Ankara'da Karbonmonoksit Zehirlenmesi: 2 Ölü - Son Dakika
Güncel

Ankara'da Karbonmonoksit Zehirlenmesi: 2 Ölü

Ankara\'da Karbonmonoksit Zehirlenmesi: 2 Ölü

Ankara'nın Çubuk ilçesinde, karbonmonoksit gazından zehirlenen 2 kız kardeş hayatını kaybetti.

19.12.2012 17:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara'nın Çubuk ilçesinde, karbonmonoksit gazından zehirlenen 2 kız kardeş hayatını kaybetti.

Çubuk'un Yıldırım Beyazıt Mahallesi Divan Sokak'taki bir binanın 3. katındaki dairede yaşayan Hacı Ali ve Hatice Elmacı çifti, sabah çocuklarını uyandırmak için odalarına girdi.

Kızlarının hareketsiz yattığını gören Elmacı çifti, hemen 112 Acil Servis ekiplerine haber verdi. Bir süre sonra eve gelen sağlık ekiplerince yapılan kontrollerde Esma Elmacı (15) ile Yasemin Elmacı'nın (11) hayatını kaybettiği belirlendi.

Anne, baba ile evde bulunan 3 yaşındaki İrem Elmacı'nın başka bir odada uyudukları için karbonmonoksit gazından etkilenmediği öğrenildi.

Savcının yaptığı incelemenin ardından çocukların cenazesi, Hazreti Ebu Bekir Camisi'nde kılınan cenaze namazı sonrası Paşa Mezarlığı'nda defnedildi.

Elmacı ailesinin yakınları, gündüz bir fabrikada çalışan, gece ise hurda toplayan baba Hacı Ali Elmacı'nın dün gece geç saatlerde evine geldiğini, çocuklarının odasındaki sobayı kontrol ettikten sonra yattığını söylediler.

Bu arada, öğrencilerin öğretmenleri ve arkadaşları ile Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin, Belediye Başkanı Lokman Özden, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Mensur Toprak ve okul müdürleri Elmacı ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin, Esma ve kardeşi Yasemin'in ölümü nedeniyle üzüntü içinde olduklarını belirterek, "Ailenin ve bizlerin acısı çok büyük. Çocuklar bizim öğrencimizdi, Cumhuriyet İlköğretim Okulu ile Hayri Aslan Kız Teknik ve Meslek Lisesi'nde okuyorlardı. Aile çok perişan, tabi biz onlara destek olmaya çalışacağız. Allah rahmet etsin diyorum" dedi.

Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden ise Esma ve kardeşi Yasemin'in derslerinde çok başarılı olduğunu belirterek, "Allah kimseye evlat acısı vermesin. Allah rahmet eylesin, Allah ziyadesi ile sabır versin. Bölgede doğalgaz ile ilgili yaygınlaştırma çalışması yapıldı. Tabi ki doğalgaz kullanımı konusunda ekonomik koşullar da önemli" diye konuştu.

Muhabir: Hüseyin Yiğiner

Yayıncı: A. Fatih Tekcan - ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ankara'da Karbonmonoksit Zehirlenmesi: 2 Ölü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement