Ankara Kalkınma Ajansından matematik öğretimi için oyun geliştirme yarışması - Son Dakika
Güncel

Ankara Kalkınma Ajansından matematik öğretimi için oyun geliştirme yarışması

Ankara Kalkınma Ajansından matematik öğretimi için oyun geliştirme yarışması

Ankara Kalkınma Ajansı, Matematik Öğretimi İçin Oyun Geliştirme Yarışması düzenliyor.

28.04.2020 12:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Kalkınma Ajansı, Matematik Öğretimi İçin Oyun Geliştirme Yarışması düzenliyor.

Ankara Kalkınma Ajansı tarafından Türkiye Oyun Geliştiricileri Derneği (TOGED) ve ODTÜ Teknokent A.Ş. iş birliğinde Covid-19 virüsünün oluşturduğu olumsuz şartlar altında yazılım geliştirme ve oyun yazılımı geliştirme kapasitesine sahip kişi, kurum ve şirketleri üretim ortamına çekmek üzere Matematik Öğretimi İçin Oyun Geliştirme Yarışması düzenliyor. Yarışmayla Ankara'ya ait bir değer olan gelişmiş oyun sektörünün tanıtılması ve bu sektörün eğitim alanına katkı sağlaması da amaçlanıyor. Yarışma kapsamında ülkemizin önemli bir sorunu olan matematik öğretimini uzaktan eğitimi destekler formata uygun olarak daha kolay bir duruma getirecek çözümleri desteklemek üzere 3., 4. ve 5. sınıflarda öğretilen matematik derslerinin tamamı ya da bir bölümü için oyun yazılımlarının geliştirilmesi hedefleniyor. Yarışmaya başvurular 1-31 Mayıs tarihleri arasında yapılacak. Yarışmanın kazananları 1-15 Haziran tarihleri arasında yapılacak jüri değerlendirmesi ile belirlenecek. Değerlendirme sonrası kazananlar ödül etkinliği ile duyurulacak. Birinciye 7 bin 500 TL, ikinciye 5 bin TL, üçüncüye ise 2 bin 500 TL ödül verilecek.

Ankara Kalkınma Ajansından yapılan açıklamada, yarışmaya katılım başvuruları şöyle sıralandı:

"Oyunların özellikleri ilkokul 3.,4. ve 5. sınıflarda okutulan matematik derslerinde öğretilen bir ya da birkaç konuyu içermelidir. Oyun öğretme metodunun temelini oluşturmalıdır. Yarışmada dereceye giren oyunların ödüllerini teslim alabilmeleri için herhangi bir platformda yayınlanmış olması gerekmektedir. Oyun 3.-5. sınıflara giden çocukların oynayabileceği düzeyde olmalıdır. Oyunlarda kullanılan dil müfredata uygun olmalıdır. Oyunlar hiçbir surette şiddet içermemelidir. Yarışma başvuruları www.oyunla.biz.tr adresinden alınacaktır." - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ankara Kalkınma Ajansından matematik öğretimi için oyun geliştirme yarışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement