Ankara'da Öykü Günleri - Son Dakika
Kültür Sanat

Ankara'da Öykü Günleri

14. Uluslararası Ankara Öykü Günleri, Ankara Üniversitesinde düzenlenen törenle başladı.

08.05.2014 14:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

14. Uluslararası  Ankara Öykü Günleri, Ankara Üniversitesinde (AÜ) düzenlenen törenle başladı.

Çankaya Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, AÜ Rektörlüğü 100.Yıl Toplantı Salonu'ndaki açılışta konuşan Uluslararası Ankara Öykü Günleri Derneği Başkanı Özcan Karabulut, etkinliğin öykü sanatının tanıtımı ve Türk öykücülüğünün dünya öykücülüğü ile temas noktaları sağlaması açısından önemli bir işlevi olduğunu belirtti.

AÜ Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş de Öykü Günleri'nin, kısa süre önce yaşama veda eden Kolombiyalı yazar Gabrial Garcia Marquez anısına düzenlendiğini anımsatarak, "Marquez Japonya'dan Rusya'ya Latin Amerika'dan Avrupa'ya aynı heyecanla okunan bir yazardı. Bu durum sanatın evrenselliğinin en somut kanıtıdır" ifadelerini kullandı.

Daha sonra konuşan Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen ise  sanatın doğası gereği ilerici bir öz taşıdığını vurguladı.

Etkinliğe, Türk öykücülüğünün usta isimlerinden Füruzan'ın yanı sıra, Anar (Azerbaycan), Hamlet İsahanlı (Azerbaycan), Beatrix M. Kramlovsky (Avusturya), Bruno Cany (Fransa), Carles Alvarez Garriga (İspanya), Nenad Joldeski (Makedonya), Billy O'Callaghan (İrlanda) gibi dünyanın değişik ülkelerinden öykücüler de onur konuğu olarak katılıyor.

Ankara Öykü Günleri Derneği, Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi ve  Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü Ataum Salonu'nda gerçekleştirilecek etkinlikler 11 Mayıs'a kadar sanatseverlerle buluşacak. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Ankara'da Öykü Günleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement