Ankara'da jandarmadan tarihi eser ve uyuşturucu operasyonu - Son Dakika
Güncel

Ankara'da jandarmadan tarihi eser ve uyuşturucu operasyonu

Ankara\'da jandarmadan tarihi eser ve uyuşturucu operasyonu

Ankara Jandarma Komutanlığı timlerince Etimesgut ve Güdül ilçelerinde düzenlenen 2 operasyonda, 32 parça tarihi eser ile Roma dönemine ait olduğu tahmin edilen mermer mezar taşı ele geçirildi.

28.10.2022 15:15  Güncelleme: 15:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Jandarma Komutanlığı timlerince Etimesgut ve Güdül ilçelerinde düzenlenen 2 operasyonda, 32 parça tarihi eser ile Roma dönemine ait olduğu tahmin edilen mermer mezar taşı ele geçirildi.

İl Jandarma Komutanlığı timleri Etimesgut ilçesinde ikamet eden Ç.Ç'nin elindeki tarihi eserleri 1 milyon lira karşılığında piyasaya sürmek için müşteri arayışında olduğu bilgisine ulaştı.

Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde gerçekleştirilen operasyonda Ç.Ç. tarihi eserleri satmaya çalıştığı sırada suçüstü yakalandı. Şüphelinin üst aramasında 20 sikke, 2 bileklik, 6 yüzük, 3 obje ve 1 mühür bulundu.

Güdül ilçesinde ise M.N'nin evinin bahçesinde tarihi mezar taşı olduğu bilgisine ulaşan jandarma timleri operasyon düzenledi. Beypazarı Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Anadolu Medeniyetleri Müzesi yetkilileri ile bahçede yapılan aramada üzerinde yazı, figür ve sembollerin bulunduğu 2 parçalı mezar taşı tespit edildi.

Müze yetkilileri tarafından yapılan ön incelemede, söz konusu tarihi eserin "Roma dönemine ait mezar steli" olduğu tespit edildi.

Operasyonlarda ele geçen tarihi eserler Anadolu Medeniyetleri Müzesine teslim edilirken, 2 şüpheli hakkında adli işlem yapıldı.

1 kilo 152 gram kokaini Barut ve Duman tespit etti

Öte yandan jandarma timleri, uyuşturucu imal ve ticareti amacıyla İstanbul'dan hareket ettikleri belirlenen İ.Ç. ve B.K'yi takibe aldı. Dron ile takip edilen operasyonda 2 şüpheli Çankaya ilçesinde durdurulan araçta yakalandı. Uyuşturucu arama köpekleri Barut ve Duman ile şüphelilerin araç ve üzerlerinde yapılan aramalarda 1 kilo 152 gram kokain ele geçirildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ankara'da jandarmadan tarihi eser ve uyuşturucu operasyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement