Ankara kulisleri bu iddiayı konuşuyor: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Süleyman Soylu'nun istifasından haberi var - Son Dakika
Güncel

Ankara kulisleri bu iddiayı konuşuyor: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Süleyman Soylu'nun istifasından haberi var

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sokağa çıkma yasağı ilan edilmesiyle sokaklarda oluşan izdiham görüntülerinin ardından istifa etti. Bu karar gündeme bomba gibi düşerken, AK Parti kulislerini yakından bilen Hande Fırat ve Hakan Çelik karardan Cumhurbaşkanının haberi olması ihtimalinin yüksek olduğunu söylediler.

12.04.2020 22:51  Güncelleme: 00:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, cuma akşamı gece yarısından 2 saat önce sokağa çıkma yasağı ilan edilmesiyle sokaklarda oluşan izdiham görüntülerinin ardından görevinden istifa etti. Soylu, Twitter hesabından, "Onurla yürüttüğüm İçişleri Bakanlığı görevimden ayrılıyorum. Gayretle ve titizlikle yürütülen süreçte, salgının önlenmesine yönelik sokağa çıkma kararının uygulanmasının sorumluluğu, şahsıma aittir" açıklamasında bulundu.

"ERDOĞAN'IN HABERİNİN OLMA İHTİMALİ YÜKSEK"

CNN Türk yayınına bağlanan gazeteciler Süleyman Soylu'nun istifasını değerlendirdiler. Kulisleri yakından takip eden Hande Fırat ve Hakan Çelik, Soylu'nun süreç yönetimindeki son krizin sorumluluğunu üstlenmek için istifa ettiğini söylediler. Gazeteciler, süreçte kabine içi bazı uyumsuzlukların da yaşandığını ifade ettiler.

"Bana sürpriz olmadı. Çok titiz bir isim. Sorumluluğu tamamıyla üstüne aldı. 48 saatlik açıklamalarını dikkatle okuduğunuzda işaretleri vardı. Cumhurbaşkanının haberi olmaması ihtimalini düşük görüyorum." diyen Hande Fırat "En azından Cumhurbaşkanının ekibinden isimlerin bilgisi vardır" dedi.

Hakan Çelik ise "Cumhurbaşkanı Erdoğan, Soylu'ya çok değer veriyor. İstifasını kabul etmeme ihtimali var." dedi.

"BU KARARIN ERDOĞAN'IN BİLGİSİ DAHİLİNDE OLMASI GEREKİR"

Öte yandan, A Haber Ankara Haber Koordinatörü Fatih Atik, yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın haberi olmadan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun böyle bir kararın alınamayacağını belirtti.

Fatih Atik, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Süleyman Soylu daha önce Elazığ depreminde koordinatör bakan olarak görevlendirildi. Orada da süreci yöneten isimlerden bir tanesiydi. Bu karar herkesi şaşırttı. Bu süreçte tüm vatandaşların ihtiyaçları giderildi. Bu kararın Erdoğan'ın bilgisi dahilinde olması gerekir. Erdoğan'la görüşmeden böyle bir kararı vereceğini düşünmüyorum. Bu saatten sonra yerine kim gelecek ona bakmak lazım"

"CUMHURBAŞKANLIĞI'NIN BİLGİSİ DAHİLİNDE"

A Haber'e bağlanan Takvim gazetesi Ankara Temsilcisi Zafer Şahin de, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun istifasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Zafer Şahin şu ifadeleri kullandı:

"Süleyman Soylu'nun istifasının Cumhurbaşkanlığı'nın bilgisi dahilinde olduğuna dair bir kulis bilgisini aktarmak istiyorum, böyle bir kulis bilgisi var. "Teyitli" derken, kendisinin istifasıyla ilgili Külliye'yi bilgilendirildiği yönünde bir bilgi var."

İSTİFASI KABUL EDİLMEDİ

İletişim Başkanlığı, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun istifasının kabul edilmediğini açıkladı.

İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Koronavirüs salgının sağlık hizmetleri, gıda tedariki ve kamu güvenliği boyutu da bulunduğu bir gerçektir. Aynı şekilde deprem gibi doğal afetlerin ardından yapılan çalışmalarda da, İçişleri Bakanımız sürekli sahada olarak güçlü bir koordinasyon gerçekleştirmiştir. 15 Temmuz darbe girişiminin hemen arkasından İçişleri Bakanlığı görevine getirilen Sayın Süleyman Soylu, bugüne kadar başarılı çalışmalarıyla milletimizin takdirini kazanmıştır.İçişleri Bakanımız, bir ayı aşkın süredir yürüttüğü başarılı çalışmalarıyla, bu süreçte ülkemizde kamu güvenliği konusunda hiçbir sıkıntı çekilmemesini temin etmiştir.

İçişleri Bakanımızın istifası kabul edilmemiştir, kendisi görevine devam edecektir. Sayın Bakanımız istifa talebini Sayın Cumhurbaşkanımıza sunmuş, Cumhurbaşkanımız bu talebi uygun bulmadığını kendisine ifade etmiştir. Bir makam sahibinin istifasını sunması kendi takdiridir, fakat nihai karar Sayın Cumhurbaşkanımıza aittir.

Ankara kulisleri bu iddiayı konuşuyor: Cumhurbaşkanı Erdoğan\'ın Süleyman Soylu\'nun istifasından haberi var

Son Dakika Güncel Ankara kulisleri bu iddiayı konuşuyor: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Süleyman Soylu'nun istifasından haberi var - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement