Ankara Goethe Enstitüsü ve Abdullah Gül Üniversitesi İşbirliği ile Kuklalı Gençlik Oyunu - Son Dakika
Yerel

Ankara Goethe Enstitüsü ve Abdullah Gül Üniversitesi İşbirliği ile Kuklalı Gençlik Oyunu

Ankara Goethe Enstitüsü ve Abdullah Gül Üniversitesi İşbirliği ile Kuklalı Gençlik Oyunu

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) ve Ankara Goethe Enstitüsü işbirliğiyle “Bavuldaki Hayatlar-Yaşamayı Beklerken” tiyatro oyunu Kayseri’de tiyatro severlerin beğenisine sunulacak.

10.02.2015 10:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) ve Ankara Goethe Enstitüsü işbirliğiyle "Bavuldaki Hayatlar-Yaşamayı Beklerken" tiyatro oyunu Kayseri'de tiyatro severlerin beğenisine sunulacak.

Almanya'nın tanınmış tiyatro yazarı Anja Tuckermann ile tiyatro rejisörü ve oyuncu Haluk Yüce'nin ortaklaşa çalışmaları olan oyun, AGÜ Sümer Kampüsü Rektörlük Binası Konferans salonunda 5 Mart 2015 saat 20.00 ile 6 Mart 2015 saat 17.00 de sahnelenecek.

'Türk- Alman İşgücü Antlaşmasının 50. Yılı' etkinlikleri çerçevesinde kaleme alınan Kuklalı Gençlik Oyunu, göç olgusunu konu alıyor.

Oyun Türkiye'de aynı zamanda gerçekleşen 13. Direklerarası Seyirci Ödülleri kapsamında "En İyi Yapım" ödülünü kazandı.

Tükiye ile Almanya arasında "Kültürlerarası Diyalog ve Anlayışın Geliştirilmesi İçin Ernst Reuter Girişimi" isimli proje çerçevesinde desteklenen oyun, giderek kuklaya dönüşen aile bireylerinin öyküsünü anlatıyor.

Almanya'nın tanınmış tiyatro yazarı Anja Tuckermann (Berlin) ile tiyatro rejisörü ve oyuncu Haluk Yüce'nin (Ankara) ortaklaşa çalışmaları olan bu eser, 2011 yılında „Türk- Alman İşgücü Antlaşmasının 50. Yılı" etkinlikleri nedeniyle kaleme alındı.

"Göç" olgusunu konu alan, kukla ve oyuncuların birlikte kullanıldığı eserde, aile bireylerinin bazılarının işçi olarak Almanya'ya göç etmeleri sonucunda Türkiye'de akrabalarının yanında kalan çocuk ve gençlere neler olduğu sorgulanıyor.

Oyun Almanya'da Nisan 2012 de "Kathrin Türks Ödülü" için yarışan 120 oyun içinden birincilik ödülü alarak "En İyi Oyun Metni" seçildi.

1984 yılından bu yana çocuk ve gençler için kukla ağırlıklı çalışmalar

yapan Tiyatro Tempo, uluslararası alanda daha çok geleneksel

"Karagöz" oyunları ile tanınmakta ve bir çok ülkede oyunlar sergiliyor.

Gösteri tarihleri:

5 Mart 2015 - saat: 20.00

6 Mart 2015 - saat 17.00 - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ankara Goethe Enstitüsü ve Abdullah Gül Üniversitesi İşbirliği ile Kuklalı Gençlik Oyunu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement