Ankara'daki Malatya Tanıtım Günleri - Son Dakika
Güncel

Ankara'daki Malatya Tanıtım Günleri

Ankara'da düzenlenen "4.Malatya Tanıtım Günleri" kapsamında açılan yaklaşık 50 stantta kentin tarihi ve doğal güzellikleriyle ekonomik değerleri tanıtıldı.

15.10.2017 16:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara'da düzenlenen "4. Malatya Tanıtım Günleri" kapsamında açılan yaklaşık 50 stantta kentin tarihi ve doğal güzellikleriyle ekonomik değerleri tanıtıldı.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Malatya Valiliği ve Malatya Büyükşehir Belediyesi organizasyonunda Malatya'daki tüm kamu kurum ve kuruluş, oda ve sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla 12 Ekim'de Ankara Atatürk Kültür Merkezi'nde başlayan Malatya Tanıtım Günleri etkinliği bugün sona erecek.

Etkinlikler kapsamında açılan yaklaşık 50 stantta kentin tarihi, doğal güzellikleriyle ekonomik değerleri tanıtıldı. Malatya'nın bütün değerleriyle tanıtıldığı programda Ankara'da Malatya rüzgarı esti. Ziyaretçi izdihamının yaşandığı programa vatandaşların yanı sıra siyasetçi ve bürokratlar da yoğun ilgi gösterdi.

Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ tarafından organize edilen Malatya Tanıtım Günlerinde Büyükşehir Belediyesinin yanı sıra büyükşehire bağlı çeşitli birimlerde açtıkları stantlarda çalışmalarını tanıttı.

Büyükşehir Belediyesi standında ziyaretçilere kuru kayıs, kayısı ürünleri ile tandır ekmeği ve diğer kuruyemişlerden ikram edildi.

Kentin tarihi ve doğal güzelliklerin yanı sıra kendine özgü değerleri tanıtıldı. Kurulan bir çadırda ise kentin yöresel yemekleri ile gıdaların satışı yapıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci'nin de katılımıyla açılışı yapılan Malatya Tanıtım Günleri'ndeki stantları AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Eski TBMM Meclis Başkanvekili Nevzat Pakdil, Malatya eski Milletvekili Cemal Akın, Malatya eski valilerinden Ulvi Saran, Halil İbrahim Daşöz, büyükelçiler, yazarlar ile devlet, siyaset ve spor adamının ziyaret etti.

Malatya Tanıtım Günleri'nin artık Ankara'nın klasiklerinden birisi olduğunu belirten Malatya eski Valisi Halil İbrahim Daşöz, tüm Malatyalılara selam gönderdi.

Tanıtım günlerine heyecanla geldiklerine işaret eden Daşöz, "Malatya'yı tekrar yaşamak ve Malatyalı dostları tekrar görmek için bu etkinliğe geliyoruz. Çok da mutlu oluyoruz. Burada çok güzel görseller var. Bunlara bakarak Malatya'yı tekrar yaşıyoruz. Malatya'da çok büyük değişimler var. Başta Büyükşehir Belediyemiz olmak üzere herkesi kutluyorum. Malatya ülkemizin en güzel illerinden birisi oldu." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ankara'daki Malatya Tanıtım Günleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement