Ankara'da Öğretim Üyeleri ve Öğrenciler YÖK Yasası'na Karşı Yürüdü - Son Dakika
Güncel

Ankara'da Öğretim Üyeleri ve Öğrenciler YÖK Yasası'na Karşı Yürüdü

Ankara\'da Öğretim Üyeleri ve Öğrenciler YÖK Yasası\'na Karşı Yürüdü

Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü'nde toplanan binlerce öğrenci ve pek çok öğretim üyesi "AKP Defol, Yaşasın ODTÜ Direnişimiz, AKP Elini Üniversiteden Çek" şeklinde sloganlar atarak Sakarya Meydanı'na yürüdü.

25.12.2012 18:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü'nde toplanan binlerce öğrenci ve pek çok öğretim üyesi "AKP Defol, Yaşasın ODTÜ Direnişimiz, AKP Elini Üniversiteden Çek" şeklinde sloganlar atarak Sakarya Meydanı'na yürüdü.

-"ÖĞRENCİLERİN ÖZGÜRLÜKLERİ ÜNİVERSİTE ORTAMININ AYRILMAZ BİR PARÇASIDIR"-

Sakarya'da Eğitim-Sen Ankara Üniversiteler Fobisi ve üniversite öğrencileri adına basın açıklamasını Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi (SBS) Öğretim Elemanı Dr. Özlem Albayrak yaptı. Bir süredir yüksek öğretim ile ilgili bir reform önerisini tartışıldığını söyleyen Albayrak, "Bu öneride demokratik ve katılımcı bir yapı kurarak eski YÖK rejimini ortadan kaldırma amacı vurgulansa da önerilen, eskisine kıyasla daha da merkezi ve antidemokratik bir yükseköğretim yapısıdır. Öğrencileri müşteriye, akademik ve idari personeli parça başı üretim yapan vasıfsız bireylere dönüştürmektedir" dedi.

Öneride, kısmen kaldırılan harçlara, özel ve yabancı üniversitelerin kurulması hedefinin eşlik ettiğine, üniversite kapılarının emekçilere ve çocuklarına kapatıldığını vurgulan Albayrak, şöyle konuştu,

"Yükseköğretimi düzenleme sürecine üniversiteler üzerinde kurulan bir baskı rejimi de eşlik etmektedir. Üniversitelere yapılan genel ideolojik ve yönetsel baskıların yanında, son dönemde ODTÜ'de yaşanan olaylar durumu daha da vahim kılmaktadır. Yapılan baskının çıplak şiddete dönüştüğü ODTÜ'de, üniversiteye ve unsurlarına dönük bir tehdit ortamı yaratılmış, bugün de ODTÜ'yü kınayan açıklamalar iktidardan destek alarak gündeme getirilmiştir. Akademik özgürlük sermayenin ya da siyasal iktidarların talepleri doğrultusunda akademik faaliyette bulunmak, puan toplamak için niteliksiz yayınlar yapmak değildir. Öğrencilerin düşünce, ifade ve protesto özgürlükleri üniversite ortamının ayrılmaz bir parçasıdır. Demokratik haklarını kullanana üniversite öğrencilerine yönelik farklı şehirlerde devam eden polis şiddetine, gözaltlıları ve tutuklamalar yoluyla öğrenim özgürlüklerinin ortadan kaldırılmasını kınıyoruz. Üniversite öğrencilerine özgürlük istiyoruz."

-"YÖK YASASINI TARİHİN ÇÖPLÜĞÜNE GÖMECEĞİZ"-

SBS öğrencisi Ömür Çağdaş Ersoy da "18 Aralık ODTÜ direnişinde yaşananlar AKP'nin bilim, öğrenci, akademi düşmanı yüzünü tüm çıplaklığı ile ortaya sermiştir. Başbakan'ın ODTÜ istilasından sonra adeta öğrenci avı başlatılmıştır. Öğrenci mücadelesi ODTÜ'de gerekli tokadı atmıştır. Bu yasayı da ait olduğu yere, tarihin çöplüğüne gömeceğiz" dedi. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Ankara'da Öğretim Üyeleri ve Öğrenciler YÖK Yasası'na Karşı Yürüdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement