Ankara İl Müftü Vekili Gülden'den Bayram Mesajı - Son Dakika
Güncel

Ankara İl Müftü Vekili Gülden'den Bayram Mesajı

Ankara İl Müftü Vekili Ali Gülden, "Kurban bir iman sınavıdır, takvadır, şükürdür, teslimiyettir, kulun malla imtihanıdır.

18.08.2018 14:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara İl Müftü Vekili Ali Gülden, "Kurban bir iman sınavıdır, takvadır, şükürdür, teslimiyettir, kulun malla imtihanıdır." değerlendirmesinde bulundu.

Kurban Bayramı mesajı yayımlayan Gülden, bayramların kardeşliği pekiştiren, sevinç ve neşeyi artıran, başta çocuklar olmak üzere yaşlıların, yoksulların, kimsesizlerin ve hastaların hatırlandığı, ilgilenildiği ve sevindirildiği günler olduğunu ifade etti.

Bayramların hediyeleşmek, paylaşmak ve duyarlılık kazanmak, sevgi, kardeşlik, huzur ve heyecanı toplumca yaşamak ve yaşatmak olduğuna işaret eden Gülden, şunları kaydetti:

"Bayramımızın ailemize, milletimize ve tüm İslam coğrafyasına yeni bir diriliş ve yeni bir kardeşlik iklimi taşımasını Allah'tan niyaz ediyorum. Allah'a yakınlaşmak anlamına gelen 'kurban', ibadet kastıyla uygun olan hayvanın, Allah rızası için kesilmesidir. Bu niyetle kurban kesen, Allah'a yaklaşmış ve onun hoşnutluğunu kazanmış olur. Kurban bir iman sınavıdır, takvadır, şükürdür, teslimiyettir, kulun malla imtihanıdır."

Kurbanın aynı zamanda bir sosyal yardımlaşma ve dayanışma yolu olduğunu vurgulayan Gülden, mesajını şöyle sürdürdü:

"Kurban, toplumda kardeşlik, yardımlaşma ve dayanışma ruhunu canlı tutarak, sosyal adaletin gerçekleşmesine katkıda bulunur. Zengine malını Allah'ın rızası için yardımlaşma ve başkalarıyla paylaşma yolunda harcama huzur ve zevkini tattırırken cimrilik hastalığından, dünya malına tutkunluktan da kurtarır. Fakirin de varlıklı kullar aracılığıyla Allah'a şükretmesine, dünya nimetinin yeryüzündeki dağılımı konusunda karamsarlık ve düşmanlıktan kendini kurtarmasına ve kendini toplumunun bir parçası olarak görmesine vesile olur."

Canını vatana, millete ve bayrağa adayan şehitlere rahmet, yakınlarına ve millete sabır, güvenlik güçlerine metanet, her zaman ve yerde üstün zafer dileyen Gülden, mesajını şöyle tamamladı:

"Son dönemlerde ülkemize ve milletimize dahili ve harici tüm düşmanlar, başta FETÖ olmak üzere haince ve düşmanca saldırılarına devam ediyorlar. Şükürler olsun ki Rabbimizin yardımı birlik, beraberlik ve kardeşlik ruhuyla, devlet-millet bütünleşmesiyle, tüm İslam coğrafyasının dua ve destekleriyle milletimiz ve devletimiz, tüm hain ve terör örgütlerinin tuzaklarını birer birer bozmaktadır."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ankara İl Müftü Vekili Gülden'den Bayram Mesajı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement