Ankara Gölbaşı'nda 'Sevgi Çiçeği'ne Tescil Belgesi - Son Dakika
Güncel

Ankara Gölbaşı'nda 'Sevgi Çiçeği'ne Tescil Belgesi

Gölbaşı'nda 'Sevgi Çiçeği'ne tescil belgesiANKARA'nın Gölbaşı ilçesine özgü yetişen ve Dünya Doğayı Koruma Birliği (IUCN) kriterlerine göre nesli tehlike altında olan 'Sevgi Çiçeği' için coğrafi işaret tescil belgesi verildi.

14.03.2019 16:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gölbaşı'nda 'Sevgi Çiçeği'ne tescil belgesi

ANKARA'nın Gölbaşı ilçesine özgü yetişen ve Dünya Doğayı Koruma Birliği (IUCN) kriterlerine göre nesli tehlike altında olan 'Sevgi Çiçeği' için coğrafi işaret tescil belgesi verildi.

Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde belediye tarafından özel alanda koruma altına alınan 'Sevgi Çiçeği' için yapılan coğrafi işaret tescil belgesi başvurusu onaylandı. Belge takdim törenine Gölbaşı Kaymakamı Tülay Baydar Bilgihan, Türk Patent Kurumu Başkanı Habib Aslan, Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, Ankara Kalkınma Ajansı Program Yönetim Birim Başkanı Zekai Efeoğlu, Türk Marka ve Patent Kurumu Coğrafi İşaretler Daire Başkanı Hakan Kızıltepe,Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Demirtaş, siyasi parti temsilcileri ve birim müdürleri katıldı.

'ARTIK GÖLBAŞI'NIN TESCİLLİ BİR ÇİÇEGİ VAR'

Belediye Başkanı Fatih Duruay, 'Sevgi Çiçeği'nin markalaşmasına yönelik belediye olarak gerekli çalışmaların tamamlandığını söyledi. Arrtık Gölbaşı'nın tescilli bir çiçeği bulunduğunu kaydeden Duruay, Gölbaşı bugün tarihi günlerinden birini yaşıyor. 'Sevgi Çiçeği'miz artık tescillenmiş durumda. Türkiye'de ilk defa bir bitki tescil aldı. Gölbaşı'nın artık bir markası var. Sevgi Çiçeği'miz kaybolmak üzere olan bir bitkiydi. Gölbaşı'ndan başka yerde yetişmeyen endemik bir bitkidir. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı koruma alanı oluşturdu. Gölbaşı Belediyesi olarak 3 bin metrekarelik alanda da tohumları yetiştirmeye başladık. Sevgi Çiçeği işlenerek bundan sonra satılabilecek ürünler de ortaya çıkacak. Sevgi Çiçeğinin marka olduğunu tüm Türkiye ve Ankara'da öğrenmiş olacak dedi.

'ANKARA TÜRKİYE SIRALAMASINDA ÖN PLANDA'

Türk Patent Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habib Aslan, yöresel ve yerel ürünlerin desteğinden sorumlu olduklarını belirtti. Türkiye şu anda 408 coğrafi işaretin bulunduğunu kaydeden Aslan, şunları söyledi 402 tane de işlemleri devam eden coğrafi işaretlerimiz var. Gölbaşı ilçemizin ilk coğrafi işareti olan 'Sevgi Çiçeği'nin ilk belgesini vereceğiz. Gölbaşı'nda aslından bundan daha fazlası var ve bununla ilgili hazırlıkların olduğunu da biliyorum. Ankara'da 12 tane tescil ve işlemleri devam eden 3 tane de ürün var. O yüzden de Ankara Türkiye sıralamasında ön sıralarında yer alıyor. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın da Sevgi Çiçeği'nden bahsetmesi de tanıtımı açısından ciddi önemlidir.

Konuşmaların ardından 'Gölbaşı Sevgi Çiçeği' coğrafi işaret tescil belgesi Belediye Başkanı Fatih Duruay'a takdim edildi.

Ankara Gölbaşı\'nda \'Sevgi Çiçeği\'ne Tescil Belgesi
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ankara Gölbaşı'nda 'Sevgi Çiçeği'ne Tescil Belgesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement