Ankara'daki Saldırı Sonrası İlk Destek Litvanya'dan Geldi - Son Dakika
Güncel

Ankara'daki Saldırı Sonrası İlk Destek Litvanya'dan Geldi

Başkent Ankara'yı kana bulayan terör saldırısının ardından açıklama yapan Litvanya Dışişleri Bakanı Linas Linkevicius, "Müttefikimizin yanında durmalıyız" ifadelerine yer verdi.

13.03.2016 21:13  Güncelleme: 10:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Litvanya Dışişleri Bakanı Linas Linkevicius, Ankara Kızılay'da yaşanan patlamaya ilişkin, "Müttefikimizin yanında durmalıyız" dedi.

"TÜRKİYE TERÖR ZORLUĞUYLA KARŞI KARŞIYA"

Linkevicius, başkentte yaşanan patlamanın ardından resmi Twitter hesabından, "Ankara'da bir kanlı patlama daha. Türkiye yine terör zorluğuyla karşı karşıya. Müttefikimizin yanında durmalıyız" yazdı.

KARDEŞ ÜLKEDEN MESAJ

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev de Ankara Kızılay'daki terör saldırısında hayatını kaybedenler için Cumhurbaşkanı Erdoğan'a taziye mesajı gönderdi.

ARNAVUTLUK'TAN MESAJ

Arnavutluk Dışişleri Bakanı Ditmir Bushati, Ankara'da meydana gelen terör saldırısının ardından yaptığı açıklamada, Türkiye ile dayanışma içinde olduklarını ifade etti.

"DÜŞÜNCELERİMİZ DE DUALARIMIZ DA KURBANLAR VE AİLELERİYLE BİRLİKTE"

Bushati, sosyal medya aracılığıyla yaptığı açıklamada, "Terör yeniden Ankara'yı vurdu. Düşüncelerimiz de dualarımız da kurbanlar ve aileleriyle birlikte. Türkiye ile dayanışma içerisindeyiz" ifadesini kullandı.

Kosova Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Haşim Thaçi de sosyal medya aracılığıyla yaptığı açıklamada, Ankara'daki terör saldırısına tepki gösterdi.

"DOST TÜRK HALKI VE DEVLETİNİ VURDU"

Önümüzdeki ay başında Cumhurbaşkanlığı görevini devralacak olan Thaçi açıklamasında, "Ankara'daki bir bombalı saldırı daha, dost Türk halkı ve devletini vurdu" ifadesini kullandı.

Saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dileyen Thaçi, "Bu akşam Türkiye'de ve Fildişi Sahili'nde meydana gelen saldırılar terör tehdidinin küresel olduğunu gösterdi. Bu savaşta Kosova, müttefiklerinin yanındadır" ifadesine yer verdi.

İSPANYA'DAN MESAJ

İspanya Dışişleri Bakanlığından, Ankara'daki terör saldırısına ilişkin, "İspanya, Ankara'da bugün meydana gelen ve çok sayıda ölü ve yaralıya neden olan bombalı terör saldırısını çok kararlı bir şekilde kınamaktadır" ifadeleri kullanıldı.

"ANKARA'DAKİ TERÖR SALDIRISINI KINIYORUZ"

İspanya Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, İspanya hükümetinin Ankara'daki terör saldırısını kınadığı belirtildi.

Açıklamada, "İspanya, Ankara'da bugün meydana gelen ve çok sayıda ölü ve yaralıya neden olan bombalı terör saldırısını çok kararlı bir şekilde kınamaktadır. İspanyol hükümeti, kurbanların aile ve yakınlarına başsağlığı dileyip, yaralıların en kısa sürede ve tamamen sağlıklarına kavuşmalarını temenni eder" denildi.

"TERÖRİZME KARŞI MÜCADELEDE TÜRKİYE'Yİ DESTEKLİYORUZ"

İspanyol hükümetinin, terörizme karşı mücadelede Türkiye'ye destek verdiği ve dayanışma içinde olduğu ifade edilen açıklamada, Ankara'daki bombalı terör saldırısını yapanların en kısa zamanda yakalanıp, yargıya teslim edileceğine güveninin tam olduğu vurgulandı.

"YAŞAMINI YİTİRENLER ARASINDA İSPANYOL VATANDAŞI YOK"

Açıklamada, İspanya'nın Ankara Büyükelçiliği'ne ilk gelen bilgilere göre Ankara'daki terör saldırısında hayatını kaybeden İspanyol vatandaşı olmadığı kaydedildi.

MAKEDONYA'DAN MESAJ

Makedonya'daki Türk Demokratik Partisi (TDP) ile Kosova'daki Kosova Türk Adalet Partisi (KTAP), Ankara'daki terör saldırısına tepki gösterdi.

"ÜZÜNTÜMÜZ BÜYÜK, ACIMIZ DERİNDİR"

TDP'den yapılan açıklamada, Ankara'da düzenlenen hain terör saldırısından üzüntü duyduklarını belirterek, terörün alçaklık ve hainliğini bir kez daha gözler önüne serdiği kaydedildi.

Açıklamada ayrıca, "Üzüntümüz büyük, acımız derindir. Ancak terörden medet uman hainler emin olsunlar ki; Türkiye Cumhuriyeti ve Türk milleti terörden geçinenlerin karşısında dimdik ayakta duracaktır" değerlendirmesinde bulunuldu.

KTAP'dan yapılan açıklamada, terör lanetlenerek, saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dileğinde bulunuldu.

Açıklamada ayrıca, Ankara'daki terör saldırısının şiddetle kınandığı belirtilirken, "Terörü yapana, terörü destekleyene, terör üzerinden siyaset yapana lanet olsun" ifadesine yer verildi.

SIRBİSTAN'DAN MESAJ

Sırbistan Başbakanı Aleksandar Vucic, Ankara'da meydana gelen terör saldırısına ilişkin, "Terör, toplum ve medeniyetlerin en büyük tehdididir" değerlendirmesinde bulundu.

"DERİN ÜZÜNTÜ DUYUYORUZ"

Vucic, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na gönderdiği taziye mesajında, Ankara'daki terör saldırısından derin üzüntü duyduğunu aktardı.

Başta kurban yakınları olmak üzere tüm Türk halkına başsağlığı dileyen Vucic, "Terörle mücadelede ortak hareket etmemizin önemini bir kez daha yinelemek isterim. Terör, toplum ve medeniyetlerin en büyük tehdididir" ifadesini kullandı.

Kosova Meclis Başkanı Kadri Veseli de resmi Facebook hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "Dostumuz ve ülkemizin büyük destekçisi olan Türkiye'nin başkenti Ankara'da meydana gelen saldırıdan dolayı derin üzüntü duyuyorum" ifadelerine yer verdi.

"TERÖRE KARŞI MÜCADELEDE TÜRKİYE'NİN YANINDAYIZ"

Türk halkına ve devletine başsağlığı dileyen Veseli, "Bu zor süreçte acılarını paylaşıyoruz. Teröre karşı mücadelede Türkiye'nin yanındayız" değerlendirmesinde bulundu.

ROMANYA'DAN MESAJ

Romanya Dışişleri Bakanlığı, Ankara'daki terör saldırısını kınadı.

"TERÖRİZMİN HER TÜRLÜSÜYLE MÜCADELEDE TÜRK YETKİLİLERİN ÇABALARINI DESTEKLEYECEĞİZ"

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Ankara'daki saldırıda hayatını kaydedenlerin ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar dileğinde bulunularak, "Masum insanların hayatlarını tehlikeye attıkları için bu tür eylemler asla haklı gösterilemez" ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, terörizmin her türlüsüyle mücadelede Türk yetkililerin çabalarını destekleyecekleri belirtildi.

UKRAYNA'DAN MESAJ

Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko ve Ukrayna Başbakanı Arseniy Yatsenyuk, Ankara'daki terör saldırısını kınadı.

"TERÖR HAKLI OLAMAZ, SADECE MAHKUM OLUR"

Devlet Başkanı Petro Poroşenko, sosyal medya hesabı twitter üzerinden yaptığı açıklamada, "Ankara'da başka bir korkunç saldırı şok etti. Terör haklı olamaz, sadece mahkum olur. Ukrayna Türkiye ve onun halkı ile ayakta" ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE'DE BAŞKA BİR KORKUNÇ TERÖR SALDIRISI"

Ukrayna Başbakanı Arseniy Yatsenyuk da Twitter hesabından, "Türkiye'de başka bir korkunç terör saldırısı. Ukrayna devleti adına kurbanların ailelerine en derin taziyelerimi iletiyorum" açıklamasında bulundu.

GÜRCİSTAN'DAN MESAJ

Gürcistan Başbakanı Giorgi Kvirikaşvili, Ankara'daki terör saldırısına ilişkin, "Dost Türk halkının acısını paylaşıyorum. Bilmenizi isterim ki bu acılı anlarda Gürcü halk yanınızdadır" dedi.

"BU ACILI ANLARDA GÜRCÜ HALKI YANINIZDADIR"

Kvirikaşvili, Gürcistan Başbakanlığının internet sitesinde taziye mesajı yayımladı.

"Bilmenizi isterim ki bu acılı anlarda Gürcü halkı yanınızdadır" ifadesini kullanan Kvirikaşvili, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin başkenti Ankara'da bu akşam insanların hayatı kaybetmesine ve yaralanmasına neden olan patlamadan dolayı derin üzüntü duyduğumu ifade etmek istiyorum. Hayatını kaybedenlerin aileleri ile akrabalarına taziyelerimi sunuyorum ve dost Türk halkının acısını paylaşıyorum."

YUNANİSTAN'DAN MESAJ

Yunanistan Dışişleri Bakanlığından, Ankara'daki terör saldırısının nefretle kınandığı bildirildi.

"TERÖR SALDIRISINI NEFRETLE KINIYORUZ"

Bakanlığın internet sitesinden yapılan açıklamada, "Bugün Ankara'da meydana gelen terör saldırısını nefretle kınadığımızı belirtiyoruz" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, "Terörü, kaynağı ne olursa olsun, kesin bir dille lanetliyoruz ve Türk halkına ve başkentteki vatandaşlara desteğimizi sunarken, Yunan halkı ve hükumeti adına ölenlerin ailelerine başsağlığı dileklerimiz iletiyoruz" ifadeleri kullanıldı.

ESTONYA'DAN MESAJ

Estonya Başbakanı Taavi Röivas da resmi Twitter hesabından, "Hiçbir şey Ankara'daki barbarca yapılan terör eylemini haklı bulamaz" yazdı.

"TÜRK HALKINA EN İÇTEN BAŞSAĞLIĞI DİLİYORUM"

Röivas mesajında, "Ahmet Davutoğlu ve Türk halkına en içten başsağlığı diliyorum" değerlendirmesinde bulundu.

İSVEÇ'TEN MESAJ

İsveç Dışişleri Bakanı Margot Wallström, resmi Twitter hesabından "Ankara'da ölümcül bir saldırı daha. Bu şiddet çemberi durdurulması lazım. Kurbanların ailelerine başsağlığı diliyorum" yazdı.

KANADA'DAN MESAJ

Kanada Dışişleri Bakanlığının Twitter hesabından yapılan paylaşımda, "Kanada, Ankara'da meydana gelen son ve anlamsız saldırı karşısında dehşete kapılmıştır.

ARJANTİN'DEN MESAJ

Arjantin Dışişleri Bakanlığı yayınladığı bir basın bildirisiyle Ankara'da düzenlenen terör saldırısını kınadı.

"ANKARA'DAKİ TERÖR SALDIRISINI ŞİDDETLE KINIYORUZ"

Yapılan açıklamada, "Arjantin Hükümeti olarak, Ankara'da meydana gelen terör saldırısını şiddetle kınıyoruz. Türkiyeli yetkililer, Türk halkı ve özel olarak olaydan yaralı kurtulanlarla yakınlarını ve hayatını kaybeden ailelere baş sağlığı ve dayanışma duygularmızı iletmek istiyoruz" ifadelerine yer verildi.

"TÜM DUYGULARIMIZLA DOSTUMUZ VE MÜTTEFİKİMİZ TÜRKİYE'NİN YANINDAYIZ"

Tüm duygularımızla, dostumuz ve müttefikimiz olan Türkiye'nin yanındayız" denildi.

Öte yandan Kanada Dışişleri Bakanlığı Türkiye'den de sorumlu Avrupa- Avrasya Müsteşar Yardımcısı Büyükelçi Alex Bugailiskis de saldırının ardından Türkiye'nin Ottawa Büyükelçisi Selçuk Ünal'ı telefonla arayarak bakanlığının ve hükümetin taziyelerini iletti.

Bu arada Dışişleri Bakanlığı'nın internet sitesinden yapılan duyuruda, Kanada vatandaşlarından Kızılay başta olmak üzere, terör saldırısı ihtimali olan bölgelerden uzak durmaları istendi.

DÜNYA BÖYLE GÖRDÜ;

Guardian: Turkiye'nin başkenti Ankara ölümcül patlamayla sallandı.

"BİRÇOK YARALI VAR"

Daily Telegraph: Ankara patlaması: Türkiye'nin başkentinde büyük patlamada birçok yaralı var. Patlama ardından birçok yaralının olduğunu bildiriyor.

"TÜRKİYE'DE PATLAMA"

BBC World: Türkiye'de patlama. Başkent Ankara'da yaralılar olduğu bildiriliyor.

"TÜRKİYE'NİN BAŞKENTİNDE PATLAMA DUYULDU"

Euronews: Türkiye'nin başkentinde patlama duyuldu, yaralılar olduğu biliniyor.

"ANKARA'DA BÜYÜK BİR SALDIRI MEYDANA GELDİ"

İngiliz Telegraph: Gazete, patlamayı "Türkiye'nin başkenti Ankara'da büyük bir saldırı meydana geldi, ölü ve yaralılar var." başlığıyla duyurdu.

"ÇOK SAYIDA ÖLÜ VAR"

İsrail'in Haaretz gazetesi: Gazete haberi "Türkiye'nin başkentinde patlama meydana geldi. Çok sayıda ölü var." şeklinde geçti.

"ÇOK SAYIDA KİŞİNİN ÖLÜMÜNE YOL AÇTI"

İspanyol El Pais: Ankara'nın merkezinde meydana gelen patlama çok sayıda kişinin ölümüne yol açtı. Büyük bir ihtimalle araba ile yapılan patlama olayı Güven Park'ın yakınlarında gerçekleşti.









Ankara\'daki Saldırı Sonrası İlk Destek Litvanya\'dan Geldi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ankara'daki Saldırı Sonrası İlk Destek Litvanya'dan Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • Ülkücü: akpnin olduğu yerde huzur aramayın 0 0 Yanıtla
  • aa: sasaasa 0 0 Yanıtla

Advertisement