ile 5 bin işyeri kurmak için hazırlıklarımızı yaptık. Cumhurbaşkanımızın istihdam projeleri kapsamında iş insanlarına yaptığı çağrıya kulaklarımızı kapatamazdık. 100 bin istihdam sözü veriyoruz; fakat bu tesisler için bürokraside boğulmak istemiyoruz" diye konuştu.

Hangar Toplu İşyeri Yapı Kooperatif Yöneticisi Selahattin Çiğdem ise "Ankara'nın sanayi kenti olması nedeniyle orta ölçekli iş yeri sorunu var ve bundan dolayı iş yeri kiraları çok yüksek. Girişimciler çok yüksek maliyetlerle iş yeri edinebiliyorlar. Bu nedenle sanayiciler olarak kooperatifleşip kuracağımız tesisler için sanayi bölgelerinin yanı başında arazi tedariki yaptık. Bu alanın sanayi bölgesi olması için istihdam sözümüze, üretim sözümüze karşılık, devlet büyüklerimizden destek olmalarını rica ediyoruz" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ankara'da İş Adamlarından 100 Bin İstihdam İçin Sanayi Bölgesi Talebi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kütahya İl Genel Meclisi Yeni Döneme Başladı
    18:35 Kütahya İl Genel Meclisi Yeni Döneme Başladı

    Kütahya İl Genel Meclisi yeni dönemin ilk toplantısını gerçekleştirdi. Meclis başkanı, başkan vekilleri ve katip üyeleri seçildi. Muammer Özcura tekrar başkan seçildi.

  • İstanbullu Hayırsever Çift Adıyaman'da İlkokul Yaptırdı
    18:33 İstanbullu Hayırsever Çift Adıyaman'da İlkokul Yaptırdı

    İstanbul'da yaşayan Aziz Erkut-Şener Işıl çifti, Adıyaman'ın Kahta ilçesinde zor şartlarda eğitim gören öğrencilere destek olmak amacıyla birikimleriyle 2 derslikli bir ilkokul yaptırdı. Okulun açılışında konuşan yetkililer, çifti minnettarlıkla karşıladıklarını ve bölgenin yaralarını sarmak için gösterdikleri çaba için teşekkür ettiler.

  • Trabzon'da tır, otobüs ve kamyonetin karıştığı kaza: 1 yaralı
    18:28 Trabzon'da tır, otobüs ve kamyonetin karıştığı kaza: 1 yaralı

    Trabzon'un Ortahisar ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, GT 600 TR plakalı tır, 61 AH 754 plakalı yolcu otobüsü ve 61 AFH 775 plakalı kamyonet çarpıştı. Kazada otobüste bulunan bir kişi hafif yaralandı. Olay yerine polis ve 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edildi. Kazanın nedeniyle Karadeniz Sahil Yolu'nun Trabzon-Rize istikametinde ulaşımda aksamalar yaşandı.

  • Batman'da Genç Zihinler Yarışıyor projesinin finali yapıldı
    18:24 Batman'da Genç Zihinler Yarışıyor projesinin finali yapıldı

    Batman'da İl Emniyet Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen Genç Zihinler Yarışıyor projesi kapsamında düzenlenen bilgi yarışmasının finali gerçekleştirildi. 71 lise arasında yapılan yarışmada Batman Anadolu Lisesi birinci oldu. İl Emniyet Müdürü, İl Jandarma Alay Komutanı, İl Milli Eğitim Müdürü ve diğer yetkililerin katıldığı ödül töreniyle yarışma sona erdi.

  • Emekliler Yeniden Düzenleme İstiyor
    18:24 Emekliler Yeniden Düzenleme İstiyor

    Tüm Emeklilerin Sendikası Eskişehir Şubesi, emekli maaşlarının yeniden düzenlenmesi için imza kampanyası başlattı. En düşük emekli maaşının 35 bin lira olmasını ve yoksulluk sınırına çıkarılmasını talep eden sendika, imzaları TBMM'ye gönderecek.

  • Hatay Valisi Mustafa Masatlı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk'ü ziyaret etti
    18:24 Hatay Valisi Mustafa Masatlı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk'ü ziyaret etti

    Hatay Valisi Mustafa Masatlı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk'ü EXPO Kisecik'teki makamında ziyaret etti. Öntürk, ziyarette yapılacak hizmetler ve projeler hakkında bilgi verirken, Masatlı da Öntürk'ün Hatay'ın ihya ve inşasında başarılı işlere imza atacağına inandığını belirtti.

  • Yalova'da Turizm Haftası Kutlanıyor
    18:24 Yalova'da Turizm Haftası Kutlanıyor

    Yalova'da düzenlenen Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında yapılan kortej yürüyüşü ve törenle başladı. Vali Yardımcısı Deniz Pişkin, Yalova'nın turizm potansiyelini ortaya çıkarması gerektiğini belirtti. İl Kültür ve Turizm Müdürü Ziya Karatekin ise Yalova'nın turizme uygun çeşitlilik ve imkanlara sahip olduğunu ancak bunların turistik ürüne dönüştürülmesi gerektiğini ifade etti.

  • Gümüşhane Üniversitesi Rektörü ve Turizm Heyeti Vali Tanrısever'i ziyaret etti
    18:23 Gümüşhane Üniversitesi Rektörü ve Turizm Heyeti Vali Tanrısever'i ziyaret etti

    Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek ve beraberindeki turizm heyeti, Vali Alper Tanrısever'i ziyaret etti. Tanrısever, Turizm Haftası dolayısıyla heyeti kabul etti ve görüş alışverişinde bulundu.


Advertisement