Ankara'daki Patlamada Ölen Öğretmen Toprağa Verildi - Son Dakika
Güncel

Ankara'daki Patlamada Ölen Öğretmen Toprağa Verildi

Ankara\'daki Patlamada Ölen Öğretmen Toprağa Verildi

Ankara’daki bombalı saldırı sonucu hayatını kaybeden yeni evli öğretmen Gülhan Elmascan, Konya’nın Ereğli ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.

12.10.2015 13:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara'daki bombalı saldırı sonucu hayatını kaybeden yeni evli öğretmen Gülhan Elmascan, Konya'nın Ereğli ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.

Adana'da öğretmenlik yapan ve Barış Mitingine katılmak için Ankara'ya giden öğretmen Gülhan Elmascan (25), terör örgütünün bombalı saldırısı sonucu makinist eşi Yılmaz Elmascan ile birlikte hayatını kaybetmişti.

Bombalı saldırı sonucu hayatını kaybeden Gülhan Elmascan'ın cenazesi sabah saatlerinde Konya'nın Ereğli ilçesine bağlı Zengen Mahallesi'ndeki evine getirildi. Genç öğretmenin cenazesinin evinin önüne getirilişi sırasında yakınlarının ağıtları yürekleri dağladı. Gülhan Elmascan'ın tabutunda üyesi olduğu Eğitim Sen'in flamasıyla sarılı olduğu görüldü.

Cenaze törenine CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt ve partililer, Adana Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) üyeleri, Eğitim-Sen üyeleri ile Gülhan Elmascan'ın yakınları ve vatandaşlar katıldı.

Cenazede bir konuşma yapan Adana Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası Üyesi Şükran Kablan, "Gerçekten de söyleyecek kelime bulamıyoruz. Türkiye'nin her tarafından güle oynaya dilimizde barış sloganları, ellerimizde barış dövizleri ile geldik Ankara'ya. Umutlarımız inançlarımız ve güzel yarınlara olan tutkumuz ile oradaydık ama hepimizin tanık olduğu gibi barbarca, karanlıkça tarif edilemeyecek bir şekilde hepimizi katlettiler. Bugün yaşıyor olmanın utancını yaşıyoruz. Dönmüş olmanın acısını yaşıyoruz. Dönemeyen Yılmaz'ları, Gülhan'ları Şebnem'leri ve Fırat'ları orada bırakmış olmanın acısını yaşıyoruz. Yol arkadaşlarımız, annem, ailemiz biz iyi olmak zorundayız. Bunu anlatmak zorundayız. Seni asla unutmayacağız Gülhan yoldaş" dedi.

Yapılan konuşmalardan sonra dua edildi. Gülhan Elmascan'ın tabutunu kadınlar omuzlayarak mezarlığa götürdü. Zengen Mahalle mezarlığına getirilen Gülhan Elmascan'ın cenazesi kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

Öte yandan, Gülhan Elmascan'ın 1 yıl önce Şanlıurfalı olan Yılmaz Elmascan ile evlendiği öğrenildi. Eşiyle birlikte bombalı saldırıda hayatını kaybeden Yılmaz Elmascan'ın da Suruç ilçesinde toprağa verileceği belirtildi. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ankara'daki Patlamada Ölen Öğretmen Toprağa Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement