Ankara Merkezli 4 İlde Uyuşturucu Satıcılarına Helikopter Destekli "Kalkan" Operasyonu - Son Dakika
3.Sayfa

Ankara Merkezli 4 İlde Uyuşturucu Satıcılarına Helikopter Destekli "Kalkan" Operasyonu

Ankara merkezli 4 ilde uyuşturucu satıcılarına helikopter destekli "Kalkan" operasyonu 2018 yılının en kapsamlı narkotik operasyonu Helikopter destekli operasyonda 3'ü polis 79 kişi gözaltına alındı Örgüt lideri uyuşturucusunu satan adamlara sigorta yapmış Operasyonda çok sayıda lüks araç...

12.07.2018 12:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara merkezli 4 ilde uyuşturucu satıcılarına helikopter destekli "Kalkan" operasyonu

2018 yılının en kapsamlı narkotik operasyonu

Helikopter destekli operasyonda 3'ü polis 79 kişi gözaltına alındı

Örgüt lideri uyuşturucusunu satan adamlara sigorta yapmış

Operasyonda çok sayıda lüks araç ele geçirildi

ANKARA - Ankara merkezli Hakkari, Van ve İstanbul'da uyuşturucu satıcılarına yönelik toplamda 200 adrese helikopter destekli eş zamanlı operasyon düzenlendi. Örgüt liderinin kara parayı aklamak için kurduğu şirketlerden, uyuşturucu maddelerini satan adamlarına sigorta yaptığı öğrenilirken, operasyonda 3'ü polis 79 kişi gözaltına alındı.

Ankara merkezli Hakkari, Van ve İstanbul olmak üzere 4 ilde uyuşturucu satışının engellenmesi amacıyla çalışmalarını sürdüren Ankara Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlükleri ekipleri, Ankara'da ikamet eden Muzaffer Arkaç önderliğindeki silahlı suç örgütüne Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yaklaşık 6 aylık teknik ve fiziki takibe aldı. Ekipler tarafından yapılan takip sonucu, örgütün periyodik şekilde Güneydoğu bölgesinden Ankara'ya uyuşturucu madde getirdiğini tespit etti. Ekipler bunun üzerine harekete geçerek örgüte operasyon başlattı. Teknik ve fiziki takip sürecinde örgütten 46 kişi yakalanarak cezaevine konuldu. Bazı birimlerden 350 ekipte toplam bin 500 polisin katıldığı operasyonu 6 aylık teknik ve fiziki takipte dahil Ankara Emniyet Müdürü Servet Yılmaz bizzat yönetti. Operasyonda 15 dedektör köpek de kullanıldı

Adreslere özel harekat ile girildi

Sabah erken saatlerde toplanan ekipler, örgüt elemanlarının önceden belirlenen 200 adresine helikopter destekli ve eş zamanlı baskınlar yaptı. Bazı şüphelilerin silahlı olduğu bilgisi üzerine Ankara Özel Harekat Şube Müdürlüğüne bağlı özel timler bu adreslerde bina ve daire kapılarını kırarak içeri girdi. Yapılan baskınlar neticesinde İstanbul'da 2 kişi, Hakkari'de 1, Van'da 1 kişi olmak üzere örgüt lideri Muzaffer Arkaç ile birlikte 3'ü polis toplam 79 kişi gözaltına alındı.

2018 yılının en kapsamlı narkotik operasyonu

Karapürçek'te bir eve düzenlenen operasyonda, evde arama yapan ekipler yatağın altına ve beşiğe gizlenmiş silahlar buldu. Yüksek miktarda uyuşturucu ile çok sayıda silahın da ele geçirildiği operasyonun, 2018 yılının en kapsamlı narkotik operasyonu olduğu belirtildi.

Torbacılarına şirket üzerinden sigorta yapmış

Öte yandan örgüt ile ilgili yapılan araştırmalarda, örgüt liderinin kara paraları aklamak için çok sayıda şirket kurduğu öğrenildi. Örgüt lideri Muzaffer Arkaç, Ankara'ya getirdiği uyuşturucuların satışını sağlamaları için yanında bulundurduğu kişilere kurduğu şirketler üzerinden sigorta yaptırdığı belirlendi. Öte yandan operasyonda Muzaffer Arkaç'ın piyasa değeri 1.5 milyon TL olan 2 lüks aracı ile birlikte toplamda 21 lüks araç ele geçirildi.

Adeta bir cephanelik ele geçirildi

Operasyon kapsamında yakalanan şahısların evlerinde ve iş yerlerinde yapılan aramalarda, daha önceden yapılan ara yakalamalarda toplam 67 kg eroin, 38 bin 580 adet ecstasy tablet, 474 gr. skunk maddesi ile satışa hazırlanmış esrar maddesi ile 21 adet ruhsatsız tabanca ve 14 adet tüfek ele geçirilmiştir. Ayrıca yapılan aramalarda uyuşturucu satışından elde edildiği tespit edilen 120 milyon 918 bin 50 TL el konuldu.

15 Temmuz şehidinin soyadı operasyona verildi

Uyuşturucu satıcılarının hedefindeki çocuklara ve gençlere "kalkan" olmak amacıyla gerçekleştirilen operasyonun adı 15 Temmuz darbe girişiminde Ankara Emniyet Müdürlüğü önünde şehit edilen polis memuru Hüseyin Kalkan'a atfedildi.

Ankara Merkezli 4 İlde Uyuşturucu Satıcılarına Helikopter Destekli "Kalkan" Operasyonu
Kaynak: İHA

Son Dakika 3.Sayfa Ankara Merkezli 4 İlde Uyuşturucu Satıcılarına Helikopter Destekli 'Kalkan' Operasyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement