Ankara'daki Terör Saldırısına Tepkiler - Son Dakika
Yerel

Ankara'daki Terör Saldırısına Tepkiler

Ankara'da düzenlenen terör saldırısı Adana'da protesto edildi.

12.10.2015 11:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara'da düzenlenen terör saldırısı Adana'da protesto edildi.

KESK, DİSK, TMMOB, Adana Tabip Odası ile çeşitli siyasi parti ve sivil toplum örgütü üyeleri, Ankara'daki terör saldırısını protesto etmek için Adana Büyükşehir Belediyesinin önünde toplanarak slogan attı. Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek de buraya gelerek görevlilerden bilgi aldı.

CHP Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, HDP Milletvekili Rıdvan Turan'ın da eşlik ettiği göstericiler, daha sonra sloganlar eşliğinde Uğur Mumcu Meydanı'na yürüdü.

Eğitim Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca, burada yaptığı konuşmada, kamu emekçilerinin, işçilerin, halkların özlemlerini haykırmak, umutlarını yaşatmak için kandan ve candan beslenenlere karşı "Savaşa inat barış hemen şimdi" demek için 10 Ekim'de Ankara'da miting düzenlediklerini belirtti.

Türkiye'nin göbeğinde Ankara Garı'nın önünde binlerce polisin gözü önünde bomba patlatıldığını ifade eden Karaca, "Hiç kimse bize bu katliamın faili meçhul olduğunu söylemesin. Ankara'nın orta yerinde göz göre göre bombaları patlatanları, yakın tarihimizin en vahşi saldırısına göz yumanları biliyor, katillerin hepsini tanıyoruz" dedi.

Mitinglerini kana bulayanlara ve katliama seyirci kalanların tüm vahşetine, şiddetine rağmen eşit, özgür, demokratik bir ülkede bir arada yaşamı ve barışı savunmaktan asla vazgeçmeyeceklerini kaydeden Karaca, "Ne kadar saldırırsanız saldırın, korkmayacağız, yılmayacağız, unutmayacağız ve asla affetmeyeceğiz ve hesabını mutlaka soracağız. Hepiniz döktüğünüz kanda boğulacaksınız. Kanlı ellerinizle işlediğiniz tüm suçlardan yargılanacak ve hesap vereceksiniz" diye konuştu.

Karaca, KESK, DİSK, TMMOB, Türk Tabipleri Birliği olarak bugün ve yarın Türkiye genelinde grevde olduklarını sözlerine ekledi.

Konuşmanın ardından katılımcılar dağıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ankara'daki Terör Saldırısına Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement