Ankara'daki Hain Saldırıda Can Veren Liseli Atakan Okulunda Törenle Anıldı - Son Dakika
Güncel

Ankara'daki Hain Saldırıda Can Veren Liseli Atakan Okulunda Törenle Anıldı

Ankara\'daki Hain Saldırıda Can Veren Liseli Atakan Okulunda Törenle Anıldı

Ankara'ki intihar saldırısı sırasında çıktığı dershaneden evine gitmek için Güvenpak önündeki otobüs durağında bekerken ölen 37 kişiden biri olan lise öğrencisi 15 yaşındaki Atakan Eray Özyol için okuduğu okulda törenle anıldı.

15.03.2016 13:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara'ki intihar saldırısı sırasında çıktığı dershaneden evine gitmek için Güvenpak önündeki otobüs durağında bekerken ölen 37 kişiden biri olan lise öğrencisi 15 yaşındaki Atakan Eray Özyol için okuduğu okulda törenle anıldı. Özyol için okul müdürü gözyaşı döktü, arkadaşları masasına karanfil bıraktı.

Ailesi ile birilkte Ankara'nın Çankaya ilçesine bağlı Çukurambar semtinde oturan Atakan Eray Özyol, Gölbaşı Dr. Şerafettin Tombuloğlu Anadolu Lisesi 9'uncu sınıfında okuyordu. Özyol, Pazar günü dershaneden çıkıp, Çukurambar'daki evine gitmek için Güvenpark önündeki durakta otobüs beklemeye başladı. Bir kız kardeşi bulunan liseli Özyol, düzenlenen saldırıda yaşamını yitirdi. Özyol, okuduğu Gölbaşı Dr.Şerafettin Tombuloğlu Anadolu Lisesi'nde tören anıldı. Düzenlenen törene Gölşbaşı Kaymakamı Şahin Aslan, Belediye Başkanı Fatih Duruay, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Uğur Avcı, İlçe Emniyet Müdürü Levent Alıcı, Başsavcı Ali Çalık, okul yöneticileri ve öğrenciler katıldı.

Atakan Eray Özyol ve hain saldırıda yaşamlarını yitirenler için saygı duruşunda bulunuldu.  Gölbaşı Kaymakamı Şahin Aslan yapılan anma töreninde yaptığı konuşmada, şöyle dedi:

"Şüphesiz ki bu millet geçmişte olduğu gibi bugün de vatanı ve ulusu için en kıymetli varlığı olan canını tüm benliği ile Atakan kardeşimiz gibi vermeye hazırdır. Dün olduğu gibi bugün de ataları gibi bu gençlik, vatanı için canını seve seve vermeye hazırdır. Her Türk genci Atakan'dır. Ama maalesef bugün düşman içimizde sinsi bir şekilde kamufle olarak görünmez bir şekile bürünmüştür."

Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay ise konuşmasında, "Bu millet geçmişten bugüne çokl şeyin üstesinden gelmiştir. Bunun yolu da sizlerden geçiyor. Atakan kardeşimiz için, bu vatan, bu millet için inşallah bundan sonra daha duyarlı oluruz. Vatana hizmet ederek, bu tür olayları engellemek bizlerin elinde. Bu tarz olaylara meyil veren insanlara her zaman olduğu gibi bugün de karşı koyalım. Atakan kardeşimize sizin yapacağınız en güzel iyilik, dua etmek ve vatana hizmet etmek için gayret göstermektir" dedi.

Okul müdürü Ramazan Toptaş da, öğrencilerini hain bir olay sonucu kaybetmenin acısını yaşadığını anlatırken gözyaşlarına hakim olamadı. Dr.Şerafettin Tombuloğlu Anadolu Lisesi Din Kültürü Öğretmeni de Ankara patlamasında hayatını kaybedenler için Kuran Tilaveti okudu.

Törenin ardından Atakan Eray Özyol'un okul arkadaşları,okuduğu 9-D sınıfına giderek sırasına fotoğrafı ile karanfiller bıraktılar. Ardından Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay da sınıfa girerek Atakan'ın arkadaşlarına tek tek taziyede bulunup, sırasına karanfil bırakarak dua etti. Liseli Atakan, bugün öğlen namazı sonrası kılınacak cenaze namazından sonra Karşıyaka Mezarlığı'nda toparğa verilecek.

- Gölbaşıankara

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ankara'daki Hain Saldırıda Can Veren Liseli Atakan Okulunda Törenle Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement