Ankara'da Siyer'i Nebi Yarışması Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Ankara'da Siyer'i Nebi Yarışması Yapıldı

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) tarafından düzenlenen “Siyer-i Nebi” yarışmasında Haymana Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Bilal Çakıcı, Ankara’da birinci seçilerek umreye gitme hakkı kazandı.

13.01.2016 12:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) tarafından düzenlenen "Siyer-i Nebi" yarışmasında Haymana Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Bilal Çakıcı, Ankara'da birinci seçilerek umreye gitme hakkı kazandı.

Anadolu Gençlik Derneği Genel Merkezi tarafından Türkiye genelinde resmi/özel tüm lise ve dengi okul öğrencilerine yönelik olarak Yazar İbrahim Cücük'ün "Ayet ve Hadislerle Peygamberimiz" adlı eseri esas alınarak "Liseli Gençler Peygamberin İzinde" konulu "Siyer-i Nebi" yarışması yapıldı. 19 Aralık 2014 tarihinde yapılan yazılı sınav yarışmasına Türkiye genelinden on binlerce öğrenci katılırken, Ankara'dan ise 4 bin 200 öğrenci yarıştı. Haymana'dan da çok sayıda öğrencinin katıldığı sınavda Haymana Anadolu İmam Hatip Lisesi 10/C sınıfından Bilal Çakıcı Ankara birincisi oldu. Yarışmada Ankara merkezden bir öğrenci ikinci olarak Bosna'ya gitme hakkı kazanırken, Altındağ ilçesinden katılan bir öğrenciye ise hediye olarak laptop hediye edildi.

Haymana Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Bilal Çakıcı için okulunda düzenlenen törene, Haymana İlçe Milli Eğitim Müdürü Enver Yurtdaş, Ankara Anadolu Gençlik Derneği Başkan Yardımcısı Harun Kahraman, AGD Ankara Şube İmam Hatipler Komisyonu Başkanı Enes Simit, Haymana İmam Hatip Lisesini Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Celalettin Kaya, Haymana Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Hüseyin Günaydın ve Haymana İmam Hatip Mezunları ve Derneği Başkanı Havva Yıldırım katıldı. Haymana İlçe Milli Eğitim Müdürü Enver Yurtdaş yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Öğrencimiz Ankara genelinde düzenlenen Siyer-i Nebi yarışmasında kazandığı birincilik ile bizleri gururlandırmıştır. Bilal kardeşimizin ilçemize kazandırdığı bu gururdan dolayı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum."

Bilal Çakıcı ise, "Ben bu yarışmaya birinci olmak için değil, Peygamber Efendimizi en iyi şekilde hatırlamak adına katıldım. Birinci olduğum için de çok mutluyum" dedi.

Ankara Anadolu Gençlik Derneği Başkan Yardımcısı Harun Kahraman ve Haymana İlçe Milli Eğitim Müdürü Enver Yurtdaş tarafından öğrenciye umreye gitme ödülü takdim edildi. HİMDER Başkanı Havva Feyza Yıldırım ve Haymana İmam Hatip Lisesini Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Celalettin Kaya da Bilal Çakıcı'yı tebrik ederek, birer çeyrek altınla ödüllendirdiler. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ankara'da Siyer'i Nebi Yarışması Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement